Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Gerçeği (-8-)

AKP Gerçeği (-8-)
 

AKP Gerçeği (-1-), (-2-), (-3-), (-4-) , (-5-), ( -6-), (-7-) ’den sonra bugün AKP Gerçeği (-8-) Yazımla AKP’nin temmuz seçimlerine kısa bir süre kala çıkarmış olduğu bazı kanunlara değinmek istiyorum. Neden değindiğimi de sizlerin yorumlarına bırakacağım.


“AKP Kanunları”

ABD’ne Ait Destek Hamulesinin İthal/İhraç ve Ülke İçi Nakil ve Tevziine Dair Tebliğ

Pazar, 1 Temmuz, 2007
Belge: Resmi Gazete

Madde 1 -

Amerika Birleşik Devletleri Makamları tarafından Türkiye'ye ithal ve buradan ihraç olunacak askeri malzeme, teçhizat, ikmal maddeleri ve eşyalarının (bundan sonra "Destek Hamulesi" diye anılacaktır) giriş/çıkış ve ülke içi nakil işlemlerinin yürütülmesinde aşağıdaki usuller uygulanacaktır.

a) Deniz Limanları:
1) İstanbul
2) İzmir
3) İskenderun
4) Yumurtalık
5) Antalya
6) Aksaz/Karaağaç
7) Ağalar (sadece mühimmat için)
b) Hava Limanları:
1) Esenboğa (Ankara)
2) Atatürk (İstanbul)
3) Çiğli (İzmir)
4) İncirlik (Adana)
5) Antalya
6) Aksaz/Dalaman (Muğla)

Dışişleri Bakanlığından:

ABD'ne Ait Destek Hamulesinin İthal/İhraç ve Ülke İçi Nakil ve Tevziine Dair Tebliğ
Amaç

Madde 1 - Amerika Birleşik Devletleri Makamları tarafından Türkiye'ye ithal ve buradan ihraç olunacak askeri malzeme, teçhizat, ikmal maddeleri ve eşyalarının (bundan sonra "Destek Hamulesi" diye anılacaktır) giriş/çıkış ve ülke içi nakil işlemlerinin yürütülmesinde aşağıdaki usuller uygulanacaktır.
Kapsam

Madde 2 - ABD destek hamulesinin giriş ve çıkış işlemlerinde Türk mevzuatına ve 6375 sayılı Kanunla tasdik olunan 19 Haziran 1951 tarihli "Kuzey Atlantik Antlaşmasına Taraf Devletler Arasında Kuvvetlerin Statüsüne Dair Sözleşme"ye (NATO-SOFA) uyulacaktır.
Genel Hususlar

Madde 3 - ABD gemi ve uçakları ile Türkiye'ye getirilecek ve buradan götürülecek destek hamulesinin giriş ve çıkışı aşağıdaki deniz ve hava limanlarından yapılacaktır.

a) Deniz Limanları:
1) İstanbul
2) İzmir
3) İskenderun
4) Yumurtalık
5) Antalya
6) Aksaz/Karaağaç
7) Ağalar (sadece mühimmat için)
b) Hava Limanları:
1) Esenboğa (Ankara)
2) Atatürk (İstanbul)
3) Çiğli (İzmir)
4) İncirlik (Adana)
5) Antalya
6) Aksaz/Dalaman (Muğla)
c) Antalya ve Aksaz/Dalaman havaalanlarını, ABD Deniz Kuvvetlerine mensup gemilerin Antalya ve Aksaz /Karaağaç Limanlarını ziyaretleri ile irtibatlı olarak, sadece bu gemilerin destek uçaklarınca kullanılmasına izin verilebilir.

Madde 4 - İthal/İhraç ve ülke içi nakil ile tevzie ait usuller aşağıda açıklanmıştır.

