Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ak Parti'yi kapatacaklar!....

Ak Parti'yi kapatacaklar!....
 

Aylardır meydana gelen garip ama asla olmaması gereken olaylar, sonuçta böyle bir iddiayı getirdi.

AK Parti kapatılacak mı? Dedikodular aldı başını gidiyor! Fakat iddianın gerçek olduğunu söyleyenlerin artık sesi daha gür çıkıyor.. Çünkü gerekçeler hazır; çünkü bu defa neden irtica değil.. 2. kapatma iddianamesi çıktı çıkacak.. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı dosyada telefon dinlemede bakan imzası ve Habur olayı kanıt olarak gösteriliyor..

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AK Parti''ye yönelik kapatma iddianamesini tamamlamak üzere. Hatta son rötuşlarını yapıyor.

Peki, kapatılma iddianamesinin içeriğinde neler var?

Kapatılma iddianamesinin en önemli iki içeriği;

YARGITAY TELEFONLARININ BAKAN İMZASI İLE DİNLENMESİ VE HABUR KARŞILAMASI...

İddianamede, Yargıtay telefonlarının dinlenmesinin mevcut yasalara göre suç sayıldığı, bu suçun işlenmesinde siyasal iktidarın bir temsilcisi olan ADALET BAKANI'nın imzasının bulunması kanıt olarak gösteriliyor.

Yine alınan bilgilere göre; Adalet Bakanı'nın imzasının AK Parti ile birebir ilişkilendirildiği ve Yargıtay telefonlarının dinlenmesinin AK Parti'nin tüzel kişiliği ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor.

İddianamede en dikkat çeken unsur, çok sayıda siyasetçiye yasak istenmesi...
Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kabinenin yarısından fazlası ve Ak Parti yöneticilerinden 6 isime siyasi yasak isteniyor.

Güneş yazarı Talat Atilla’nın detaylı bir şekilde yazısında incelediği bu konu sanırım önümüzdeki gündem maddesi. Hükümetin, inanılmaz bir pervasızlıkla yargının üzerine gitmesi bu iddiayı güçlendiriyor. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek.

16/02/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..