Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Açma tarifi

Açma tarifi
 

Alıntı.


1  Paket yaş maya

1 Kg un

1 Su bardağı ılık su

2 Yemek kaşığı şeker

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı yoğurt

Yarım paket kahvaltılık yağ (125 gr)

1 Çay bardağı süt

2 Adet yumurta (Birisi açmaların yüzüne sürülecek, diğeri ise hamuru için)

1 Çay kaşığı tuz

Susam veya çörek otu

1 Paket yaş mayanın (50 gr) üzerine 2 yemek kaşığı şeker dökerek çözülmesini sağlayın.1 Kg unu derin bir kaba alın, ortası açılarak içerisine diğer malzemeleri; bir su bardağı ılık su, bir çay bardağı ılık süt, bir su bardağı yoğurt, bir yumurta, yarım paket kahvaltılık yağı küçük bir tavaya alın, eriterek bir çay bardağı sıvı yağın içine dökün ve unun ortasına ilave edin. Yoğurmaya başlamadan önce, çözülen mayayı da içine katıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, yarım saat dinlendirip küçük portakal büyüklüğünde bezeler alın, bir karış

boyunda mutfak tezgahında elinizle yuvarlayıp şekil verin. İster fırın tepsinizi bir kaşık yağ ile yağlayın, ister fırın tepsinize fırın kağıdı koyup yağdan feragat edin.

Açma tepsisinde kabardıktan sonra, açmaların üzerine yumurtayı fırçasıyla sürün, üzerine son olarak susam tanecikleri dökün, kimi zaman sade veya çörek otu da arzuya göre tercih sebebidir. Afiyet olsun.

Not: Kahvaltılık yağ kullanmak istemezseniz, sıvı yağı bir çay bardağı yerine bir su bardağı kullanabilir siniz. Tercih sizin. Türkiye'deki fırın derecelerini bilmiyorum, ama  fırın ısınmadan böreklerimizi veya fırında her ne tür yemek yapacaksak da 10 dakika önceden ısınması gerektiğini de hepimiz biliyoruz. Şayet peynirli açma canınız çekerse, eh biraz da maydanozunuz varsa istenildiği kadar, deneme mahiyetinde yapabilirsiniz, ben bu malzemeden iki tepsi çıkarmıştım, bu birazda sizin bezeleri alış şeklinize bağlı. 

 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..