Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Aciz, iş yerine laf üretir!

Aciz, iş yerine laf üretir!
 

Acizlik ancak ölülere yakışır. Çünkü onun canı, tenden çoktan gitmiştir. Yaşayan acizlereyse, yalnız Allah yardım edebilir.


Bir acizi nerede görsem, gözünden tanırım. Okulda, tarlada, fabrikada asker ocağında, çocuk yuvasında... Hiçbir yöneticilik ünvanı olmadığı halde, herkesin aynı işi yaptığı ortamlarda, herkesten  az çalışan; ama herkesten çok konuşan, aklının kendine yettiği bile şüpheliyken; önüne gelene akıl satandır; aciz insan!...

Acizlikten kastım, asla gücü bir işe yetmeyeni, güçsüz olanı küçük görmek, aşağılamak değil... Acizden kastım, kendi beceriksizliğini, yetersizliğini, en basit vasıflardan bile yoksunluğunu ürettiği laf kalabalıklarında kıs boğduya getirenlerdir.

Acizin tek derdi, laf sokmaktır. Aciz, yalnız laf ebeliğini bilir. Acize eleştir dersin, o hep hakaret etmeye çalışır. Bak şu adam çok başarılı, hakkını ver, onu öv istersen desen; aciz, hakkı olanı övmekle yaranmak için yalakalık yapmayı bile birbirine karıştırır.

İşin en kötüsüyse, acizin kendi zavallılığını bilemeden, ona buna kulp takmaya, başarısı bariz olana çamur atmaya çalışmasıdır.

Bir acizi, sokakta, mesela yol bakımı yapan işçiler arasında, en çok konuşan, en az çalışan olarak görebilirsin kolayca. Aciz, insanların harıl harıl yazı yazıp fikir ürettiği yerde, yazmayı bilmediğinden, fikir üretemeyi beceremediğinden, ha bire çenesini çalıştırandır!

Aciz, bir işin nasıl yapılacağını uygulayarak değil, ha bire konuşarak, sadece lafla anlatır. Aciz hiçbir şey yapmaz; aciz hiçbir işe elini sürmez; ama o, neyin nasıl yapılacağını herkesten iyi bilendir!

Aciz, sözde her şeyi bilir!; ama bildiğini anlatmaktan bile üşenecek kadar tembeldir. Aciz, konuşması gereken yerde susan; susacak yerde, durmadan konuşandır. Acizin her lafı birbirinden büyüktür ama; aciz, bir tek sözüne uyma gereği duymayandır. Aciz, beceriksizliğini ukalalıkla, cehaletini kibirle kapatmaya çalışır.

Aciz öylesine zavallıdır ki aslında... Konuşmaya bile değmez; onun hakkında.

Hiçbir aciz, kendi güdüklüğünün farkına varamaz malesef!... Çünkü aciz olmak, büyük bir yetenek ister; çoğu sefer! O da her adam olanda bulunmaz; Allah'a şükür!

Gel sen, aciz olmaktan vazgeç istersen! Gel, azıcık da insan olmayı dene! Tabi eğer, denemeye yüreğin yeterse!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..