Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de yaşayan bir yurttaş olmak !...

İzmir'de yaşayan bir yurttaş olmak !...
 

20.05.2015'da yağan şiddetli sağanak ve doludan sonra İzmir sokakları


Güya; İzmir Türkiye'nin 3.cü büyük kenti. Yıllardır bu kentte yaşıyorum. Özellikle son yıllarda İzmir her bakımdan büyük bir düşüş içinde. Bazen İzmir'de yaşarken tek isteğim ; yağmur yağarken, İzmir yollarında rahatlıkla, korkmadan, çekinmeden yürüyebilmek oldu inanır mısınız ?

İzmir ; kimilerine göre bir kale. Çünkü, kimi insanlarda; iktidar partisinin insanların yaşamlarına müdahale ettiğine dair yaygın bir kanı var. Hatta benim şöyle bir gözlemim var. Anadaolu'nun çeşitli yörelerinden İzmir'e bir göç var. Örneğin ; Merzifon'da yaşayan bir Alevi dostumun ailesiyle İzmir'e göç ettiğini biliyorum. Neden ? Çünkü, kendince orada artık nefes alamamaya başlamış. Demek ki, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde, bir mahalle baskası, muhafazakarlaşma ve insanların özel yaşamlarına müdahale gibi bir trend var. Peki, bu aile İzmir'e neden göç ediyor ? Çünkü, İzmir'de kimsenin özel yaşamına müdahale edilmediği ve insanların kokrmadan, çekinmeden yaşadığına dair yaygın bir kanı var.

Aslında İzmir CHP''nin kalesi değil. Geçmişte İzmir Demokrat Parti'nin kalesiydi. Burhan Özfatura hem Anap'tan hem de DYP'den Belediye Başkanı adayı oldu. Şu an İzmir'de CHP'nin belirgin bir üstünlüğü var. AKP, gözde bakanlarından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı geçen seçimlerde Aziz Kocaoğlu'na karşı İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkarmasına karşın başarılı olamadı. AKP'de İzmir'de başarılı olamaması hırs yapmış. Geçtiğimiz Yıllarda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez '' Kentin manevi hayatı ayağa kaldıracak işe ehil bir müftüyü İzmir'e atadık. İzmir'in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var '' sözleri geçmişte İzmir'de büyük tepkilerle karşılaşmıştı. Çünkü yakışıksız olarak, İzmir'e Gavur İzmir diyorlar. İzmir'in farklı bir dindarlığı var sözleri ister istemez bizlere Gavur İzmir benzetmesini anımsattı.

Başa dönelim. İzmir son zamanlarda diğer kentler gibi gelişmiyor. Bir sağanak yağmurda yollarda su birikintisinden dolayı yürüyemiyorsunuz. CHP'lilere soracak olursanız, iktidar İzmir'i kendisine oy vermediği için cezalandırıyor. İkitidar partisine soracak olursanız, hükümet İzmir'e yeterince kaynak aktarıyor. CHP'li Belediyeler çalışmıyor.

Aslında bence iki yaklaşımında bence haklılık tarafı var. CHP'li Belediyeler nasıl olsa İzmir'de birinci partiyiz diye rehavet içinde, yeterince çalışmıyor. Son yerel seçimlerden sonra İzmir'de Belediyelerde yaprak kımıldamıyor. Buna karşın, iktidar partisinde İzmir'de birinci parti olamamın bir ezikliğini gözlemlemek olası. Seçmenin gözünde Belediye'yi küçük düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne demek İzmir'in farklı bir dindarlık anlayışı var ? Bunu izah edebilecek olan var mı acaba ?

Olan her zamanki gibi vatandaşa oluyor. 20.05.2015 Çarşamba Günü İzmir'de yağan çok şiddetli yağış ve dolu sonrası evleri, kamu binalarını, hastanelerini su bastı. Vatandaşlar mağdur oldu. İktidar Partisine tavsiyem şu. İzmir'i ele geçirmek gibi bir hırs içlerinde olmasınlar. İzmir'in din anlayışını sorgulamaya kalkmasınlar. Ancak bunu yaparlarsa, benim gibi vatandaşlar hizmetlerinden memnun olmadığı CHP'ye oy vermeyi bırakırlar. Yoksa vatandaşlar hizmetlerini beğenmeselerde, İzmir'i bir kale gibi görüp, yaşamlarına müdahale edilmesin diye CHP'ye oy vermeye devam ederler.

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..