Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Açık Kapı Bırakmayı Bilmek

Güzel dilimizin, Türkçemizin en sevdiğim deyimlerindendir: açık kapı bırakmak. Çünkü uzlaşmanın, herhangi bir şeyi, teklifi anında geri çevirmemenin, işin çözümünü olumlu anlamda zamanın akışına bırakışın ifadelendirilmesidir. Ve bir umudu anlatır: Birine, bir ihtimale açık kapı bıraktığınızda, karşı tarafta pozitif izlenim, olumlu beklenti yaratırsınız. Müzakereye açıklığınız, sorunların çözümünü hızlandırır, sürece enerji katar, genel motivasyonu yükseltir, sağlam iletişimlere, nitelikli diyaloglara ortam hazırlar. Açık kapı bırakmayı benimseyenler, sonunda güzel neticelere ulaşır.

Açık kapı bırakmayı, sürekli tavizkar tavırlar sergilemek algısından, tuzağından kurtardığınızda… Münasebetleriniz esneklik kazanır. İmajınız kuvvetlenir. İtibarınız artar. Beşeri ilişkilerin yoğun olduğu ortamlarda, olumlu bir şahsiyet olarak algılanırsınız. Önce kabul görme, sonra toplumsal onay oranınız yükselir, insan yoğun ortamların aranan kişiliklerinden birine dönüşürsünüz kendiliğinden.

Öyle bir cilalı imaj devrindeyiz ki, imajınasyonumuz her şeyimiz haline geldi. Anlattığımız kadar değil, anlaşıldığımız kadarız maalesef. Bu yüzden, şahsi ve kitlesel iletişimini zenginleştirmek, hayat duruşunu perçinlemek, pekiştirmek isteyen herkese, “açık kapı bırakma” politikasını sulandırmadan, özünden, ruhundan koparıp uzaklaştırmadan uygulamasını tavsiye ederim. Bu size güç ve prestij kazandırır. Güç ve prestij, günümüzün en geçerli akçeleri… Açık kapı bırakmak, sağduyuyla kilit açan, problem çözen yaşam kodlarımızdan biridir. Ve hepimiz, hayatı kendimiz için kolaylaştırma derdindeyiz. Öyleyse açık kapı bırakabilme alışkanlığı edinmeyi kişisel gelişimimizin bir parçası saymayı öneriyorum. Açık kapı bırakmayı bilenlerin, becerebilenlerin; katı, tavizsiz, dediğim dedikçi arkadaşlardan çok daha başarılı olduğu örnekleriyle sabit. Kaldı ki, dahi de olsanız, uyumsuzsanız eğer, o dehanın boşa gideceği açıktır.

Açık kapı bırakmayı öğrenmek; realitenin, bilmin bizi getirdiği yer. E, bizler de zeki varlıklar olduğumuza göre… Aklın yolundan ayrılmayacağımız muhakkak. Efendim, ne dediniz?  Herkes açık kapı bırakamaz mı? O da onların sorunu. Hayat, herkese yardım etmemize izin vermiyor ne yazık ki.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..