Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Üretimin Kontrolü Zor; En İyi Kontrolü Tüketicinin Kendisi Yapar, Beğenmezse Almaz

Üretimin Kontrolü Zor; En İyi Kontrolü Tüketicinin Kendisi Yapar, Beğenmezse Almaz
 

Yani aslında bu bile yeter de tüketicilerin bilinçli olması lazım, beğenmiyor yine de alıyor. Fiyatı ucuz geliyor, kendisine yakın alıp gelmesi kolay uğraşmak istemiyor, daha kalitelisini görmemiş bilmiyor.

Teknik olarak üretimin kontrolü çok zor ki zaten bunu görüyoruz, tüketiciye sunulan ürünlerin ne kadarı kontrol edilebiliyor ki.

Ben daha önceki yazılarımda ürünlere marka onayı verilmeli ve bu onayı almamış ürünlerin üretimine izin verilmemeli dedim. Marka onayı o ürünün üretim güvencesidir. Şimdilerde de bakanlıkça ürünlerin üzerine bu anlamda bir işaretleme yapılıyor ama bu benim söylediğim değil. Öyle ürünlerin üzerine eciş bücüş yazılar yazmakla olmaz. Hatta ürünün üzerindeki ambalajda hiçbir şey yazmaz. Konu marka onayı verilirken halledilir. Vatandaşa bu ürün güvenli midir değil midir diye bir konu yansımaz. Onay almışsa bitti. Onay marka demek zaten. Bir sorun çıktığında cezai müeyyide hariç o marka iptal edilir artı sahibi bu sektörde bir daha iş yapamaz. Bu iş budur zaten. Peynirin içine margarin katsın da görelim.

Tüketici bilinçli olsa öyle bir kontrol yapar ki, bir ürünü beğenmezse ikinci defa gidip almaz. Ama satıcı o ürünü ikinci, üçüncü ve daha fazla kere satmak zorundadır. Ürün elinde kalır.

Bir ürünün satılamayıp kalmasının en normal ve açıklanabilir sebebi beğenilmemesi olmalıdır. İkinci olarak da pahalı olması. Yalnız pahalı gelmek başka pahalı olmak başka. Ürünün fiyatı normaldir ama sana göre pahalıdır çünkü belki alacak gücün yoktur. Bu pahalılık değil. Pahalılık, bir ürünün olması gereken gerçek fiyatından daha fazlaya satılmasıdır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..