Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

ABD ve Rusya Sattıkları Silahların Kendilerine Karşı Kullanılmayacağından Emindir

ABD ve Rusya Sattıkları Silahların Kendilerine Karşı Kullanılmayacağından Emindir
 

Bunlara Çin ve varsa başka bazı güçlü devletleri de ekleyebiliriz.

Ama sadece bunlar emindir. Güçlü olmayan devletler silah üretip satamazlar ama hani güçlü olmasa da var olan imkânlarını o yöne kanalize etmiş bazı silah ticareti yapan ülkeler bu konuda rahat olamayabilirler. Yani sattıkları silahlar kendilerine karşı kullanılabilir.

Silah yaptık İran’a sattık. Aramız bozuldu savaş durumuna geldik, bizden aldıkları silahları bize karşı kullanırlar çünkü biz ABD değiliz.

ABD ve Rusya gibi ülkelerden silah alanlar aldıkları silahları bunlara karşı kullanamaz derken bu ülkeler satış sırasında şart koşarlar ya da zaten teknik olarak bu mümkün olmayabilir; örneğin yedek parçası veya kodu filan o ülkededir konusunu kastetmiyoruz.

Elbette bunlar da var ama ABD’ye karşı silah kullanmak kolay mı, yani gücü nedeniyle. Zaten bu yüzden silah üretim ve ticaretini büyük devletler yapar. Gerçi hiç kimse kullanamaz da demiyoruz, terörist örgütler mesela Amerika falan dinlemezler.

İşte bu güven büyük devletlerin silah üretim ve satışını kolaylaştırır. Amerika’sı Rusya’sı füze satıp milyar dolarlar kazanırken bizim gibi ülkeler de domates satar. Dünya barışı bakımından domates satmak daha anlamlı ama hayatın gerçekleri de ortada.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..