Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Aile içi eğitimin önemi

Aile içi eğitimin önemi
 

Bugünlerde hepimizin malumu olan ve ülkemizin baş belası durum kadına şiddet sürekli ön planda olur oldu. Çok kötü bir durum elbette ki. Kimse beni yanlış anlamasın lütfen. Fakat bunun çözümü için bu şiddeti gerçekleştirenler için önlem almak artık geç. Yapılabilecek en iyi önlem devlet koruması devlet güvencesidir. Ve tabi Yüce Allah’ın merhameti. Şüphesiz o en merhametlidir. Fakat biz yeni nesillere çok fazla iş düşmekte bu konuda.
 
Aile içi eğitim çok önemli. Temelden yetiştirmek gerekiyor. Özellikle erkek evlatlarımızı. Aile içinde huzursuzluktan tutun da aklınıza gelebilecek çok fazla çeşit önlem ileride hayat kurtarır hale getiriyor. Çocuklarınızı hiç bir zaman bir şeyden mahrum etmeyin. Fakat 3 liranız varken de 5 liralık harcama yapmayın mahrum kalmasın diye. En önemli faktör de bu aslında. Çocuklarınızla sürekli konuşun. Çocuklarınızla yeri gelir arkadaş olun yeri gelir baba olun. Fakat arada ki ince çizgiyi mutlaka koruyun. Yapacağınız bir yanlış o çizgiyi aşmanıza ve çocuğunuzla aranızda ki iyi ilişkiyi suistimaller zincirine sürüklemeye kadar götürür.
Eğer bu ince çizgiyi sürekli korursanız çocuğunuz evde huzuru ve güveni bulduğu için dışarıda her hangi bir arayış içine girmeyecek ve dengeli bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirecektir. Anneler babalar bu sözlere lütfen dikkat edin. Yapacağınız yanlışlar çocuğunuz da oluşacak problemler Allah gani gani rahmet etsin, Allah mekanını cennet etsin ailelerine sabır versin Adanalı küçük yavrumuz Gizem ve Tarsuslu kızımız Özgecan'ın kaderi başka kızlarımızın kaderi olur gider.
 
Eğitim aileden başlar. Kopuk bir aile yapısı tüm sorunlara gebe. Bir de şu var ki ; Siz siz olun asla çocuğunuzun başına kakmayın yaptıklarınızı. Bu da geri teper. Yedirdim, doyurdum ve giydirdim demeyin. Bunu yapmakla yükümlüsünüz. Gerek dinen, gerek kanunen, gerekse de vicdanen. Bunları herkes yapmak zorunda yalnızca siz yapmıyorsunuz. Çocuklarınızı asla başka çocuklarla kıyaslamayın. Gün gelir çocuklarınız da sizi başka anne babayla kıyaslar ise geri dönülmez hale getirirsiniz aranızda ki bağı. Herkes kendi kaderini yaşar. Herkesin şartları eşit değil bu eşitsizliğin farkında olun ve ona göre davranın.
Varsa imkanınız mutlaka bir pedagog ile ortaklaşa hareket edin.
 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..