Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

 
Kategori
Eğitim
 

Çürük KPSS ile sağlam atama olmaz

Çürük KPSS ile sağlam atama olmaz
 

KPSS ile ilgili kopya iddialarının geri dönülemez bir noktaya geldiği anlaşılıyor. Önümüzde 12 Eylül referandumu olmasa ve hükümet o referanduma giderken birilerini kızdırırım korkusunu yaşamasa hemen iptal edilecek (1). Şimdi oyalama zamanı. Oyalama oylamadan sonra bitecek.

Bu oyalama sürecinin en zayıf halkasını Milli Eğitim Bakanlığı’nın 30 bin öğretmen ataması oluşturuyor. İki ucu pis değnek. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

İki seçenek var önlerinde

1. Atamaları yapıp bir sorun çıkarsa atamaları iptal etmek.
2. KPSS’deki kopya iddiaları sonuca bağlanana kadar atamaları ertelemek.

Milli Eğitim Bakanı ilk seçeneği tercih ediyor ve çok büyük bir hata yapıyor. Henüz atamalar yapılmamışken bu yöntemi terketmelidir. KPSS bir başarı sınavı değildir, bu bir sıralama sınavıdır. Sıralama sınavı çürük halkalara izin vermez. Bir çürük halka bile tüm zinciri bozar. Oysa bu sınavda binlerce çürük halka olduğu anlaşılıyor. KPSS iptal edildiği zaman bu atamalar yapılmış olursa büyük bir kaos çıkar.

Nasıl bir KAOS:

Atanacak 30 bin öğretmenin yüzde 10’unun kopya çektiği düşünülürse geri kalan ve alnını akıyla bu sınavda üst sıralarda yeralmış olan yüzde 90 masumdur. Ancak hangisinin masum olduğunu öğrenmek hiç kolay olmayacakır. KPSS’de kopya olduğu belli olunca tüm atamalar iptal olacaktır. O zaman kopyacı yüzde 10’a ve masum yüzde 90’a aynı şekilde yaptırım uygulanmış olacaktır. İşte kaos budur.

Milli Eğitim Bakanı, yalnızca referandumu düşünerek böyle bir hatanın altına imza atmamalıdır.

Unutmayalım, çürük KPSS ile sağlam atama olmaz.

(1) KPSS’nin iptal edildiği 13 Eylül’de açıklanır (24-8-2010): http://blog.milliyet.com.tr/KPSS_nin_iptal_edildigi_13_Eylul_de_aciklanir/Blog/?BlogNo=260529

Ankara, 28 Ağustos 2010

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..