a) Ön müsaadeyi gerektirenler:
1) Silah, mühimmat ve Ana teçhizat kalemlerinin ithali ve Türkiye dahilinde daimi olarak nakil ve tevzii ile hizmet araçları ve jeneratörlerin ithali.
2) Gizli mahiyetteki silah, mühimmat, teçhizat ve malzemenin ithal, ihraç ve bunların ülke içi nakil ve tevzii.
b) Ön bildirim gerektirenler:
1) Silah, mühimmat ve ana teçhizat kalemlerinin Türkiye'den ihracı, Genelkurmay Başkanlığına/Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne (KRDAE),
2) Ana teçhizat kalemlerinin bakım ve onarım maksadıyla tesisler/istasyonlar arası nakli ise, Tesis Komutanına /İstasyon Müdürüne,
bilgi verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir.
c) Manifesto ibrazını gerektirenler :
ABD Hükümetine ait teçhizat ile kuvvet, sivil unsur ve yakınlarının istimaline mahsus makul miktarda yiyecek maddeleri, ikmal maddeleri ve diğer eşyanın (ev eşyası ve şahsi oto dahil) ithal ve ihracı ile hizmet araçları ve jeneratörlerin ihracı. (Genelkurmay Başkanlığı/KRDAE ve ABD Savunma İşbirliği Ofisi Başkanlığı-ODC/ABD Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Teknik Uygulamalar Merkezi-AFTAC arasında yapılan yazılı mutabakat uyarınca, tesise, SAS mevkiine veya Belbaşı Sismik Araştırma İstasyonu'na -bundan sonra İstasyon diye anılacaktır- girişinden sonra Türk Komutana/İstasyon Müdürüne özet listesi verilmesi gereken malzeme ve teçhizat da bu kategoriye dahildir.)
Uygulama, Görev Yetki ve Sorumluluklar

Madde 5 - Her türlü malzeme ve teçhizatın ithal/ihraç ve ülke içi nakil ve tevzii aşağıda açıklandığı gibi yapılır.

