Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '18

 
Kategori
Dünya
 

Aba Altından Gösterilen Nükleer Bomba Tehditleri Türkiye'ye mi?

Aba Altından Gösterilen Nükleer Bomba Tehditleri Türkiye'ye mi?
 

Sputnik’te 26 Şubat 2018 tarihli bir haberde; ABD, İngiltere, Fransa, S. Arabistan ve Ürdün yetkilileri arasında gerçekleştirilen bir gizli toplantıya dair habere yer verildi. Haber, Milliyet Blog’da, “Bu 5 Ülke Türkiye’nin Kuyusunu mu Kazıyor” başlığıyla[1] sn. İsmail Hakkı Cengiz tarafından duyurulup yorumlandı.

Haberin, toplantıda bulunan İngiliz görevlinin elindeki notların (sözümona) Fransız gazetecilerce ele geçirilmesiyle sızdığı bilgisi var.

Sputnik’in haberinde[2] sn. Cengiz’in yazısının konusu itibariyle  üzerinde durmadığı bir ayrıntı daha vardı. Türk-Kürt çatışması çıkarma üzerine hesaplar yapan 5 kafadardan ABD yetkilisi olanı; “… ebadı küçültülmüş nükleer silahlar imal edilmiş olduğunu, bunun da bölgesel çatışmalar esnasında kullanılması ihtimali…” bulunduğundan söz ediyor.

Türkiye’nin ve Suriye’nin parçalanması hesapları üzerine gerçekleştirilen bir gizli toplantıda ebadı küçültülmüş nükleer silahların kullanılabileceği bilgisinin sızdırılmasından sadece 2 gün sonra bu kez Rusya Devlet Başkanı Putin’in, “… savunma sistemleri tarafından tespit edilemeyecek nükleer başlıklı balistik füze geliştirdikleri, … cruise füzeleriyle taşınabilecek ufak nükleer silah başlıkları üretmeye devam ettikleri…” şeklindeki açıklamalarına[3] tanıklık ettik.

Suriye topraklarında dünyanın dev güçleri arasında klasik silahlarla sürdürülen bir dünya savaşı var. Savaşın elebaşıları ABD ve Rusya, nükleer silah lafları etmeye başladılar.

Şimdi düşünelim.

ABD ve Rusya biribirlerine karşı nükleer silah kullanabilirler mi? Her ikisi birlikte yok olmayı düşünmüyorlarsa, asla!

Öyleyse bu ufaltılmış nükleer silah sözlerinin hedefi kim oluyor?

Bölgede an itibariyle her iki ülkenin emperyal hesaplarında ayaklarına dolanan Türkiye olmasın?

Suriye halkının canının en küçük kıymetinin olmadığını artık bütün dünya biliyor da, derme çatma IŞİD-PKK çeteleriyle hakkından bir türlü gelemedikleri ve galiba gelemeyeceklerini de anlamaya başladıkları Türkiye dışında bölgede nükleer silahla tehdit edilecek bir başka güç bizce görünmüyor…

Aba altından gösterilen bu “ufaltılmış nükleer silahların” muhatabı galiba biziz…

 

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..