Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

Ağzımızdaki diş sayısının 32 olmasının özel bir nedeni var mı? neden daha az ya da fazla değil?

Ağzımızdaki diş sayısının 32 olmasının özel bir nedeni var mı? neden daha az ya da fazla değil?
 

Aslında konu ağzımızda 32 diş olması değil. Hatta nedeni de önemli değil. Konu 32 rakamının net ve kesin olması. Niye böyle net ve kesin ki. Üstelik şaşmaz bir şekilde herkeste aynı sayıda; 32.

Biz diğer bazı organlarımızda bir nedene dayalı sayı eksikliği çok duyduk. İki tanenin bir tanesi hatta bazen iki tanesi de olmayabiliyor.  Elbette doğumsal ve diğer nedenlerle böyle.  Bu doğumsal ve diğer nedenler dediğimiz kural dişler için işlemiyor. 33 dişi olanı duymadım, 29 dişi olanı da; hep otuz iki. Sanki yaratan tek tek sayıp koydu.

Sonradan eksiliyor ama doğuştan sayının tutmasını konuşuyoruz. Belki nadir de olsa istisna vardır ama biz hiç duymadık. İnsanlar da 32 sayısının böylesine kesin ve net olmasını merak etmiyorlar.  Gözü olmayan, kulağının biri eksik olan, tek ayaklı, üç bacaklı vs insan olabiliyor da ağzındaki diş sayısı eksik ya da fazla olan yok; hep 32.

Ağzı küçük ya da çenesi büyük, iri yapılı, ufacık, kadın ya da erkek fark etmiyor; herkeste 32 diş.  Küçük çeneye sığmıyorsa bu sefer dişleri de küçük yapmışlar. Azı dişi, köpek diş,  yirmilik diş… Ama sonunda standart rakam:32.

Bir tane pipisi olmayabiliyor ama 32 dişin hepsi tamam. Acaba bunda bir hikmet mi var. Valla öylesine izah edilemez bir durum ki sonunda cinci hoca gibi konuştuk.  Kişiden kişiye farklı olabilirdi mesela. Kimse de bir şey diyemezdi. Allah bilir ya saymadım, belki de alttaki üsteki azı mazı her neyse bunların sayısı da eşit. Kim dizmiş bunu böyle ya! Birileri cevabını verdi bile ama biz yine de cevabı bilimle arayalım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..