Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Futbol
 

Ligin başına dönüş

Devre arası kampında Antalya'da 2 tane kıytırık takımla hazırlık maçı yapan F.Bahçe Fernandao ve Ozan Tufan'ın bu maçlardaki yanıltıcı performansları ile Advocaat'ın kafasını karıştırmış galiba. Advocaat ayrıca kampa bile götürmeyerek elden çıkarılmasını istediği Aatıf'a can simidine sarılan 3 yaşındaki bebekler gibi sarılmış. Ekici transferinde takasta kullanılmak istenen Aatıf adeta takım sabote eder gibi oynayarak taraftarı çıldırttı. Advocaat 65 dakika Aatıfa katlanarak ne kadar tecrübeli bir teknik adam olduğunu ispatladı. tribünden herhangi bir taraftara bu maçın kadrosunu yaz desen Ozan-Topal-Souza üretmeyen orta sahasına bir de Aatıf'ı yazmazdı. Ligin sonuncusu Adanaspor'u küçümsemek için yazmıyorum ama sanki Barcelona ile oynayacakmış gibi bu kadar sağlam ama üretmeyen bir orta saha ile oynamak Adanaspor'un ekmeğine yağ sürdü. Bir de defansta Kjaer'in yokluğunda Roman ile başlamak da bu maçı hazırlık maçı zanneden Advocaat'a iyi bir ders olmuştur umarım. Bu Roman normalde bu takımda malzemeci bile olamayacak kadar ağır ve ruhsuz bir adam. Artık ligin ikinci yarısında kolay maç olmayacak her maç bir öncekinden daha zor olacak. Sona yaklaştıkça alttaki takımlar daha defansif ama pire gibi hızlı forvetlerle kontra atak arayacaklardır. Böyle rakiplere karşı maçların başında gol bulmak çok önemlidir. Gerçi maçın 16. dakikasında Souza'ya yapılan hareket 5 metre mesafeden görmek istemeyen Serkan Çınar maçın da ligin de kaderini etkileyen kararı vererek F.Bahçe'nin rakipten önce hakemleri yenmesi gerektiğini ispatladı.  O pozisyonu görmemek için kör olmak bile yetmez bir de sağır olmak gerekir diye düşünüyorum. 

Beraberlik için sağlı sollu yüklenen F.Bahçe kornerden gelen topta Topal'ın sert ve düzgün vuruşu ile beraberliği yakaladı. Ama Topal 2 dakika sonra sakatlanarak çıkınca yerine yerine yeni transfer Karavaev girdi. Burada Advocaat'ın ne yapmak istediğini anlayamadık. Ama Adanaspor devre arasına daha Advocaat'ın yaptığı saçma değişiklik sebebiyle Ozan-Aatıf-Karavaev yerlerine yerleşemeden Aatıf'ın kaptırdığı topla ikinci golü bularak bu maçtan puan alacağına inanarak gitti.Kenarda RVP dururken Aatıf'tan 10 numara yaratamaya çalışmak abesle iştigal etmekten balka bir şey değildir. Maçın 2. yarısınada halen daha hazırlık maçı havasında başlayan sarı lacivertliler işin ciddiyetini kavramaya başladığında Adanasporlu futbolcularda her pozisyondan sonra yerde kıvranmaya başlamıştı. Advocaat'ın aklına 80. dakikada gelen RVP oyuna girdikten sonra Adanaspor ceza sahasında tek kale maça döndü oyun. Ama İtandje'nin kurtarışları mı yoksa Fenerbahçeli futbolcuların beceriksizlikleri mi dersiniz artık yoksa hakem Serkan Çınar'ın her tutttuğu topu 10 saniyeden önce elinden çıkarmayan İtandje'ye 90+7'de çıkarabildiği sarı kart mı? 

Sonuçta 1- Mehmet Ekici transferini oyuncu bu kadar isterken bitiremeyen Yönetimin basiretsziliği; 2- Advocaat'ın yanlış ilk 11 tercihlerine yanlış oyuncu değişiklikleri ile devam etmesi; 3- Hakemin maçın başında Souzaya yapılan penaltıyı vermemesi ve ikinci devrede Adanasporlu futbolcuların vakit geçirme çabalarına seyirci kalması ile kaybedilen 2 puan. Kendi shasında bu sezon 11 puan kaybeden bir Fenerbahçe'nin şampiyon olması için rakiplerin çok büyük hatalar yapması gerekir ki 3 tane rakibin de böyle bir niyeti olacağını zannetmiyorum.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..