Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilerdeki çocukların anne babaları neden karışık?

Dizilerdeki çocukların anne babaları neden karışık?
 

 Son dönemlerde evde çok zaman geçiriyorum mecburen.Bu da beni fazlası ile televizyona bağımlı kılıyor. Tek eğlencem akşam dizileri. Hepsini seyredemesem de her gece bir dizi seyrediyorum. 

 Bütün seyrettiğim dizilerde dikkatimi çeken bir olayı bugün paylaşmak istedim blogumda.

 Öncelikle pazartesi geceleri seyrettiğim Güneşin Kızları adlı dizi ile başlayayım. Dizide yıllar önce tecavüze uğrayan ve evlenmek zorunda kalan , bu menhus olaydan ikiz kız çocuğu sahibi olan Güneş Hanımın ikizlerinin babasının aslında son eşi Haluk olduğunu öğrendik. Bu olaydan haberi olmayan kadının daha sonra aşık olduğu adamın bu olayın faili olduğunu öğrendiği zamanki halini düşünemiyorum bile.Bu arada etme bulma dünyası Haluk'un da kendi oğlu diye bildiği ,yıllarca bağrına bastığı Ali'nın babasının başka biri olduğunu öğreniyoruz. Nedense bütün dizilerde hanımlar  karınlarında bir başkasına ait bir bebekle başlıyorlar yeni evliliklerine.Gene aynı dizide Rana hanımın da oğlum dediği gencin aslında başkasına ait bir çocuk olduğunu anlıyoruz.

  Gelelim salı gecelerine.Bu  arada pazartesi gecelerinin tutulan dizisi Paramparça'da da çocukların karışıklığı konunun temeli. Hernekadar bu diziyi seyretmesem de basından okuduğum kadarı ile konusu bu.

 Salı gecelerımı Eşkiya dünyaya Hükümdar Olmaz ile Gecenin Kraliçesi dolduruyor.İki dizi nasıl seyrediyorum düşünebilirsiniz belki. pazar gündüz kuşağındaki tekrarlarla dolduruyorum boşlukları. Zira Gecenin Kraliçesini merak ediyorum. Oktay Kaynarca'nın dizisinden de vaz geçemiyorum.

 Meryem Uzerli'nin dizisinde minik oğlunun babasını farklı göstermek için doktorlara rüşvet verdiğini seyrettiğimiz bölümde birden Aziz'in kardeşi Hüda'nın kızının babasının kocasından başka biri olduğunu öğreniyoruz. Muhteşem Yüzyıl dizisinden severek izlediğimiz harem ağasının canlandırdığı kocanın haberi varmı kızının kendisinden olmadığından .orası daha mechul.

 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır reis'in evdeki çocuklarının ,eşinin üzerine yaşamına kattığı bir başka kadın ve ondan doğan oğlu da konunun temel taşlarından biri. 

 Gelelim çarşamba akşamlarıma. Poyraz Karayel sevdiğim , merakla izlediğim bir dizi.Poyraz ile Meltem'in baba bildikleri adamın aslında onları büyüten adam olduğunu ve asıl babalarının başka biri olduğunu öğrendik geçen bölümlerde.

 Perşembe akşamları seyrettiğim Yeter de küçük kızını psikopat eşinin şerrinden kurtarmak için ağbisinin nüfüsuna kaydettiren Aylin'in maceralarını merakla izliyoruz. Muhteşem Yüzyıl Kösem'deki çocuk karışıklıklarını saymıyorum artık , zira o diziyi seyretmeyi bırakalı bir kaç hafta oldu.

 Cuma akşamları Karagül gecesi benim için. Diziyi seyredenler bilir.Zavallı Ebru'nun yıllarca öldü diye bildiği oğlunun aslında Narin'in yetiştirdiği Baran olduğu dizinin temel konusu.Bu arada yıllarca ablası diye bildiği kadının annesi olduğunu öğrenen Ayşe'nin dramı var bir de. Son bölümlerdeki gelişmelere göre Kendal'ın oğlunun  da baba hanesine  başkasının  yazılacağı açık.

 Cumartesi geceleri yeni başlayan Göç Zamanı da bu modaya uydu. Zira Cennet Kadının kendisini vurmaya çalışan üvey oğlunun aslında kendi oğlu olduğu anladık daha ilk bölümde. Sanırım bu olay çok geçerli Anadolu'da. Zira Karagülde de bir kadının çocuğunu alıp başka kadına verdi kocası.

 Pazar geceleri ise O hayat Benim çocuk karmaşası konusunda rekoru hiç bir dziye bırakmıyor. Efsun.Bahar, son zamanlarda ortaya çıkan Zeynep anne babaları konusunda epey karmaşa yaşamış çocuklar. Bu arada yıllar sonra ortaya çıkan Ateş'in oğlunu da unutmayalım.

 Bütün anlattıklarım benim seyrettiğim diziler ve gözüme çarpanlar. Seyretmediklerimde de aynı karmaşanın olduğuna eminim.

 Nedir senaristleri bu konuya iten neden. Acaba hakikaten toplumda çok mu var bu olaylar. Şimdi etrafımdaki herkese acaba babası , annesi hakikaten söyledikleri kişiler mi diye şüphe içinde bakar oldum. Ne feci bir şey insanın yıllarca başkasının çocuğunu kendi evladı diye bağrına basması. Evlat edinmeyi ve bilerek bağrına  basmayı söylemiyorum. O olay bambaşka. Ama bir insana kendisinin olmayan bir çocuğu kendi kanından gibi göstermek hiç de adil bir olay değil.

 Konu sıkıntısı çekiyorlar desem,öylesine çok konu var ki dizi olabilecek.

 Ben tekrarlardan bıktım .Ayrıca bütün bu konuların topluma kötü örnek olduğunu , yeni yetişen gençlerimizi yanlış yönlendireceğini düşünüyorum.

 Sanıyorum ki çoğu kişi benim gibi düşünüyor. Ben senaristlerimizin bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum. 

 

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..