Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti iktidarda kalsın diye şeytanlar bile yardım etti

Ak Parti iktidarda kalsın diye şeytanlar bile yardım etti
 

Teknoloji. Kamera sistemi geldi, Ak Partinin rüşveti kontrol etmesine gerek kalmadı. Tepemizdeki cam kutular rüşvet almayı imkânsız kıldı. Keza Ak Parti sürüden ayrılan kara koyunu bile bulamayacakken suçluları kamera ile yakaladı. Tarih boyunca teknolojinin bu kadar yardım ettiği bir iktidar yoktur.

Hormonlu üretim. Bildiğiniz gibi Ak Parti iktidarında pahalılık olmadı. Bizim milletimiz kazandığı paraya değil harcadığı paraya bakıyor. İsterse patron maaş olarak 700 lira asgari ücret versin, yeter ki ucuzluk olsun. Bu nedenle AKP ücretlerin artırılması için uğraşmadı. Çünkü gerek yok, halkımıza ne versen kabul ediyor. O, aldığı maaşa bakmıyor; pazarda patlıcan ucuz mu ona bakıyor. Çok parası olmasın önemli değil, yeter ki ucuzluk olsun.

Bugün ülkede ucuzluk var. Ispanak 10 sene önce de 1 liraydı. İyi de AKP pahalılığı önlemek için bir şey yapmadı ki. 10 yıl önce 3 liraya ıspanak satan kapkaççıların ensesine silah dayayıp 50 kuruşa mı satacaksın dedi. Allah rızası için AKP pahalılığı önlemek adına ne yaptı söyleyin. AKP pahalılığı önlemek için hiçbir şey yapmadı.

Peki, AKP bir şey yapmadıysa pahalılık nasıl ortadan kalktı? AKP kapkaççıların 4 liraya sattığı salatalığı ucuzlatmak için belki bir şey yapacaktı ama baktı ki buna gerek yok. Kapitalist bir yol bulmuş(yine teknoloji sayesinde) Akşam ekiyor, veriyor ilacı, suyu; sabah tırlarla topluyor. Kilosu 10 kuruşa bile mal olmuyor. Kapitalist dediysek 100 katına da satacak değil ya,10 kat zam yapıyor,1 liraya salatalık satıyor.

Ben yanlışsam pazar tahtasında hormonlusu 1 lirayken (istisna, turfanda, yaz, sera durumlarını katmayın) organik salatalık neden 4 lira. Organik denilen hormon icat olmadan önceki üretim şeklidir. Organik salatalığı adam 1 liraya üretemiyor ki 1 liraya satsın. Önceden 1 dönümden 2 ton alınamazken bugün 1 dönümden 60 ton hormonlu domates elde ediliyor. Doğal olarak hormonlusu normalinin 10 katı daha ucuz oluyor. Şimdi anladınız mı Ak Partiye hangi şeytan yardım ediyor. “Ucuz oğul, ucuz” diye Tayyibe dua eden cahil hacı hormonun ne olduğunu bile bilmiyor. Ve hormonlu ucuzluk sayesinde Ak Partinin oyları artıyor. Ülkede pahalılık olsaydı, 3 liraya ıspanak yeseydik Ak Parti çoktan toz olmuştu. 10 yıl pahalılığa hiçbir parti dayanamaz. Tayyip değil dindar peygamber tacı giyse tutunamazdı. Hormon bizi kanser etti, AKP’yi iktidar etti.

CHP ile MHP. Bugün CHP’ye oy verenler beğendikleri için değil AKP’ye inat olsun diye oy veriyorlar. CHP’nin kendi adamı bile partisini eleştiriyor. Bu kadar kimliksiz bir parti olur mu ya! Hiçbir konuda görüşü belli değil. MHP’nin görüşü belli, çağdışılık. Ülkede bu anlayışta belli bir kitle var, MHP sadece onların oyunu alıyor. Eğer Tayyip seçimlerde biraz daha kurt gibi ulusaydı belki de MHP dağılırdı. MHP görüşleriyle Türkiye’nin %90’ını temsil etmiyor.

E halk da bizim gibi düşünüyor. Ben insanların AKP’ye oy vermesini normal görüyorum.  Ak Partililer de iyi oldukları için halkın kendilerini seçtiğini sanıyorlar. Siz iyi değilsiniz, onlar çok kötü. Halk napsın, ahırdaki öküzleri mi seçecek. Bir de bunların üzerine PKK işbirlikçisi parti.

Bu üç partinin varlığı zaten AKP iktidarının en büyük güvencesi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..