Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '17

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Akıllı kadın sevilmiyor

Akıllı kadın sevilmiyor
 

Sen yine de oku. bilgilen.


Varsın sevmesinler. Siz yine de akıllı olun.

İşinize engel olurlar. Çok kazanmanızı, iyi konumlara gelmenizi istemezler. Emek verir, sever, çabalarsınız ama hiçbir yaptığınız görülmez. Yapmamış sayarlar.

Kadınlar gerek işlerinde, gerekse evlerinde ne yaparlarsa yapsınlar; kendileri kadar olamayanlar tarafından kıskanılır, ezilip, yok sayılırlar.  Bilirler ki, hiçbir zaman o kadınlar gibi olamayacaklar. Onlar kadar zeki, düşünceli, becerikli, fedakar, mücadeleci olamayacakları herkesi hemen silerler. Görmezden gelirler.  Yok sayarlar. Sevmezler. Sevmezler onların yapamadığını ‘yapabilen’ kadınları

Lütfen ama lütfen vazgeçmeyin! Ne yapmak istiyorsanız, neyi iyi yapıyorsanız onu yapmaya devam edin. Sizi düşünmekten alıkoyan, meşgul eden, önemsiz ayrıntılarla bilgi ve becerinizi yok etmeyin! Evlere mahkum olmayın.

Beyninizi uyuşturan evlenme programları ve çok da önemliymiş gibi gereksiz detayların temizliğini başınıza kakan saçma sapan reklamlarla doldurulmuş dizilerle zamanınızı harcamayın. Güzel bir şeyler yapın.  Mutfakta sıradanlaşan tariflerin dışında yeni yiyecekler deneyin. El yeteneklerinizi değerlendirin. Resim yapın, el işi işleyin, artık maddeleri değerlendirip, yeniden kullanılır hale getirin.  Günlük tutun. Şarkı söyleyin. Şiir yazın. Öyküler yazın. (ama yazdıklarınızı yayınlatmadan önce benim kitap yazanlar ve yayınlatmak isteyenler için yazdıklarımı okuyun.) Yayınlanması şart değil.  İnternetteki sitelerde de yazı ve şiirlerinizi paylaşabilir, takipçiler, okurlar kazanabilirsiniz. 

Hedefiniz para değil, başarı olsun.  Başarırsanız para sonradan gelir zaten. Zengin ya da ünlü olmak her zaman mutluluk vermez. Çok da kolay ve güzel de değildir aslında.  Belki o çok ünlü insanlar da sizlerin hayatınıza özeniyordur. Bilemezsiniz.

Kendinizi mutlu edecek uğraşlara zaman ayırın. Kitap okuyun. İnternetle değil, kitapla zaman geçirin.  Çiçeklerle, hayvan dostlarımızla ilgilenin. Evde beslemeseniz bile dışarıdakileri doyurun, koruyun. Tüm bunlar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Saçlarınıza, cildinize, ellerinize bakım yapın. Modadan olmasa da şık ve temiz giyinmeye özen gösterin. Abartmadan süslenin, renklenin.  Sağlığınıza önem verin. Kendinize zaman ayırmayı bilin.

Odalarınızı, salonlarınızı temizleyin, havalandırın, değiştirin, süsleyin. Eskileri atın. Az ama sade eşyalarla, kendinize bir huzur alanı yaratın. Yastıklar, müzik, kahve, kitaplar katın o alana. Mutlu edin, dinlendirin kendinizi.

Ne yaparsanız yapın, en iyi olmaya çalışın. Sizi durdurmaya çalışan söz ve düşüncelere takılarak zaman kaybetmeyin. Kendiniz için yapın. Kendinizi iyi hissetmek için okuyun, uğraşın,  çalışın, öğrenin, ilgilenin, bilgilenin.  Sizi çekemeyenleri görmezden- duymazdan gelin. Sizin gibi olamadıkları için kendilerini yiyip dursunlar.

Hem zaten sizin onlara da ihtiyacınız yok ki.  Emekçi kadınların emeklerinin değer göreceği güzel yarınlara hep birlikte, en kısa zamanda ulaşmak dileklerimle…

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..