Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '17

 
Kategori
Dünya
 

Yeni Haçlı Devleti: Suriye ABD-PKK bölgesi

Yeni Haçlı Devleti: Suriye ABD-PKK bölgesi
 

ABD çok yakında Türkiye sınırında 36 ülkeden topladığı paralı askerlerin arasına serpiştirdiği PKK'lılara dev petrol ve su kaynaklarına sahip bir devlet kuracak. El emeği göz nuru bir devlet. Her bir teröriste 8000 ila 2000 $ maaş bağlayarak paralı katil ordusuna kurdurulacak bir devlet.

PKK-YPG'ye Kürt diyorlar ama öyle olmadığını en iyi PKK'lılar biliyor. Bugün Rakka'yı kuşatan PKK'lıların ortak dili İngilizce. Hatta Brezilya'dan gelen uyuşturucu çetelerinden devşirme PKK'lılar bile var. Portekiz'ce konuşursanız anlarla ama Kürtçe ile ilgili en ufak fikirleri yok.

PKK'nın hakim olduğu coğrafyalarda etnik temizlik yapılıyor. PKK'ya destek vermeyen Kürtler öldürülüyor ve evleri yıkılıyor. Müslüman Kürtler de öyle öyle... Hristiyan olanlar veya Hristiyan egemenliğine sıcak bakanlar kalıyor geride. PKK yeni nesil bir haçlı ordusu vazifesini üstlenmiş durumda. Zaten resimde görüldüğü gibi Kobani'deki Haçların önündeki mutluluk pozları başka bir şeyin alameti değil.

Daha ilginci bugün PKK-YPG'nin içindeki Kürt oranı %40 ve daha altına inmiş durumda. İçerisi Birleşmiş Milletler ordusunun sağlayamadığı konsensusa sahip. 36 devletin içindeki paralı asker, hapishanelerdeki azılı katiller, keskin nişancılar, en acımasız mafya elemanları ve daha nice suçlu...

Bugün Suriye'nin kuzeyindeki ABD öncülüğündeki PKK'nın içi dünya suç tarihinin şampiyonlar ligine dönüşmüş durumda. Para öyle bir güç ki bu kadar acımasız katili tek bir bayrak altında birbirini öldürmeden toparlayabiliyor. Öte yandan hepsinin başındaki adamlar hepsinden daha fazla acımasız olunca da sorun çıkmıyor.

Muhtemelen "naaapıyoruz lan biz burada?" sorusunun cevabı iki adet mermi olduğundan herkes ABD hedeflerine odaklanmış durumda. Bölgedeki Arapların topraklarını alarak, Türkmenleri yok ederek 1500 yıllık etnik yapıyı tümden hiçe sayarak kurulan bu yapının bu topraklarda huzur bulamayacağını en iyi ABD biliyor. 

Tıpkı Irak ve Suriye gibi muhtemelen 50-60 yıl ömürlü olacak bu geçici devletçiği kuracak. olabildiğince genişletecek ve yeterince güçlenince bir başka yapıya onları da yok ettirip toprakları gerçek sahibi olan İsraillilere teslim edecek.

Peki ya Kürtler ne olacak? PKK'ya destek veren Kürtler dahil hiçkimse ABD'nin umurunda olmayacak. Osmanlı'ya karşı kahraman ilan edilen Arapların hepsi 2003'te terörist ilan edilip imha edildi. Gelecekte bugünün kahramanı PKK'lılar da terörist ilan edilip yok edilecek. Ancak belki Yahudi dinine geçmeyi toplu olarak kabul eder ve bir Yahudi devleti olmayı kabul ederlerse hayatta kalabilirler. Bu da PKK gibi din umurunda olmayan bir örgüt için makul bir seçenek.

Olan elbette Müslüman Kürtlere olacak. Hepsi yok edilecektir. Bu yazıdan kısa bir süre sonra onbinlerce sivilin hedef gözetilerek ABD ve PKK oratklığıyla Rakka'da yok edildiğini okuyacağız. Şehirde sayıları gerçekte bir elin parmağını geçmeyecek İngiliz emrindeki IŞİD'li bahane edilerek Rakka tamamen yok edilecek.

Tamamına yakını Arap olan şehirde sadece PKK'lıların olmasına izin verilecek. Her yer ABD üssü olacak. İlginçtir bu durumu artık Rusya da kabullenmiş durumda. Suriye diye bir devlet kalmadı. Olmayacak da. ABD topraklara resmen el koyduğunu ilan etti. Rusya da onayladı.

Öyle görünüyor ki şu an olan şey çıkacak olan 3. dünya savaşında tarafların hangi cepheden birbirilerine saldıracaklarını belirleme işlemine kalmış görünüyor. Rusya Suriye'ye sattığı S-400'lerin kodlarını İsrail'e satarak Suriye'nin de Esad'ın da umurunda olmadığını ispatlamış durumda. Tek derdi çok küçük bir hesapla Lazkiye'deki Rus üssü... Her yeri ABD üsleriyle sarılıyken o üssü ne yapacağını da anlamış değilim ama önemsiyorlar işte...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..