Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

A.Kadir Güler 'in 50. Sanat Yılı

A.Kadir Güler 'in 50. Sanat Yılı
 

Konuk yazar.
Yaşar Çağbayır yazıyor. 

Eski İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden ve gazetemiz YeniSöke eski yazarlarından şair-yazar Abdülkadir Güler 50. sanat yılını kutladı.     

Kaymakam Mehmet Demirezer ve eşi Derya Demirezer, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, CHP İlçe Başkanı Osman Ünsal, Söke Ticaret Odası Yönetimi, Gazetemiz YeniSöke imtiyaz sahibi Hasan Hüseyin Yavaşoğlu, yazarlarımız Mustafa Uluçay ve Yaşar Çağbayır İlçe Milli Eğitim eski müdürlerinden Musa Avcı, Söke ve Aydın’dan gelen şair ve yazarlar katıldılar. Sunuculuğunu Oyhan Hasan Bıldırki’nin yaptığı 50 Sanat Yılı kutlamasında konuşan Kaymakam Mehmet Demirezer “Şüphesiz ki her insan yaradılışı gereği içinde farklı özellikler taşır. Çok az insan yaradılış gayesinin farkına varır. Bu insanlar yaşamı daha keyifli hale getirir. Yaşamı keyifli hale getiren insanlar sanatsal faaliyetlerde bulunurlar. Güzel Sanatlar dalları olmasaydı yaşam çekilmez olurdu. Yaşamımızı keyiflendiren sanatçılardan biri olan Abdülkadir Güler’e uzun ömürler dilerim. Abdülkadir Söke’nin en büyük değerlerinden biri. Hayatımızı tatlandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, sanatın evrensellik taşıyan bir olgu olduğunu belirterek, Güler’in 50. sanat yılını kutladı.

Gazetemiz YeniSöke yazarı Yaşar Çağbayır Abdülkadir Güler’in şair yönünü anlatarak “Sanat hayatının basamaklarını birer birer tırmanarak her biri koca koca üç yüz altmış beş günlük 50 tane yılı geride bırakmış sevgili dostumuz Abdülkadir Güler’in bu anlamlı, anlamlı olduğu kadar da mutlu gününde siz dostlarını, dostlarımı ve dostlarımızı bir arada görmek ayrı huzur ve mutluluk olsa gerektir diye düşünüyorum.

Ben, tanışıklığımızın üzerinden çeyrek asrı geçen bu aziz dostumun pek çok yönlerini bilmemle beraber onu daha çok şiir yazan, şiir okuyan, şiir dokuyan şâir-i zamaneden bir ekip olarak tanıyorum ve bu yönüyle de sevip sayıyorum. Çünkü 25 yıl 5 aydır onunla gönül defterlerimizde dostluk okuduk, tezgahlarımızda dostluk dokuduk. Dostluk, o kadar ince ayar gerektiren bir konumdur ki, bu ince ayarı tutturmak dolayısıyla bir insan ömrü için uzun sayılabilecek süre ayakta tutabilmek kolay olmasa gerektir. Fedakârlık ister, emek ister… İsterde ister… ama sürdürmek isteyince de bütün müşküller ortamdan toz duman olur gider..

Bir şâirdir, dedim. Bu kelimeyi telaffuz ederken “a” yı özellikle uzatarak söylüyorum. Çünkü bu harf uzatılmadan söylenirse başka anlama gelir ki onu burada belirtmekten imtina ederim.

Evet, o, benim “a” sı uzun şair dostumdur” dedi.

Daha sonra Söke Şairler Derneği, Söke Ticaret Odası tarafından Abdülkadir Güler’e plaket verildi.

Abdülkadir Güler 50. sanat yılı pastasını Kaymakamın eşi Derya Demirezer, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü ile birlikte kesti.
     

      28 Ocak 2013, Yeni Söke Gazetesi  

--------------------------------------------------------------------------------

 Eğtitimci arkadaşım Yaşar Çağbayır'a ve Yeni Söke'ye  teşekkürler.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..