Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Günün Tarihi. 4 : 2.Temmuz. 2015, Perşembe, Erdal Ceyhan

Günün Tarihi. 4 : 2.Temmuz. 2015, Perşembe, Erdal Ceyhan
 

baykusankara.com


Günler fıldır fıldır geçip gidiyor. Güya bugünün tarihini yazıyorum ama bir de bakmışsın, “bugün” dün olup çıkmış. Aslında ben galiba dünden sözediyorum. Veya dün dündür, bugün bugündür… Nasıl yorumlarsanız, yorumlayınız… Ama belli ki, hiçbir şeyin yerinde durduğu yok. Günler geçip gidiyor işte. Bazıları da bundan çok hoşnutlar… Günler ne güzel geçiyor diye… Ben ne diyeyim böylelerine. Bana bakmayın, ben ben olsam, saatleri de, günleri de iple bağlarım, hiçbir yere gitmesinler. Ama mümkün mü? Ne mümkün!
 
Bakalım neler olmuş!
 
1. TBMM’nde AKP adayı Sayın İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçildi.
 
Haber şu.
 
AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı seçildi. Dördüncü turda 258 oy alan İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu. CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal 182 oy alırken 29 oy boş, 78 oy geçersiz çıktı. (Gazeteler)
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmişir. Yeni Meclis Başkanı Sayın İsmet Yılmaz, geçen Dönem’de Milli Savunma bakanı olarak görev yapmıştı.
 
Tabii bu arada, seçimlerde Deniz Baykal lehine bir şeyler bekleyen CHP’liler, MHP’nin AKP’nin dümen suyuna girmesiyle ağızlarını havaya açtılar.
 
Ne derler atalar : “Söndü servi gibi ümitler, döndü birer iğdeye; geçti Bor’un Pazarı, sür eşeğini Nigde’ye…” 
 
Artık belli, bu Meclis’in de, milletin de ne yana doğru gideceği… Yani kimse fazla bir şey beklemesin. AKP yine başımızdadır. Yeni seçim filan da yoktur. Herkes rolünü oynayacak. AKP gideceği yere kadar gidecektir.
 
2. Almanya’da bulunan altınlar :
 
Almanya’nın Passau kentinde boş bir arsada hafriyat yapan inşaat makineleri, aniden gazetelere sarılmış bazı külçelere rastlamışlar. 
 
Eskimiş gazeteleri açanlar, bir de ne görsünler… Külçe külçe yığınla altınlar… Altınların tutarı, kaba bir hesapla 1 milyon Euro tutuyormuş… Hükümet arsanın eski sahibini arıyormuş ama bulacaklarını hiç sanmam. Gariban ya Rus cephesinde ölmüştür, ya da bombardımanda… Bu altınlar da hiçbir zaman onun değildir. Bence  Hitler’indir… Hani onun altınlarını arıyorlardı ya… Buldular işte. Bilmem daha başka nerelerde çıkacak?
 
İşte bağlar gazeli… Uzaktan atıyoruz. Ya tutarsa..! 
 
3.Fazıl  Say Konseri:
 
Bugün dünyaca ünlü pianist, besteci Fazıl Say’ın  İstanbul, ENKA Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konseri bütün sanatseverlerin “Viv live” sistemi sayesinde anında evinde seyretmek mümkün olacak. Söylendiğine göre bu yeni bir teknoloji.
 
Yeni bir sistem olan ‘Viv Live’ adlı çevrimiçi canlı yayın platformu sayesinde artık tüm konserler bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonunuza gelecek. İlk canlı yayın yarın akşam Fazıl Say’ın Serenad Bağcan eşliğinde verecek olduğu konserde yapılacak.(haberduyum)
 
Fazıl Say’ı duymaktan, duyurmaktan nedense kaçınıyorlar. Oysa adamın konser biletleri yurt dışında aylar öncesinden tükeniyor. Türkiye için çağımızın övüneceği örnek insanlardan biri. Benden söylemesi, bu konser kaçmaz.
 
4. LYS’de 3 soru iptal edilmiş:
 
Gördünüz mü işi? Bu hatalar bir değil, iki değil; adeta genelleşti.. Sorular ya çalınıyor, ya da hatalı çıkıyor. Ondan sonra mahkemelerle, yönetimlerle uğraş dur.
 
Nedir bu milletin çilesi?
 
Ne doğru dürüst eğitmesini biliyoruz; ne de doru dürüst soru sormasını…!
 
Nedeni ne? Nedeni, memlekette doğru dürüst eğitimcinin olmaması… Dikkat edin, öğretmen demiyorum (o başka bir mesele) eğitimci diyorum. Türkiye’de hala eğitimcinin anlamı anlaşılmıyor. Bütün bu soruların istatistiksel değerlendirmeleri Eğitimciler tarafından yapılır. Yapılması gerekir. Ama nerede?
 
Her şey kötü ellerde sonuçlanıyor ve milyonlar, yüzbinler ağlamaya, sızlamaya başlıyor. Nedir bu? Bağnazlık değil mi? 
 
Her şeyi ben bilirim, ben yapacağım. Kimseye güvenmemek. Peki, şimdi sana kim güvensin.
 
Bırakın bu merkezi sınavları. Herkes sınavını kendi yapsın. Kurumları ve kişileri mutlak Merkezi Sınavlara girmeye zorlamayın. Bir okul veya okul sistemi kendi soruların hazırlamak istiyorsa hazırlasın. O zaman daha az hata yapılır. 
 
Böyle toptancı gidişlerde de felaketler gayet büyük oluyor; ondan sonra altından kalkamıyorsunuz.
 
Ama kim dinler, kim anlar…!
 
5. Cansu Dere Kick –Box  yapıyormuş
 
Artık önüne kimse çıkmasın. Millet vurmadan devrilir.
 
Ama iyi fikir… Düşüncesi bile ürkütür..!
 
6. Arda Turan Barça’da :
 
Çok sürpriz bir haber.. Arda Turan gizli kapılar ardından Barcelona’ya satılmış. Anlaşma filan tamam. Ancak, Barcelona’nın özel duru dolayısıyla Arda Ocak ayına kadar oyanayamayacakmış. Bu yüzden Barça , Arda’yı Galatasaray’a kiralamak istiyormuş.
 
Valla balından yenmez. O zaman, Fenerbahçe kimi alırsa alsın. Yandı gitti…Heyttt…
 
İşte bu kadar… Hoşça kalın.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..