a) Her türlü malzeme ve teçhizatın ithal/ihraç ve ülke içi nakil ve tevziinde, ÖN MÜSAADE ve ÖN BİLDİRİM için örneği ekte bulunan BEYANNAME kullanılır.
1) ODC/AFTAC tarafından 6 nüsha (İstasyon için 5 nüsha) olarak tanzim edilen beyannameler; bizzat ODC/AFTAC Başkanı veya yetkili kılındığı ve imza örneği daha önce bildirilen bir subay/görevli tarafından imzalanarak ithal/ihraç veya naklin yapılacağı tarihten en az 20 gün (İstasyon için 3 gün) önce Genelkurmay Başkanlığına/KRDAE’ye gönderilir. Ayrıca, alakalı olan her tesis veya ABD'nin Türkiye'deki Askeri Kuruluşu (bundan sonra "tesis/birlik" diye anılacaktır) için birer nüsha beyanname ilave edilir. (Tesis/birlikler arası nakillerde, beyanname nüsha sayısı 11'e kadar çıkabilir.)
2) Genelkurmay ilgili "J" Başkanlığı tarafından, bu beyannamelere ilişkin olarak, diğer ilgili "J" Başkanlıkları ile koordine edilerek, Genelkurmay Başkanlığının görüşü saptanır.
3) Genelkurmay Başkanlığınca/KRDAE'nce talep uygun görüldüğü takdirde beyannameler (ithali/ihracı veya ülke içi nakli uygundur) şeklinde onaylanarak:
(a) 1 nüsha isteği yapan ODC)/AFTAC'a,
(b) 2 nüsha ait olduğu gümrük kapısına,
(c) 1 nüsha hamulenin ait olduğu veya nakil edileceği Tesis/Birlik Türk Komutanlığına/İstasyon Müdürlüğüne,
(d) 1 nüsha Tesis/Birliğin bağlı olduğu Kuvvet Komutanlığına gönderilir,
(e) 1 nüsha Genelkurmay Başkanlığında/KRDAE'de kalır.
4) Genelkurmay Başkanlığı'nca/KRDAE'nce talep uygun görülmediği takdirde beyannameye (ithali/ihracı veya ülke içi nakli uygun değildir) şerhi düşülerek, beyanname ODC/AFTAC'a iade edilir.
5) Gümrük Kapısı ilgilileri, kendilerine gönderilen onaylanmış beyannameleri, gümrüğe gelmiş olan hamule ile karşılaştırıp kontrol etmek suretiyle gümrük işlemlerini yaparlar. Hamulenin gümrükten geçmesi halinde, beyannamelerden bir nüshasını, hamulenin gümrükten geçtiğini belirten mutat işaretleri koyarak, ABD'nin görevli personeline verirler. ABD'nin görevli personeli, hamulenin gümrükten geçmiş olduğunu, ellerindeki işaretli nüshayı ilgili Tesis/Birlik Türk Komutanlıklarına/İstasyon Müdürlüğüne ibraz etmek suretiyle girişlerde beyanda bulunurlar.
6) Beyannamelerde yazılı hamulenin gümrük kapısındaki teşhis ve kontrolünde gümrük makamları, müşkülatla karşılaştıklarında aşağıdaki Komutanlıklardan/İstasyon Müdürlüğünden birer uzman subayın/personelin yardımını talep edebilirler:
(a) Havaalanlarında:
(1) Esenboğa Meydanı için Hv. K. K.lığı/Belbaşı Nükleer Denemeleri İzleme Merkezi Müdürlüğü,
(2) İncirlik Meydanı için 10'uncu Tanker Üs K.lığı,
(3) Atatürk Meydanı için Hv. H. Ok. K.lığı/KRDAE,
(4) Çiğli Meydanı için 2 nci Ana Jet Üs ve Uçş. Ok. K.lığı,
(5) Antalya Meydanı için Antalya Meydan K.lığı,
(6) Aksaz/Dalaman Meydanı için Dalaman Meydan K.lığı,
Bu Komutanlıklar/KRDAE, önceden bu maksatla görevlendirme yapacaklardır.
(b) Limanlarda :
(1) İstanbul Limanı için Büyükdere, Haydarpaşa Ulş. Terminal Birlik K.lığı veya KRDAE,
(2) İzmir Limanı için Ulş. Terminal K.lığı (HİLAL),
(3) İskenderun Limanı için, Ulş. Terminal Birlik K.lığı,
(4) Yumurtalık Limanı için, İncirlik Tesis K.lığı,
(5) Antalya Limanı için, Antalya Deniz K.lığı,
(6) Aksaz/Karaağaç Limanı için, Aksaz Üs K.lığı.
b) Gizli mahiyette silah, mühimmat, teçhizat ve malzemenin ithal, ihraç ve ülke içi
nakil ve tevziinde de aynı usuller uygulanır.
1) Gizli mahiyette silah, mühimmat, teçhizat ve malzemenin ithal/ihraç, ülke içi nakil ve tevzii için ODC; silah ve mühimmat ile teçhizat ana kalemlerinin ithalinde olduğu gibi ekteki örneğe uygun 8 adet beyannameyi en az 20 gün önceden gizli gizlilik dereceli bir yazıyla Genelkurmay Başkanlığı'na gönderir. Gönderilen beyannamelerden 4 adedinde detaylı bilgi bulunmaz ve sadece "GİZLİ HAMULE" kaydı düşülür. (Bu beyannameler Gümrük Müsteşarlığının ilgili birimlerine bu şekilde gönderilir.)
2) Genelkurmay ilgili "J" Başkanlığınca, bahse konu beyannameler için gizli mahiyette teçhizat ve malzemenin özelliğine göre diğer ilgili "J" Başkanlıklarıyla koordine edilir ve bu suretle Genelkurmay Başkanlığının görüşü saptanır.
3) Gizlilik dereceli hamulenin ithal ve ihraç işlemlerinin (gümrük kontrolünden muaf olarak) süratle yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı, bu maddenin a) bendinin 6)'ncı alt bendinde kayıtlı Komutanlıklara ve hamulenin özelliğine göre ilgili Tesis/Birlik Türk Komutanlıklarına tahkik için gerekli emri vererek teçhizat veya malzemenin ithal veya ihracını sağlar.
c) "Ön Bildirim" gerektirenler:
Aynı usuller uygulanır ve aynı beyanname formu kullanılır.
1) Ön Bildirim Beyannamesi; "Ön Müsaade Beyannamesi"ne benzer şekilde hazırlanarak ODC/AFTAC tarafından 6 nüsha (İstasyon için halinde ihracın yapılacağı tarihten makul bir süre, tercihen 20 gün evvel Genelkurmay Başkanlığına/KRDAE'ne gönderilir. (Alakalı olan Tesis/Birlik Komutanlıkları/İstasyon Müdürlüğü için birer nüsha ilave edilir.)
2) Talep Genelkurmay "J" Başkanlığınca/KRDAE'nce işleme alınır ve bu malzemeye ihtiyaç olup olmadığı saptandıktan sonra ön bildirim beyannamelerinden;
(a) 2 nüsha isteği yapan ODC)/AFTAC'a,
(b) 1 nüsha ait olduğu gümrük kapısına,
(c) 1 nüsha hamulenin ait olduğu Tesis/Birlik Türk Komutanlığına/İstasyon Müdürlüğüne,
(d) 1 nüsha ilgili Kuvvet Komutanlığına gönderilerek ihraç sağlanır,
(e) 1 nüsha Genelkurmay Başkanlığı'nda/KRDAE'nde kalır.
d) Manifesto ibrazını gerektirenler:
ABD Kuvvetine ait teçhizat ile kuvvet, sivil unsur ve yakınlarının istimaline mahsus makul miktarda yiyecek maddeleri, ikmal maddeleri ve diğer eşyanın (ev eşyası ve şahsi oto dahil) ithal ve ihracı:
1) Bu hamulenin ithali giriş gümrük kapısında gümrük ilgililerince Türk Gümrük mevzuatına uygun olarak manifesto girişi ile ve gümrük kontrolü yapılarak gerçekleştirilir.
2) Bu kategori hamuleden (ev eşyası ve şahsi oto hariç) Tesis Komutanına/İstasyon Müdürüne, tesise girişten sonra özet bilgi vermek için liste halinde ibraz edilmesi gereken,

