Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Herkesin Derdi Ayrı

Allah bizi yaratırken her birimize ayrı bir dert vermiş olmalı ki; kasvetten, bunalımdan, ahlamadan, oflamadan geçilmiyor ortalık. Kimse memnun değil hayatından. Ben tamamım, böyle mutluyum, diyeni hak getire! Memnuniyetsizlikte, mutsuzlukta, adeta yarışıyor insanlık.

Adam parayla bozmuş aklını. Papelini saymadan duramaz. Kazandığı/kaybettiği mangırı her dem hesap edecek. Tek bildiği, ciddiye aldığı şey; cebindekiyle, sahip olduklarıyla tartmak muhatabını. Akçeden gayrı ganimeti olmaz kişinin ona göre. Para dışında her şey gereksiz teferruattır onun için.

“Kariyer de kariyer!“ diye inler ablam! Bu uğurda yapmayacağı şey yok. Neredeyse canından geçecek. Yeter ki şöyle havalı bir unvan bulunsun. Titri her şeyidir. Makamını belirtmeden özünü ifade edemez.

Spora takıklar ayrı bir alem. Futbol fanatiğiyle, basketbol delisi başka dünyaların insanları. Boks tutkunu farklı fırtınaya kapılır, atletizmle yüzme meraklısı farklı fırtınaya.

Tanıma uygun kumar hastası, varını yoğunu döker masaya. Tipik alkolik içki uğruna ölümle oynaşır.

Kimi ille yalnız olacak, tek tabanca takılacak. Kimi de insan yüzü görmeden edemez. Bir başınayken yemek bile yiyemez.

Kimi, “Ailem her şeyim,” der. Kimi, “Benden sonrası tufan!” Bazımız takım oyununa doğuştan uyumluyken; bazımız muhakkak bire bir, tek başına yapmalı hamlesini.

Yaşamını kendini anlatmaya adayanlar başka kafada; önüne gelene Marko Paşa’lık yapanlar başka.

Kadın hiçbir şeyi umursamazken; kocası her haltı dert edinir. Cümle insanı takar kafaya. Çaresi yok, hepimizi kurtaracak abimiz. Eşinin olanca kaygısızlığına karşın; diken üstündedir kimi erkekler.

Kimi son kuruşunu kitaba, sanata, sinemaya yatırırken kendini yetiştirmek, güncellemek adına; kimi; düğün dernek, balo davet kovalar. Asla konser kaçırmaz. Onsuz kalan cümbüşün boynu bükük kalır.

Kimi çapkınlıkla hovardalığa tapınırken; kimi din, iman, ibadet gönüllüsüdür.

Yeryüzünde insan sayısı kadar birbirinden farklı karakter var. Kimimiz söylenenden çeşit çeşit kaygı edinirken şahsına; kimimiz keyfince sıkınıtı icat eder. kişisel sorununu özenle yaratır. Durur durur başını belaya sokar. Çilesiz gün görmez. Acık rahata erse, neyim var, n’oluyor? Sorgusuna abonedir.

Dert yumağıyız vesselam. Kimi çözmeye çalışırken ipini; kimi boynundaki ilmeği sıkma peşinde!

Seç beğen al! Tasamız sonsuz ve sınırsız. Sana da birini uydururuz. Rabbim başka dert vermesin!

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..