Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Acımadan vurun. Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Acımadan vurun. Bu fırsatı bir daha bulamazsınız
 

bu gözyaşlarında boğulacaklar


Linç operasyonu sürüyor. Anlaşılan gözleri o kadar kararmış ki, futbolcu-yönetici, yerli-yabancı, suçlu-suçsuz demeden; “en azından huzursuz edelim, hiç değilse kaçıralım, o da olmadı transfer olmayı düşünenleri korkutalım” diye her taraftan linç operasyonu gayet planlı devam ediyor. Gelin olayı başından etüt edelim : 

1- Dinlemeye takıldığı bildirilen Fenerbahçeli yöneticilerle ilgili suçüstü yapılamamış, sadece ortada bu işlerden nasiplenen ve kendisine menajer diyen zatların çantalı görüntüleri var ve işin tuhafı onlara da suçüstü yapılma gereği duyulmamış. Bütün soruşturma bu çantaların içinde para vardı tezinden hareketle devam ediyor. Ya bu çantaların içinde para yoksa ve bu kendine menajer diyenler durumdan vazife çıkarıp “biz şunu ayarladık bununla konuştuk bu maç tamam” diye kendilerine rant elde etmişlerse... Biz bu tür açıkgözler tarafından ülkemizde Başbakanların, Bakanların dolandırıldığını da biliyoruz, hatırlatırım. 

2- Fenerbahçenin Başkanı için “Maçtan 1 gün önce rakip takımla görüştü, menajerler aradı, telefonda ona bunu dedi, buna şu talimatı verdi” gibi aslında iddianameyi hazırlayanların bile inanmadığı ama “evrak kalabalığı olsun bişey var zannederler” zannıyla hazırlanmış klasörlerce evrak var . Bunların yerine yapılacak tek suçüstü ve tek sayfa evrak bile bu işi bitirirdi. Ama o işlerine gelmedi çünkü bu kadar gündem yaratmayacaktı. Bütün bu zanlarla Fenerbahçenin Başkanı direk içeri alınıyor. Bir başka kulüp başkanı aynı tip telefon görüşmeleri mevcutken kefaletle serbest bırakılıyor. Trilyonlara hükmeden ülke ekonomisini etkileyecek bir şirketi yöneten Aziz Yıldırım’ a ise kefaletle bırakılmayı geçin kendini savunması için iddianame bile verilmiyor. 

3- Fenerbahçenin daha çok ezilmesi için plan o kadar güzel hazırlanıyor ki yönetimde hukuku en iyi bilen kulübü en iyi savunabilecek yönetici de içeri alınıyor. 

4- Sıra Futbolculara geliyor. Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcuların da cezalandırılması lazım. Yeni transferlerde içeri alınıyor. Daha gencecik Milli takım görmüş futbolcular “şu maçta niye oynadın bu maçta niye oynamadın” diye nezaretlerde sabahlatılıyor. 

5- Bununla da yetinilmiyor takımın ağabeyleri pozisyondaki Emre ve Alex de huzursuz edilmeli ya hemen malum araştırmacı gazetecilere! servisler, gündem hazırlamalar, gerekirse savcılığa çağırmalar ve sonuçta huzursuz etme görevinin de tamamlanması….. 

6- Aziz Yıldırım'la bir şekilde çatışmış , ondan nefret eden eski yönetici, gazeteci , şovmen kim varsa hepsinden birşey umularak savcılığa çağrıldı ve ifadeleri alındı.Çünkü elde birşey yoktu, yeni gelecek ihbarların yolu gözlenmeye başlandı.O yüzden de Aziz Yıldırım'ın düşmanı kim varsa savcılığa davet edildi. 

7- Federasyon kanadı da Fenerbahçe’ye verilecek olası bir ceza için hazırlanıyor. İşin başına tüm Fenerlilerin sempatisini kazanmış biri getiriliyor.Öyle ya kendi kendilerine ceza verdirecekler. Düşünün Federasyon Başkanının başka bir takım taraftarı olduğunu ve Fenerbahçe’ye ceza vereceğini …… Ben düşünemiyorum…. Ayrıca Federasyon Başkanına “ Babasını bile tanımaz, Kellesinin gideceğini bilse doğruyu yapar.” gibi gerekli gazlar verilip psikolojik olarak hazır hale getiriliyor. 

8 - Yayıncı kuruluşlar bile anlaştırılarak, süre uzatılıp hergün “Fenerbahçe düşerse”yle başlayan haberlerle halkın pikolojisinin hazırlanması da ihmal edilmedi tabi ki…. 

Bu operasyonu yapanlar “Bravo” yu hak ettiler. Eğer linç operasyonu yapılacaksa ancak bu mükemmellikte yapılabilirdi. Bravo….. 

Şimdi gelelim sorulara . 

