Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

ABD'nin Rusya'yı İmha Planına Çomak Sokmak: Putin'in Kritik Kararı

ABD'nin Rusya'yı İmha Planına Çomak Sokmak: Putin'in Kritik Kararı
 

Suriye'de olaylar saat saat değişip an be an gelişiyor. PKK, ABD'nin desteğiyle Deyr Ez Zor'a da girip Suriye'deki işgalinin sınırlarını daha da genişletmeye başladı. Bununla birlikte Türkiye Dibindeki PKK bölgelerinden birisinin Rusya sınırında kalmasından istifade bu bölgeyi temizleme kararı almış bulunuyor.

Ancak tam da bu esnada Rusya askerlerini Türk bölgesinin sınırına kaydırıp PKK'ya kalkan olur bir görüntü çiziyor. Peki neler oluyor?

ABD, İngiltere ve İsrail üçlüsünün ortak operasyonlarıyla Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinin önce bir PKK devletine sonra da Büyük İsrail projesine terk edileceğini artık hepimiz biliyoruz. Bunun defalarca kez yazdım. 

Bu plan hayata geçince Önce Türkiye sonra İran'ın bu İsrail-PKK-ABD bölgesinden ağır saldırılarla yok edilmesi planlanıyor. Bunu da daha önce yazdım ve bunun çok yakın bir tehdit olduğunu artık net olarak biliyoruz.

Nihayetinde Türkiye ve İran da biterse ABD-İsrail-İngiltere üçlüsünün bu bölgeyi ağzına kadar silah ve PKK'lı teröristle doldurup muhtemelen Ermenistan üzerinden kara birlikleriyle, uzaktan da füze sistemleriyle ve hava üsleriyle büyük Rusya taarruzunda kullanacaklarını görmemek için kör olmak lazım. Bunu da adımız gibi biliyoruz.

Yani eğer bu plan hayata geçerse Rusya'nın Hmeymim hava üssü tamamen gösteri uçuşları için kullanılabilecek bir fuar alanına dönüşecektir. PKK-ABD o üsse dokunmadan çevresini kuşatacak, sonra da tüm lojistiğini kesip üsse el koymaya çalışacaktır. Tıpkı şu an Türkiye'ye yapmaya çalıştıkları gibi.

İşte bu noktada bu korkunç plana çomak sokabilecek tek adam Putin'dir. ABD'nin Akdeniz PKK'sı hayallerini Afrin operasyonuyla bitirebilecek güce sahiptir. Akdeniz PKK'sı kısa vadede belki İran'a bir takım yararlar sağlayabilecek olsa da orta vadede İran'ın da yok olması demek olacağından İran için de bir ölüm kalım meselesidir.

Dolayısıyla Türkiye, İran, Rusya ve Suriye'nin kaderi Putin'in iki dudağının arasındadır. Büyük birt gaflete düşüp PKK'ya vereceği en ufak destek gelecekte kendi tabutuna çivi çakmak anlamına gelecektir.

İşte bu noktada bizlerin masamızın başından bile görebileceğimiz kadar basit ve açık olan bu gerçeği Putin'in de görüp görmediğini merakla takip ediyoruz. 

Rusya'nın PKK'nın kontrolünde söz sahibi olması bu saatten sonra hayaldir. Putin'in bunu görüyor olduğuna inanmak istiyoruz. PKK, ABD'nin bir emriyle gerekirse Rusya, gerekirse Almanya ve Fransa'ya bile kurşun sıkmakta en ufak tereddüt etmeyecek bir uzaktan kumandalı kiralık katil ordusuna dönüşmüş durumdadır.

ABD, evcil hayvanının tasmasından sıkı sıkı tutmaktadır. En ufak yanlışında da yanlışı yapanı bombalayıp "Yanlışlıkla oldu" deme suretiyle mesajını net iletebileceğini PKK'ya en net şekilde hissettirmiş bulunmaktadır.

Son raddede Putin'in önünde tek bir makul seçenek bulunmaktadır. Ya bu katil sürüsünün gelecekte kendisine de uğrayacağını bilerek onu yok etmek, ya da kendi yok oluşuna merhaba demek... Zira PKK, şu an hemen hiçbir Kürt'ün yaşamadığı Deyr Ez Zor bölgesine de girerek oraları da işgal etmekten çekinmemekte ve Suriye topraklarına el koymaktadır. Bir başka ifadeyle Suriye'yi ve Rusya'yı açık açık tehdit etmektedir.

Önümüzdeki günler Putin'in ne yapacağı, üçüncü dünya savaşında ABD'nin Rusya'ya hangi cepheden ne güçle saldıracağını büyük ölçüde belirleyecektir.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..