Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Zirvede Durmuş Döven

Zirvede Durmuş Döven
 

 

Hayatta başarılı olanlar, kendilerine gereken bilgileri öğrenmekten bir an geri kalmazlar ve hadiselerin sebeplerini her zaman araştırırlar.”

 J. Rudyard Kipling

Nasıl söz sözü açarsa, başarı da başarıyı doğurur.

J.W. Von Goethe

 

 

Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi’nin varlığından ve seminerlerinden. Ayşe Alpay’ın bilgilendirmesiyle haberdar oldum.

Seminer günü Büyük Kulüp içerisindeki uzun yoldan yürüyerek Kış Bahçesi Salonundaki seminere gidince yine sosyal medyadan duyduğum girişimci bir kişilik olan Duygu Eren‘i de yakından tanıdım.

Gerek seminerin açılışında komite ve hizmetleri hakkında ki bilgilendirme, gerekse daha sonra komitenin girişim alanındaki çalışmalarını yakından gördüm. Ayrıca Duygu Eren‘nin komitenin başkanı olduğunu öğrendim.

Büyük Kulüp Yönetim Kurulu üyesi İnal Aydınoğlu’nun yaptığı zirvenin açış konuşmasında; BK’nin 133. Yılı kutladıkları uzun soluklu bir dernek olduğunu belirterek 9400 üyelerinin olduğunu vurguladı. Gençleri birer lider olarak yetiştirmek istediklerini de dile getirdi.

21 Kasım 2015 Cumartesi günü Büyük Kulüp Kış Bahçesi Salonu’nda gerçekleşen buluşmanın konusu, “Sağlıklı Gıda, Franchise ve Markalaşma” başlıkları oldu. Moderatörlüğünü Gazeteci Fikri Türkel’in yaptığı buluşmanın katılımcıları da ünlü isimlerden oluştu. İşte konuşmacılardan yetkin bir ad: Durmuş Güven

 

Durmuş Döven Kimdir?

Durmuş Döven, 1961 Ankara doğumlu, Türk iş adamıdır. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş yönetim kurulu başkanıdır. Lojistik ve nakliye işi başarısından dolayı tanınmıştır.

Hacettepe üniversitesi işletme fakültesi ve Anadolu üniversitesi iş idaresi bölümü mezunu. İthalat, ihracat, inşaat gibi farklı alanlarda çalışan döven, 1990 yılında Reysaş Lojistik ve Taşımacılık Şirketi’ni kurdu. Reysaş’a kardeşi ve bir arkadaşıyla ortak olan döven, 25 yıldır farklı alanlarda aynı ortaklarıyla çalışıyor. Asya su ve Korona Şeker Fabrikası’nın da sahibi olan döven’in inşaat, petrol, yazılım, otomotiv satışı gibi farklı alanlarda da şirketleri var. Çeşitli alanlarda çalışmalar yapmaktadır.

Ayrıca Döven, 13.09.2012 tarihinde  “Uzaya çıkan ilk Türk iş adamı” unvanını taşımaktadır. Döven, uzay macerasında 78000 ft (23774 km) yükseğe çıkmıştır.Hayatına bir çok güzellik sığdırmış bu işadamımız  “Mig’e binen ilk Türk” sıfatıyla da anılmaktadır. 

Panalist ve Barnıe’s Durmuş Döven’in güler yüzle başlayıp sevecenlik ve coşkuyla sürdürdüğü konuşmasından şu sözcükleri saptadım:

“ Cüneyt Asan’dan sonra konuşmak zordur. Şahsımı çoğunuzun tanıdığı kanısındayım. Reysaş’ın sahibiyim.

Üniversite yıllarımda Şahin marka arabaya yazıldım ve dört yılda sıram geldi.  Şimdilerde 26 şirketim var. Uluslar arası çalışma yapıyorum. Haftanın belli günlerinde üniversitelerde ders veriyorum. O yıllarda Tofaş marka arabaları sattım. Fransa’da bulunduğum yıllarda yakaladığım oto taşıma görüntüsünü objektifledim. Sonrasında esinlenerek sattığım arabaları taşımaya giriştim. 1700 adet tırım oldu.

Markalar yöresel, ulusal ve uluslararasıdır. Barnıe’s’i Büyük Kulup’te açtım. Marka yaratmak önemlidir. Sony’in Türkiye’de dağıtımını yapıyorum. Benim ülkemde marka yoktur. Marka üretmek gerekir. Marka yaratmak kolay değildir. Nesille ilgilidir. Doğru zamanda doğru yerde olmak, elbette doğru olandır.”

*

Tanıdığım kadarı ile Sayın Döven; çalışkan, başarılı, mütevazı, yardımsever, hümanist, eğitimci ve saygın bir işadamlıdır. Başarılarınınn  artarak sürmesini diliyorum.

 

 

NOT: İlgili fotoğrafları, aşağıda slayt görünümünde zileyebilirsiniz!

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..