1- Ortada rüşvet olduğu, rüşvet taşındığı bilinen ya da şüphelenilen bir durum varsa suçüstü niye yapılmadı? Tabi cevap hazır. “sonuna kadar gidilsin diye bekledik.” Peki ya sonuna kadar gidilirken birileri zarar görseydi bir futbolcunun canına kastedilseydi ya da yöneticiler yaralansaydı.Öyle ya yakalanan bir sürü silah var, bu bir örgüt operasyonu neticede . Ama belli ki iş Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye yanaştıkça adamların beklemek için iştahları kabarmış. 

2- Aziz Yıldırım ve girdiği ihaleler, karşısına aldığı gruplarla ilgili birçok haber çıktı .Bu ihalelerle operasyonun alakası var mı? Biri bunları tekzip etse de rahatlasak. 

3- Belli bir medya grubunun bu işe olan ilgisi Başbakanımıza bile Fenerbahçeliliğini attırmış durumda. Bu özel ilgi, tüm fenerlileri karşısına alma pahasına nerden kaynaklanmakta? (Dürüstlüğümüzden demesinler, komik olur.) 

4- Klasörlerin kabarıklığı suçların çokluğundan mı yoksa yazılan senaryoların daha gerçekçi gösterilmeye çalışılmasından mı? Çünkü eğer o dosyalarda suç unsurları varsa içerdekilerin hiçbirinin çıkmaması hatta dışarıda hiçbir takım yöneticisi filan kalmaması lazım. 

5- 19 Maçla ilgili soruşturma var denilmişken iş gittikçe sadece nasıl Fenerbahçenin sırtına bırakıldı. 

6- Beşiktaş Kupayı iade etti diye neredeyse alkışlanacak duruma getirildi. Bu durum Beşiktaş’ın varsa suçunu örter mi? 

7- Trabzonspor Başkanının suç işlemek istediği ama parasızlıktan yapamadığı söylendi. Bu durumda suça azmeden dışarı çıkabiliyorsa içeride kalanların suç işlemiş olması lazım. Bu suçları gösterir deliller nelerdir? 

8- Resmi evraklar üzerinde verilip alınan paralar tesbitli mi? 

9- Suçunu kabul eden var mı? 

10- Bir taraftan telefon konuşmaları didiklenirken geçen yıl Bursasporlu bir futbolcunun “Trabzonlularla telefonda konuştuk Fenerbahçe maçında bizim için oynayacaklar” diye televizyonlara demeç vermesinden daha büyük bir itiraf var mı? Neden her şey maçları izleyenlerin hiçbirşey bulamadığı halde Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ ye maloldu… 

11- İşin en önemli boyutu Türk Futbolunun altına bomba koyacak bu operasyon Neden ligler bitince ya da devam ederken değil de yeni sezon başlayacakken hatta çok önemli milli maçlara yaklaşmışken yapıldı? 

Şimdi de sebepler: 

1- Fenerbahçe sadece futbolda değil tüm spor dallarında artık önü alınamaz bir dev haline gelmişti. Ne yapılan dev transferler ne ayak oyunları ( Basketboldaki doping olayını hatırlayın) bu yükselişi önleyemiyordu.Başka takımlara devlet destek verirken Fenerbahçe kendi imkanlarıyla birçok ilki başarmıştı. Devlete bile el açmayan bu dev indirilmeliydi. Öyle ya seven hiçbir zaman yaramazdı ! 

2- Aziz Yıldırım İktidar zenginlerini ve iktidarı takmamaya başlamıştı. Arkasındaki Fenerbahçe gücüyle bir yerleri korkutuyordu. 

3- Seçimde bitmişti... Türk insanı zaten yapılanı çabuk unuturdu. Sonra varsın Fenerliler kaybedilsindi.Galatasaraylıların hele hele Karadenizin çok hoşuna gidecekti. 

4- Adı da şike operasyonuydu haklı bile olsalar bu çamurun izi kalacaktı. Evet durum bundan ibaret. 

Sonuç ise şudur : 

Evladı, anası, babası aklınıza ne gelirse en sevdiği varlığıyla eş tuttuğu bu sevdayı yaralayanları bu camia hiç mi hiç unutmayacaktır. Bu kadar vahşice yapılan bu operasyonun ipi pazara çıktıkça utanacaklar fenerliler olmayacaktır. Ama bizler bu basit durumlarla dalga geçen basitleri bizleri bu kadar üzenleri hep hatırlayacağız. Gerekirse küllerimizden de doğarız. Ama bizi yakanları hep biliriz, 5 ya da 100 yıl sonra olsa da gayet net biliriz. Çünkü Fenerbahçeyi bu zavallılar büyütmedi , küçültemeyecekler de. 

Fenerbahçem Oğlumun kafasını koyup uyuduğu yastığındaki aşkı , Kızımın beresindeki sevdiği renkler olarak ve sonra onlarında çocuklarındaki sevdalar olarak sürüp gidecek. Önlerine çıkan bu zavallılar ise hiç hatırlanmayacak. Milyonlarca insanı üzenler olarak ahirette kul hakkından hesap verecek. Çünkü bütün Fenerliler gibi ben de hakkımı helal etmiyorum. 

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..