- Uçak yedek parçaları/bakım ikmal maddeleri,
- Petrol, yağ, hidrolik yakıt,
- Muhabere onarım parçaları/ikmal maddeleri,
- Taşıt onarım parçaları/ikmal maddeleri,
- Kantin malzemeleri,
- İstihkam inşaat malzemeleri/ikmal maddeleri,
- Büro mefruşatı,
- İdari malzemeler/ikmal maddeleri,
konusunda, Genelkurmay Başkanlığı/KRDAE ile ODC/AFTAC arasında sağlanan yazılı mutabakata göre uygulama ve işlem yapılır.
3) Türkiye'den ihraç edilecek benzer hamule ile hizmet araçları ve jeneratörlerin gümrük işlemleri de Gümrük Kapısında gümrük ilgililerince Türk Gümrük mevzuatına uygun olarak, manifesto çıkışı ile ve gümrük kontrolü yapılarak gerçekleştirilir.
Yürürlüğe Girme ve Yürürlükten Kaldırma
Madde 6 - İşbu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Tebliğin yürürlüğe girişiyle, Dışişleri Bakanlığının 10 Ağustos 1995 tarih ve 22370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "ABD'ne Ait Destek Hamulesinin İthal/İhraç ve Ülke İçi Nakil ve Tevziine Dair Tebliğ" yürürlükten kaldırılır.

Ek
ÖRNEK

ABD Destek Hamulesinin (Manifestoya Tabi Malzeme Hariç)
İthal/İhraç ve Ülke İçi Nakil, Tevzi ve Mübadelesi İçin
Ön Müsaade/Ön Bildirim Beyannamesi

OPS No:
Tarih:
TDA/BRTR No:

1. Konusu
:
2. Türkiye'deki İlk ve Nihai Varış/Çıkış Yerleri
:
3. Programlanan Sevk Tarihi
:
4. Ulaştırma Vasıtaları
:
5. Cins ve Miktarı ile İlgili Ayrıntılı Bilgiler
: (Beyannamenin altına bakınız)
6. Genel Maksadı
:
Bu Beyannamede gösterilen malzemenin yukarıda belirtilen yerlerde ve maksatlarla
kullanılacağı taahhüt olunarak müsaade talep edildiği arzolunur.
ODC/AFTAC Namına
7. Genelkurmay Başkanlığı’nın/KRDAE'nin değerlendirmesi:
Bu Beyannamede belirtilen teçhizat ve malzemenin ithali/ihracı ve Ülke İçi Nakli Genelkurmay Başkanlığı/KRDAE tarafından uygun görülmüştür / görülmemiştir.

Genelkurmay Başkanı/KRDAE Namına
8. Gümrük Makamlarınca Yapılan İşlemler:
Beyannamede cins ve miktarı belirtilen teçhizat ve malzemenin …………………….. Gümrüğünün ……………… gün ve …………..sayılı Beyannamesi ile İthal/İhraç işlemi yapılmıştır.
Muayene Memuru
İdare Amiri

Not: İthali/İhracı veya Ülke İçi Nakli, Tevzii ve Mübadelesi İstenilen Silah/Mühimmat, her ana teçhizat kalemi, gizli mahiyetteki malzeme hizmet araçları ve jeneratörler için aşağıdaki bilgiler verilecektir.

