Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yalan Dünya

Yalan Dünya
 

Veli Arslan ailesine baş sağlığı (görsel netten)


Gerçek bir dostumuz, arkadaşımız, örnek bir devlet adamıydı. Fethiye de görev yaptığımız yıllarda tanıdık onu. Kaymakam olarak atanmıştı, tüm Daire ve Okul Müdürleri tebrik etmek için gittiler. Eşim de Veteriner Müdürü olarak gitti, akşam bize kendisini öve, öve anlattı.

Lojmanı deniz kenarında Karagözler semtindeydi, biz de aynı sırada birkaç lojman ileride oturuyorduk. Aile olarak hoş geldiniz ziyaretine gittik. Mükemmel genç ve güzel bir eş, bir kız bir erkek tatlı evlatları vardı. Daha sonra çocuklarımızla aynı okulu paylaşıp arkadaş oldular. O gün çok samimi bir havada geçti. Kayserili olan Kaymakam Veli Arslan, son derece dürüst, alçak gönüllü, sevecen adil bir insandı. Kısa zamanda ilçenin tüm sorunlarını çözdü, yapıcı ve birleştirici özelliği ile dargınları barıştırdı, köylüler arasındaki sorunları halletti. Her vatandaş çekinmeden onun makamına çıkıp sıkılmadan dertlerini anlatıyorlardı.

Kalbinden hasta olan bir öğrencimizin ameliyatına katkı olsun diye, yabancı bir gemide (Fiyorita Gemisi)çay toplantısı yaptırıp gelir elde etmişti

Onunla çok güzel anılarımız oldu, daha sonra Bursa Mustafakemalpaşa’da, İzmir’de Konak Kaymakamı olarak, Ankara ve İstanbul’da Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arkadaşlığımız ve dostluğumuz Ankara ve İzmir’de de devam etti.

Eşimin İzmir’de ameliyatında birlikte görev yaptığı orada bulunan arkadaşları toplayıp ziyaretine gelmişti. Hatırşinaslığı anlatılır gibi değil.

İşte o güzel insan, amansız o melun hastalığa yakalandığı haberini alır almaz İzmir’deki evine koştuk, keşke o durumda görmeseydik Sevgili dostumuzu. Dışarıya çıktığımızda gözyaşlarımızı tutamadık.

Telefonla eşinden sık, sık bilgi alıyordum ve iyileşiyor haberini işitince mutlu oluyorduk. Ama ne yazık ki o elim hastalık nedeniyle 16 Eylül 2014 Pazartesi günü öğleden sonra saat 14 de yaşamını yitirdi. 17 Eylül 2014 Salı günü öğleden sonra ikindi namazını müteakip toprağa verilecektir.

Telefonla haberini aldığımız zaman deliye döndük. Üzüntümüz sonsuz, bir daha onun gibi örnek bir dost, arkadaş, Devlet Adamı gelir mi bilemem. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın. Kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.

NAHİDE ÇELEBİ

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..