Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Bu gemi başka gemi... Olgun kadınlara genç sevgili!...

Bu gemi başka gemi... Olgun kadınlara genç sevgili!...
 

Genç erkekleri avlamakta, belki de dünyanın en yetenekli kadını olan Demi Moore; o gemiye kaptan olur; bir gün belki de!...


Bu akşam Habertürk'te okuduğum bir habere göre, Amerikan lüks gemi seyehati şirketi Cougar Cruiser, 40 yaş üstü kadınlara, genç sevgili bulmaları için, özel turlar düzenliyormuş. Bu turlara, o kadınlara kendilerini beğendirebilmek için, 25 - 35 yaş arası erkekler de katılıyormuş. Hatta 3 yıl önce katıldığı bir turda, kendisinden 7 yaş küçük bir erkekle evlenen bir kadın, çok mutlu olduğunu söylüyor, aşkı arayanlara, mutlaka bu türden seyehatlere katılmalarını öneriyormuş.

Eminim ki, çok yakın bir zamanda, aynı şirket, ya da başkaları, bu seyehatlerin erkekler için olanlarını düzenlemeyi de akıl eder. Muhtemelen o seyehatlere de, 40 yaş üzeri erkeklerle, 20 - 35 yaş arası güzel, çekici, alımlı kadınlar katılır.

Bu durumu, dileyen dilediği gibi değerlendirebilir tabi ki. Kimi, modern yaşamın yalnızlaştırdığı kadınlardan bahseder, kimi, erkeklerin iş güç peşinde koşmaktan, aşk meşk işlerine, gönül maceralarına zamanı kalmadığından dem vurur. Kimi, günlük yaşamın sıkıcılığından kaçmak için katılır bu kaçamak yolcululuklara; kimi sosyal faliyet olsun, belki yanlızlığı son bulur diye...

Ve yine eminim ki, aynı olaya, ülkemin ve dünyanın daha hoşgörülü olan insanları, yaşama daha yumuşak, daha insancıl bir pencereden bakanlar, sevimli bir çöpçatanlık faaliyeti diye yaklaşırken; bu grubun tam karşısında yer alan tutucular, bunun adını belki de " Postmodern bir peze....lik girişimi " koyarlar.

Yaşamın en temel gerçeklerinden biri de, yaşlandıkça, ister erkek olsunlar, ister kadın, insanların, kendilerine her zaman biyolojik yaşlarıyla ters orantılı duygusal partner ya da sevgili aradıklarıdır. Tıpkı ilk gençlik yılları atlatılıncaya kadar, genç adamların, olgun kadınlardan, genç kızların da olgun adamlardan hoşlanması gibi...

E hayat da bebeklikten yaşlılığa kadar döne döne, evrile evrile kendini tekrarladığına göre... Yaşlandıkça, insanların, kendilerinden daha genç duygusal partner aramalarında, hiçbir mahsur, hiçbir ahlaksızlık yoktur bence.

Yaradan, insanın biyolojik kodlarını oluştururken; bunun böyle olduğunu bilmiyor muydu sanki! Belki de yaradan bunu böyle istemişti.

Bu konuda mesela kendimden örnek vermem gerekirse, 40.yaşıma girmeme yalnızca aylar kaldı. Çok uzun yıllardır duygusal partnerimle aramda en fazla 10 yaş fark olabilir diye düşünürken; gelecekte bu düşüncemin ne yönde değişeceğinden doğrusu ben bile emin değilim.

Tüm dünyanın gönül maceralarına yakından şahitlik ettiği Berlusconi, Sınırsız ekonomik gücünün, özellikle İtalya'da sözünün geçmesinin, karizmasının konuştuğu nüfuz alanının ve onca şatafata rağmen yaşamının son yıllarına gelmiş olmasının da etkisiyle, şu dünyadan her şeyi yaşayarak gitmiş olma dürtüsüyle belki de; torunu yaşında kızlarla bile birlikte olmaya devam ederken; abartılı da olsa, insanoğlunun yaşlandıkça daha genç sevgili peşine düşmesinin en güzel öneklerinden biridir bence. Bu durum aynı zamanda, yaşamın en temel matematiksel gerçeklerinden biridir.

İsteyenlere, genç erkeklerle birlikte olan, yerli ve yabancı birçok kadını daha örnek verebilirim kolayca. Dünyadan: Demi Moore ve Madonna... Türkiye'den: Nilgün Belgün, Billur Kalkavan, Seda Sayan, Pınar Altuğ mesela...

İster kruvazör turizmiyle olsun, ister arkadaş yardımı, ya da çöpçatanlar aracılığıyla; ister cesur bir kadının duygusal girişimiyle, ister bir erkeğin parasal gücüne bağlı, abartılı, ama hiçbir gerçeklik taşımayan özgüveniyle; kadın da, erkek de, yaşlandıkça daha genç sevgili bulmanın derdine düşer.

İnsanoğlunun bu evrensel zaafını, zengin olgun kadınlar üzerinden paraya çevirmeyi akıl edenler,  bu yolla, belki de hayal bile edemeyecekleri kadar büyük paralar kazanacaklar. Olgun kadınların genç erkeklere, olgun erkeklerin genç kadınlara duyduğu şehvet dolu arzu, kim bilir kaç tane milyar doların daha el değiştirmesine sebep olacak; dünya durdukça? Taaa dünyanın kurulduğu günden bugüne,  binlerce kez daha olduğu gibi... Ve aynen yazının başlığında da söylediğimiz gibi:

Bu gemi başka gemi!... Olgun kadınlara genç sevgili!... Değil mi?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..