1. Silah, Mühimmat veya Malzeme ve Teçhizatın Adı ve Cinsi:
2. İthali/İhracı veya Nakli, Tevzii ve Mübadelesi İstenen Kalemlerin Parça Adedi ve Ağırlığı:
3. Silah/Mühimmat veya Malzeme ve Teçhizatla İlgili Bilgiler:
a) Kadrosu :
b) Mevcudu :
c) Mevcut ve silah ve mühimmatla kapasite artışı yapacaktır / yapmayacaktır.
d) İthal/İhraç veya ülke içi nakil, tevzii ve mübadelesi istenen miktar:
e) Org. Code Numarası :
f) DODIC/Noun :
g) Lüzumlu ilave bilgiler

AKP’den Siyonizm’e 22 Temmuz Seçimlerinde Gider Ayak Son Hizmet… İbranice Eğitim…


Perşembe, 28 Haziran, 2007
Belge:Resmi Gazete

İktidar'da olduğu ilk 4,5 yıl boyunca halkın çoğu talebini gözardı eden, AKP Hükümeti, 22 Temmuz seçimlerinden hemen önce giderayak İsrail'in resmi dili olan İbranice'yi resmi dil ilan etti. Resmi gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren karara göre, bundan böyle resmi ve özel kurslarda İsrail devletinin resmi dili olan ibranice eğitimi resmileşecek.

İbranice ile birlikte, terör örgütü pkk'ya destek olması ile tanınan Hollanda'nın resmi dili olan Flemenkçe de resmi dil olarak ilan edildi. Ancak ne Hollanda'da ne de İsrail'de Türkçe'nin resmi olarak tanınmamasına rağmen bu ülkelerin dillerinin resmi olarak kabul edilmesi kültür işgali olarak nitelendiriliyor.

AKP Zinayı Suç Kapsamından Çıkardı

Çarşamba, 9 Mayıs, 2007

Eski ceza yasasındaki 440 441 442 443 no'lu "Evli Kadın evli erkeğin zinası" nı düzenleyen maddeler yeni yasada yok.

Kendi rızası ile yaş indirildi.

Teşhiri engellendi.

Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
Kanun No. 5349 Kabul Tarihi : 11.5.2005

MADDE 1. — 4.11.2004 tarihli ve 5252 sayılı Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında geçen "Özel ceza kanunları ile ceza içeren" ibaresi madde metninden çıkarılmış ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
(3) Ağır para cezasından dönüştürülen adlî para cezasının ödenmemesi halinde, 13.12.2004 tarihli ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 106 ncı maddesi hükümlerine göre hapis süresinin belirlenmesinde bir gün karşılığı olarak yüzmilyon Türk Lirası esas alınır.

MADDE 2. — Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 6. — (1) Kanunlarda öngörülen "ağır hapis" cezaları, "hapis" cezasına dönüştürülmüştür.

(2) 1 Haziran 2005 tarihinden önce işlenmiş olan suçlarla ilgili olarak 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 13 ve 15 inci maddelerinin uygulanması zarureti bulunan hallerde;

a) Ağır hapis iken, birinci fıkra uyarınca hapse dönüştürülen cezalar, kanunlarında aksine bir hüküm yoksa alt sınır bir yıl, üst sınır yirmidört yıl olarak,
b) Hapis cezalarında kanunlarında aksine bir hüküm yoksa alt sınır yedi gün, üst sınır beş yıl olarak,
Uygulanır.

MADDE 3. — Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 7 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Hafif hapis ve hafif para cezalarının idari para cezasına dönüştürülmesi

Madde 7. — (1) Kanunlarda, "hafif hapis" veya "hafif para" cezası olarak öngörülen yaptırımlar, idari para cezasına dönüştürülmüştür. İdari para cezasının hesaplanmasında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 52 nci maddesi hükümleri uygulanır. İlgili kanunda "hafif hapis" cezasının üst sınırının belirtilmediği hallerde, idari para cezasının hesaplanmasında esas alınacak gün sayısının üst sınırı, yediyüzotuzdur.
(2) Kanunlarda, "hafif hapis cezası" ile "hafif para cezası"nın seçimlik olarak veya birlikte öngörüldüğü hallerde, idari para cezası yaptırımının belirlenmesinde "hafif hapis cezası" esas alınır.
(3) Kanunlarda, sadece "hafif para cezası"nın öngörüldüğü ve cezanın alt veya üst sınırının belirtilmediği hallerde, idari para cezası, yüzyirmimilyon Türk Lirasından az, onsekizmilyar Türk Lirasından fazla olamaz.
(4) Bu madde hükmüne göre idari para cezasına karar vermeye Cumhuriyet savcısı yetkilidir.

