Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

İlginç bir karşılaşma : Bandırmaspor :3 - Gümüşhanespor : 1

İlginç bir karşılaşma : Bandırmaspor :3 - Gümüşhanespor : 1
 

Spor TOTO , 2. Lig  Kırmızı Grup maçlarından olan Bandırmaspor – Gümüşhanespor maçı, Bandırma 17 Eylül Statında (19.102013, Pazar ) günü oynandı.
 
Takımlar:
 
Bandırmaspor: Bekir (7)- Ali Kuleli (8), Oğuz (6), Hakkı İsmet (8) (Dk.90 Gökhan), Serkan (7), Ozan (9) (Dk.82 Doğan 8), Ali Serin (7), Mustafa (9), Celal (6), Cenk (7), Yasin (7) (Dk.48 Orkun 7)
Teknik Direktör: Mustafa Çapanoğlu
 
Gümüşhanespor:  Hasan (5)- Salih (7), Bilal (7) (Dk.46 Samet 4), Tekin (6), Hakan (6), Yusuf (7) (Dk.70 Ali Osman 4), Muhittin (7) (Dk.77 Taner 4), Fatih (7), Ali Kılıç (7), Selçuk (6), Fırat (6)
Teknik Direktör: Gürses Kılıç
 
Goller:
 
2.dk.2 Tekin (Gümüşhanespor), 
6.dk. Ozan (Bandırmaspor)
39.dk. Mustafa (Bandırmaspor)
90.dk. Doğan (Bandırmaspor)
 
SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor, sahasında henüz 2'nci dakikada 1-0 geriye düştüğü maçta Gümüşhanespor'u 3-1 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 
 
Bandırmaspor’un şimdiye kadar aldığı sonuçlar:
 
Bandırmaspor , Tepecikspor’u (Deplaslanda) (2-1) ; Kocelibirlikspor’u (1-0) (Kendi sahasında)   ; Pazarspor’u (1-0) (Deplasmanda) ; MKE Ankaragücü’nü (2-0) (Kendi sahasında); Göztepeyi (4-1) (Deplasmanda) ; Gümüşhanespor’u (3-1)  (kendi sahasında) yendi…
 
Şu sonuçları görüyor musunuz?  Harika değil mi? Anlaşılan Bandırmaspor da Balıkesirspor’un arkasından Süper Lig yolculuğuna hazırlanıyor. Daha çok yol var ama alınan sonuçlar hiç de kötü değil. Hatta çok parlak denebilir.
 
Değerlendirme:
 
Maçın henüz 2. dakikası iken Gümüşhane’nin ilk golü Tekin’in ayağından gelince Bandırmaspor’lular oldukça bocaladılar.
 
Ama çok geçmeden Bandırma, Ozan’ın ayağından 6. dak. Beraberliği yakaladı. Ondan sonra maç Bandırmaspor’un baskısı altında geçti.
 
39.dak. da Mustafa ve maç biterken Doğan Bandırmayı galip getiren golleri attılar.
 
Bu her bakımdan ilginç bir karşılaşmaydı.
 
Geçen hafta (19.10.14) Bandırmaspor kendi sahasında Gümüşhanespor’u misafir etti.
 
Bandırmaspor’lu taraftarlar, Gümüşhanespor’lu oyuncuları, taraftarları, stat dışında davul zurnayla karşıladılar. Onlara tribünde  yer gösterdiler.
 
Maç başladı. Bandırmalılar, karşı tarafı kızdıracak hiçbir harekette bulunmadılar. Bilakis, Gümüşhanesporlu taraftarlar susamıştır , diye kasalarca suyu tribünlere taşıdılar. Maçtan sonra da yine Gümüşhaneli sporcuları, taraftarları davul zurnalarla uğurladılar.
 
Bunları görünce, “Yahu biz hangi memlektteyiz…” diyorsunuz. İşe bakın. Kavga yok. Döğüş yok . İltifat çok…  Bir de maçtan sonra keşke palamut yedirseydi bizimkiler. Palamutun dördü on lira nasıl olsa.  
 
Keşke Türkiye’deki bütün maçlar böyle başlasa , böyle bitse…
Kafa göz yarmanın ne alemi var. Altı üstü bir oyun be. İşte böyle  olmalı maçlar… Centilmence oynasınlar, centilmence yenişsinler ve her maç da bunun gibi kardeşlik havasında bitsin. İşte ben buna Fair-Play , derim. 
 
Bandırma bu bakımdan örnek bir kent oldu. Ne kadar uygar bir yer olduğunu da pekala gösterdi. Bakalım, karşı tarafa deplasmana gittiği zaman nasıl karşılanacak; baklava böreklerle mi, yoksa… Neyse. Kötü şeyler düşünmeyelim
 
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta ,Göztepe'den sonra sahasında Gümüşhanespor'u 3-1 yenerek puanını 22'ye çıkaran  grup lideri Bandırmaspor'da galibiyet serisini sürdürmenin mutluluğunu çok güzel  yaşadı.
 
Böylece, Bandırmaspor, rakiplerinin puan kaybetmesiyle puan farkını 6'ya çıkararak 22 puanla liderliği benimsediğini gösterdi.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..