Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Darbe bastırıldı ama yine de ülke geriye gitti; çünkü önemli miktarda yetişmiş insan gücü kaybedildi

Darbe bastırıldı ama yine de ülke geriye gitti; çünkü önemli miktarda yetişmiş insan gücü kaybedildi
 

15 Temmuz darbesinin rakamsal sonucu 265 ölü, 8600 gözaltı. Ayrıca Tüm Türkiye’de 100.000’e yakın işten çıkarma. Ve süreç devam ediyor, bu rakamların daha nerelere ulaşacağı bilinmiyor.

8600 gözaltı deyip de sokaktan toplanmadı, çoğu üst rütbeli, kariyer sahibi, okumuş tahsilli insanlar. 300 civarı generalimizden 112’si gözaltında, düşünün artık. Müdürler, valiler, kaymakamlar… İlginçtir milletvekili yok. “Belki çoğu hak etmeden bulunduğu yere geldi. Allameyi cihan olsa ne yazar kötü niyet olduktan sonra. Bizde daha neler var, gidenlerin yeri dolar” Bunlar doğru ve bizi teselli ediyor ama yine de yara aldığımız gerçek. Yani düşünün bir pilot kaç yılda yetişiyor ve kaç tane pilotumuz var?

Ülkesini gerçekten sevmeyen insanı yetişmiş kabul etmiyorum. Ama gerçekçi olalım şimdi ülkenin düzeni aksayabilir. İnsan olarak değil ama meslek olarak yeri doldurulamayacak kimseler olabilir. Öte yandan “Allah’ım bizi okumuşların şerinden koru” şeklindeki imamın duasına izafeten söyleyebiliriz ki kokuşmuş yapımızda temizlik de oldu. Yazılarımda bazı okumuş kimselerin kendi ikballeri için ülkeyi satabilecek kafa yapısına sahip olduklarını yazdım ve maalesef bu doğru. Bunlar temizlendiyse ülke geri gitsin.

Yetişmiş insan gücümüzden bir kısmını kaybettik ama bunlar ülke için yine de sorun olmaya devam edecekler. Yüz binlerce kişiyi işten çıkardın, bunlar ne yapacaklar? Kısaca darbe değil, darbenin açtığı yaralar daha büyük sorun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..