MADDE 4. — Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 9 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında geçen "1 Nisan 2005" ibaresi "1 Haziran 2005" olarak değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

(4) Kesin hükümle sonuçlanmış olan davalarda, sonradan yürürlüğe giren bir kanunla ilgili olarak lehe hükmün belirlenmesi ve uygulanması amacıyla yapılan yargılama bakımından dava zamanaşımına ilişkin hükümler uygulanmaz.

MADDE 5. — Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında geçen "1 Nisan 2005" ibaresi "1 Haziran 2005" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6. — Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 1. — (1) Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümleri, ilgili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2006 tarihine kadar uygulanır.

MADDE 7. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

17 Mayıs 2005


Gıda Kodeksi AB’ye Uydu; At ve Domuz, Kasaplık Hayvan Oldu

Çarşamba, 9 Mayıs, 2007

AB mevzuatına uydurulmuş Türk Gıda Kodeksi yayınlandı. Gıda Kodeksi'yle ilgili yayınlanan tebliğlere göre, AB'ye uyum çerçevesinde, at da kasaplık hayvanlar listesine girdi. Tebliğ, ambalajsız kıyma satışını yasaklıyor, yağ oranını da en fazla yüzde 20-25'le sınırlıyor.

KIRMIZI et ve kanatlı etinin tekniğine uygun ve hijyenik olarak üretilip işlenmesine ilişkin mevzuat, AB mevzuatına uygun olarak yenilendi. Avrupa Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uygun olarak; at ve yaban domuzu da kasaplık hayvan olarak tanımlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırladığı, "Türk Gıda Kodeksi - Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği" ile "Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Halen bu sektörde faaliyet gösteren, söz konusu ürünleri üreten ve satan işyerlerine, tebliğ hükümlerine uyum için 6 ay süre verildi.


Milli Eğitimde Skandal Üstüne Skandal

Salı, 8 Mayıs, 2007

1- Sünneti inkar: Peygamberimizin yaşadığı zaman ve koşullarla ilgili boyutu yöresel olup, evrensel değildir. Bunun için Peygamberimizin kendi örf- adetleri ve o zamanki uygulamaları din açısından bizi bağlamaz

2- Bir bayramımız daha varmış(!): İlköğretim kitaplarında Paskalya Yortusu, dinî bayramlarımız arasında sayılıyor.

3- MEB tavsiyeli Misyonerlik: İlköğretim okullarında Öğrencilere ücretsiz dağıtılan "MEB tavsiyeli" çocuk kitaplarında resmen, kiliseli, haçlı Hıristiyanlık propagandası yapılıyor.

4- Ayetlere sansür: MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı İlköğretim 5'inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Fatiha Suresi'nin son ayeti ve Bakara Suresi'nin 286'ncı ayetlerinin bir kısmının yazılmaması dikkat çekti.

5- Okullarda 45 kelime yasak: İçişleri Bakanlığı okulları dini kavramlar konusunda uyardı, İslamcı terör, kara çarşaflı, şeriat, batı, kışla, laikçi gibi 45 kelimenin kullanılması yasaklandı.


Kimliklerde Din Hanesi Boş Bırakılabilecek veya Değiştirilebilecek

Salı, 8 Mayıs, 2007

Din bilgisine ilişkin talepler

MADDE 82 – (1) Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir. Din değişikliği veya silinmesi talepleri herhangi bir sayısal sınırlamaya tâbi değildir.
(2) Bu işlemlerde, idarece kayıt düzeltme ve tamamlamaya ilişkin form kullanılır ve bu forma diğer kişisel durum değişiklikleri özel kütüğünden numara verilir.

Gay ve Lezbiyenlere Serbestlik AKP'ye Nasip Oldu!

