Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Tatil Planınızı 24 Hazirana Göre Yaptıysanız Üzgünüz! Esas Seçim 8 Temmuz'da

Tatil Planınızı 24 Hazirana Göre Yaptıysanız Üzgünüz! Esas Seçim 8 Temmuz'da
 

Ve Türkiye bir anda seçim atmosferine girdi. Hem de ne giriş… Efendim, o gün üniversite sınavı yapılıyormuş… Geeeç, bunları. Bir hafta sonra yapılıversin. Teri topu 2 milyoncuk öğrencinin birkaç saatlik sınavı mı önemli, memleketin istikbali mi?

Seçim 24 Haziran’da yapılacak. Ve son yıllarda artık alışageldiğimiz üzere tatil planları bir kez daha “seçim endeksli” yapılacak.

Okullar 8 Haziran’da kapanıyor. Üniversite sınavı seçim sebebiyle bir hafta ileri atılmış olsa dahi onun son oturumu da 1 Temmuz’da biteceğine göre bu tarihten itibaren rezervasyonlarımızı yaptırabiliyoruz… diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Üzgünüz ama, seçimleri önemsiyorsanız, oy kullanmayı bir yurttaşlık ödevi, bir demokrasi koşulu olarak görenlerdenseniz, tatil planınızı galiba 9 Temmuz’dan sonrasına kaydırmanız gerekiyor.

Çünkü esas seçimin 8 Temmuz 2018’de yapılması kuvvetli ihtimaliyle karşı karşıyayız.

Bu da nereden mi çıktı?

Efendim, Anayasa’nın 102. Maddesinden…

Anayasamıza göre ilk turda adaylardan hiç biri geçerli oyların salt çoğunluğunu, yani, % 50 + 1’i elde edemezse, izleyen 2. Pazar, en yüksek oyu almış olan 2 aday arasında 2. Tur seçim gerçekleştirilecek.

Anlaşılıyor ki, önümüzdeki 24 Haziran seçimlerinde şu an aşağı yukarı kesinleştiği gözüyle bakabileceğimiz en az 4 aday yarışacak. Bunlar, Sn. Erdoğan, Sn. Akşener, ve ayrıca CHP ve HDP’nin göstereceği adaylar…

Bu durumda ilk turda adaylardan herhangi birinin salt çoğunluğun 1 fazlası kadar oy elde edememe ihtimali de var.

Öyleyse, tatil planlarının bu ihtimal gözetilerek ikinci tur seçimin yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğu 8 Temmuz’dan sonrasına ayarlanmasında yarar olabilir.

Tatilcilere ve turizmcilere üzüntüyle ve saygıyla duyurulur.

Herkese iyi tatiller…

 

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..