Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '18

 
Kategori
Eğitim
 

Üniversite Tercihlerinde En Çok Merak Edilen Bölümler

Üniversite Tercihlerinde En Çok Merak Edilen Bölümler
 

YÖK Atlas kullanım verileri açıklandı. 31 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında 1.963.330 kullanıcı ziyaret etmiş. Bu sayı 2017 tercih döneminde 1.384.070 iken 2016 tercih döneminde 940.488 kişi tarafından ziyaret edilmiş. Kullanıcıların yaklaşık %50’si İstanbul, Ankara ve İzmir’den giriş yapmış. Lisans alanında en çok Tıp, Hukuk ve Bilgisayar Mühendisliği; ön lisansta ise İlk ve Acil Yardım, Anestezi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümleri araştırılmış.

Bu sene lisans düzeyinde ilk 10'da 5 mühendislik, 3 sağlık bölümü; önlisans düzeyinde ilk 10'da 7 sağlık bölümü yer almış.  Geçen seneye göre önlisans bölümleri daha fazla incelenmiş; bunda lisans bölümlerinin hepsinin ikinci basamak sınavı ile alıyor olması etkili olmuş görünüyor.

Lisans bölümlerinin 2017-2018 kıyaslanmasında Tıp, Hukuk ve Bilgisayar Mühendisliği ilk 3 sıradaki yerini korumuş. Makine, İnşaat ve Elektrik-Elektronik Mühendislikleri yerlerini Hemşirelik ve Diş Hekimliği bölümlerine kaptırmışlar.

SAY alanında Tıp ve Bilgisayar Mühendisliği yanında Diş Hekimliği ve diğer mühendislikler tercih edilmiş. EA alanında ise Hukuk en çok tercih edilen bölüm. Psikoloji ve İşletme yerine Okul Öncesi Öğretmenliği daha çok merak edilmiş. Bunda iki bölümün mezun sayısının fazla olması etkili olmuştur muhtemelen.

Daha detaylı inceleme için: http://www.yok.gov.tr/web/guest/yok-atlas-2018-tercih-donemi

 
Toplam blog
: 14
: 1220
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

Merhaba! Her hayal gerçek olmaz ama gerçekler bir zaman hayaldi. İnsanlara yol göstermeye çalışan..