Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Adaçayının Mistik Kullanımı

Adaçayı etkili arındırıcı enerjileri nedeniyle Kızılderili yerlileri tarafından kutsal sayılır.

Törenlerde olduğu gibi, Kızılderililerin terleme çadırında da adaçayı serpilerek arınırıcı etkisi kullanılmıştır.
 
Kızılderili şamanlar adaçayı ve diğer bitkilerın karışımından hazırlanan tütünü özel pipolarında kullanarak kehanetlerde bulunurlar.
 
Aynı zamanda Keltler ve Druidler de bilgeliği artırmak için adaçayı tütsüsü ve çayını kullanırlardı. Ayrıca kapanmayan yaralar için de adaçayı lapası kullanılır.
 
Negatif enerjilerinden arındırmak ve zihni temizlemek için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Adaçayı tütsüsü mekanların ve kişilerin arındırılması, stres, endişe gibi olumsuz duyguların giderilmesi, Kızırlderililerin şamanik çalışmalarında kaybolan ruhun geri getirilmesi için, kötü şansın ortadan kaldırılması için kullanılır.Kimi topluluklarda da adaçayı yaprakları bolluk ve zenginlik getirmesi için cüzdanda taşınır.
 
Adaçayıyla birlikte bir kaç bitki daha karışıma eklenebilir. Beyaz yonca, sığırkuyruğu gibi bitkileri adaçayı ile birlikte yakarak bir tütsü oluşturabilirsiniz. Bu bitkiler yandıktan sora söndürün ve çıkan dumanı,mümkünse bir tüy yardımıyla dağıtararak, arındırmak istediğiniz mekanda dolaştırın. Bir insanın arınması için dumanı onun çevresinde dolastırın.
instagram
@samanksifa
 
Burcu Barış Künar
 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..