Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Temiz Su Kendini Kirletir mi?

Temiz Su Kendini Kirletir mi?
 

Hayat yarısının bitiş çizgisi yok, her şeyin bir bedeli var. Ne ekersen onu biçersin, ne kadar bedel o kadar başarı, azimde bir başarıdır sabırda, direnmekte ama önce istemek gereklidir.

 

Kusursuzluk memnuniyetsiz göstermekten başka işe yaramıyor, keşke kusurlu yaşasaydım. Zaman öğretiyor hayatın baharını da, ayazını da. Zamansız fırtınalar dalları kırıp geçiyor. İyi havalarda fırtınayı hesaba katmak ise işimize gelmiyor.

 

İnsan insanlık sıfatı ile insan olur. Bu sıfat noksan ise onda insanlık eserlerini bulursun ama insanı değil.

 

Küfler zararlı mantarlardır. Uyusa zararlı, uyansa daha zararlı. Ne gözler var görmez baktım yetmez mi der. Her şeyi bildiğini sanır bilmediğini bilmez. Duyduğunu duyan, baktığını gören, uyuduğu sanılan bir olur mu, uyuyan gözleri kapalı olsa da beyni çalışan? Bekle diyor zaman belki yarın.

 

Uyanmak güzel şey de bir uyanabilsek keşke. Anne karnındayken uykudayız, doğumdan ergenlik çağına kadar annemiz babamız uyutur sonra okulda hocalar uyutur, askerlikte komutanlar uyutur, iş hayatında patronlar uyutur, evlenince eş uyutur yani ömür boyu birbirimizi uyuturuz.

 

Her şey merak ve sorgulamayla başlıyor. Kişinin kendi görkemiyle yüzleşebilmesi ve seyir haline gelebilmesi, bu bilinç seviyesi de nedense acılardan geçerek oluyor, sadece okumak, anlamak, uygulamak yeterli olmuyor. Aklını kullanacak önce insan sonra mantığını işletecek. Artık mantık yürütemeyen kalmadı kör, topal herkes yürütüyor işine geldiği gibi.

 

Kimse mevkisine güvenmesin, çaresiz olan da üzülmesin, zaman neyi alır neyi götürür kimse de bilemez onun için umutsuzluğa gerek yok. En sıkıntılı, bunalımlı anında kişi gerçekte bir hiç olduğunu hatırlamalıdır, bu hatırlama en etkili ilaç olacaktır.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..