Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Kitap
 

Adresini Arayan Mektuplar & Bir İşadamının Portresi

Adresini Arayan Mektuplar & Bir İşadamının Portresi
 

Kitap kapak


Reyhan Yıldız’ın daha önce yazmış olduğu kitapları Ateşe Dönen Dünya : Sarıkamış ve İçeri’den kitaplarından söz etmiştim. Bu kez farklı bir türde yazılmış kitabı, bir işadamı portresi: Adresini Arayan Mektuplar & Bir İşadamının Portresi ve Anıları: İsmet Abalıoğlu raflarda yerini aldı.  Doğa ve Çevre Vakfı DOÇEV’in kurucusu, Abalıoğlu Holding’in 2. patronu İsmet Abalıoğlu’nun yaşam öyküsünü anlatan kitap Goa Yayınları tarafından yayınlandı.

Kitapta, Denizlililerin ortak travması olarak belleklerde yer eden Demirci Mehmet Efe olayından, Babadağ pusulasına, İsmet Abalıoğlu’nun Türkiye’nin 3. beyaz eşya markası olan Deniz’i yaratan orta ikiden terk dayısı Hikmet Tütüncüoğlu’nun hikayesine de yer veriliyor.

Papa XVI. Benedictus'ayolladığı mektupla ve başlattığı mektup kampanyasıyla gündeme gelen İsmet Abalıoğlu çevre konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Milliyet Gazetesi ve Ernst&Young tarafından düzenlenen "Yılın Sosyal Girişimcisi" yarışmasında 2009 yılında Ömer Madra ve Ali Nihat Gökyiğit’le birlikte finale kalan 3 isimden biri olarak biliniyor.

DOÇEV’in 2004’ün ilk altı ayında 5,5 ton pil toplamasına öncülük eden İsmet Abalıoğlu bugünlerde “Kendi ormanını kendin kur!” kampanyasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kitap, önce patronu olduğu holdingde, sonra yaşadığı kent olan Denizli’de organ bağışı kampanyası başlatan; çam mesceresini yok etmek pahasına otoyol yapmak isteyen dönemin Ulaştırma Bakanının karşısına çıkan İsmet Abalıoğlu’nun yaşam hikayesinin yanı sıra demokratikleşmeden yolsuzlukla mücadeleye, tarımdan eğitime Türkiye’nin temel meselelerine dair görüşlerini, 60 yılda biriktirdiklerini de içeriyor.

Keyifli okumalar diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 55
: 555
Kayıt tarihi
: 07.06.06
 
 

Web editörü. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu. TV kanallarında yap..