Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Acaba gider ayak bir delilik yapar mı?

Acaba gider ayak bir delilik yapar mı?
 

Seçimlerden önce gerçekten İran’a saldırabilir mi? Yapar mı böyle bir delilik gerçekten? Bugün İngiltere’ de yayınlanan bir gazetede ki haberi Milliyet’te okudum. Saldırma olasılığı var deniyor. Gider ayak söndürülmesi zor bir ateşi daha yakıp öyle görevi bırakabilir deniyor? Tabi yerine gelecek olan yeni başkan , ne yapacak böyle bir durumda.?

Pardon kusura bakmayın , benden öncekiler bir halt ettiler özür dileriz deyip geri mi çekilecek? Tabi ki hayır. İngiltere başbakanının dediği gibi İran , Irak değil. Sadece güç bakımından değil. İran’la ortaya çıkan savaş , öyle büyük bir girdap oluşturur ki , muhtemelen bu girdabın içine Irak girer , İsrail girer , Suriye girer , Türkiye olağan üstü bir çaba sarfeder girmemek için ama kıyısından köşesinden Türkiye’yi de sokarlar bu işin içine. Nasıl mı? Kuzey Irakta PKK saldırılarına hız verir , hem İran’da taşeron olarak kullanılır hem de Türkiye’yi girdabın içine sokmak için kullanılır.

ABD nin şimdiki iş başında olan başkanının yerine büyük ihtimal gelecek olan yeni başkan , tamamen savaş karşıtı bir başkan olarak gelecek ama işin gerçeğinde her ne kadar seçim kampanyalarında böyle atıp tutsalar da , işin başına geçince çark etmek zorunda kalacaktır büyük ihtimal. Kerhen sürdürmek zorunda oldukları bir savaş olduğunu söyleyip , politikalarına devam edeceklerdir.

ABD ekonomisi gitgide bir savaş ekonomisi haline gelmeye başladı. Savaştan kazanan bir ekonomi haline geldi. Günün birinde bazı ülkeler , bir olup , dur bakalım ne yapıyorsun sen arkadaş ? diye karşılarına dikilebilirler. İşte o zaman buyurun bakalım cenaze namazına. Tabi imam bulabilirseniz.

Bu arada kendi kendime yok yok böyle bir delilik yapamaz diyorum. Yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum ama Irak’ta şii nüfus oldukça fazla , dolayısıyla İran’la savaşa girerse , Iraktaki şii gruplarla da yoğun bir savaşa girecek demektir .Bu maliyetin altından kimse kalkamaz. Diğer yandan Rusya ve Çin eli kolu bağlı oturmayacak , kendi silah teknolojilerini İran’a aktaracaklar , böylece İran’la yapılan savaş aslında İran Rusya ve Çin’ le yapılmış olacak. Rusya etrafının çevrilmesine ne kadar izin verecek?

Bunları düşününce , İran’la yapılacak savaşın caydırıcı gücü daha bir büyük gözüküyor. Buda böyle bir savaşın olmayacağı düşüncesini güçlendiriyor. Biraz içim rahatladı gibi. ama ne yalan söyliyeyim , pentagondaki işini bilmeyen çavuşları da düşünüce , fazla da rahatlama diyorum kendi kendime.

Sanane ABD nin işinden diyenleriniz çıkabilir. Ama şuan ABD nin işi Türkiye’yi de yakından etkiliyor. İddia edilen Türkiye ve İran sınırına Irak tarafında yapılan mühimmat yığınakları , kafa karıştırmak için mi yapılıyor? İran bahane gösterilip orada kurulacak bir devletin ordu temelleri mi atılıyor? Zaman her şeyi gösterecek ama gözlerimiz daima orada olması gerekiyor. Çünkü zamanı geldiğinde bizim aleyhimize bir bir durum ortaya çıkarsa şaşırmayalım. Hazırlıklı olalım.Kim kurt , kim kuzu ayırt edilemiyor bu sıralar .

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..