Salı, 8 Mayıs, 2007

AB'a uyum hızlı başladı… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gay ve Lezbiyen derneği tüzüğünü ahlaka aykırı bulmadı(!)
Peşinen kanunlara konmuş

Başsavcı kararında, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nun, AB Siyasi Kriterleri, Katılım Ortaklığı Belgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve taraf olunan uluslararası insan hakları sözleşmeleri dikkate alınarak hazırlandığı belirtildi.
Kararda AKP'nin AB'ye uyum çerçevesinde hazırladığı son Türk Ceza Kanunu'na atıfta bulunularak "Yeni TCK'nın yapılandırılmasında "cinsel yönelim ayrımcılığının" tartışıldığı bir dönemde, eşcinsel olmak ahlâksız olmak anlamına gelmez. Aslolan tüm ahlâk bilimleriyle uğraşanların ortak birleştikleri nokta olan insan iradesinin hür olması gerektiğidir" denildi.

Pancara Kota Varken, Ziraat Bankası'ndan Domuz Çiftliği Kurana Kredi

Salı, 8 Mayıs, 2007

Hayvancılık işletmelerinin ticari amaçlı hayvancılık İşletmesi ve zati ihtiyaç amaçlı hayvancılık işletmesi olarak iki temel ayrıma tabi tutulduğu ve ailenin zatî ihtiyaçları veya hobi için beslenen en fazla 4 baş sığır ve/veya tek tırnaklı gibi büyükbaş, 10 baş koyun-keçi, 2 baş domuz, 350 adet tavuk, horoz, ördek, kaz, bıldırcın, keklik, sülün ve benzeri kanatlı hayvan, 4 adet devekuşu, 50 adet tavşan kapasitesi bulunduran hayvancılık işletmelerinin zati ihtiyaç amaçlı hayvancılık İşletmesi, bu kapasitelerin üzerindeki işletmelerin ise ticari amaçlı hayvancılık işletmesi olarak nitelendirilmesi.

Batı Emretti, Ayet Hutbeden Çıkarıldı!

Salı, 8 Mayıs, 2007

Bu da oldu, AKP döneminde "Allah katında din İslam'dır" ayeti, AB ve ABD'den gelen baskılarla Cuma hutbelerinden çıkarıldı.

Türkiye üzerindeki dış etkiler artık ibadetleri belirlemeye kadar vardı. AB ve ABD'yi memnun etmek, Türkiye'deki azınlıkları incitmemek için "Allah birdir" demenin de uygun görülmeyeceği günler yakın.

AKP Kanuni Olmayan Yasağı Resmileştirdi

Cumartesi, 5 Mayıs, 2007

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'ni 10 yıl sonra değiştirirken; yeni düzenleme, tartışmaları da beraberinde getirdi. Çok sayıda başörtülü öğrencinin okuldan atılmasına dayanak olarak gösterilen Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin bazı maddeleri, Ortaöğretim Disiplin Yönetmeliği'ne de giriyor.
Mevcut Ortaöğretim Disiplin Yönetmeliği'ne göre, bir öğrenciye kılık kıyafet ihlalinden ötürü en fazla geçici olarak uzaklaştırma cezası verilebiliyor.

4928 No.lu ve 15.07.2003 tarihli Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da "cami" kelimesi "ibadethane" olarak değiştirilerek apartman kiliselerinin önündeki yasal engel kaldırıldı.


Bunları değerlendirmeyi sizlerin yorumlarına bırakıyorum.

Gelecek yazımla AKP Gerçeği yazı dizimi sonlandıracağım. Genel bir toparlama ve gelinen süreci değerlendireceğim AKP Gerçeği (-9-) yazımda 25 Nisan Cuma günü yayınlayacağım. Umarım şimdiye kadar yazdıklarım amacına ulaşmıştır. İyi okumalar…

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101559 AKP Gerçeği (-1-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101934 AKP Geçeği (-2-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102522 AKP Gerçeği (-3-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=103013 AKP Gerçeği (-4-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=103419 AKP Gerçeği (-5-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=103958 AKP Gerçeği (-6-) Yazım

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=104544 AKP Gerçeği (-7-) Yazım

oyatekin@gmail.com


Kaynaklar;

( http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295 )

(II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri cilt:2 sayfa:322,375)

( http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2004/SUBAT/05/tkivanc.html )

( http://www.hurriyet.com.tr/agora/article.asp?sid=1&aid=2257 )

(15 Şubat 2004, Kanal D, Teke Tek Programı) 18.02.2004. Hürriyet Gazetesi, sayfa: 20.

( http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=66614 )

( http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2005/HAZIRAN/11/p01.html )

(21.08.2004 – Vakit)

( http://www.milliyet.com.tr/2006/04/12/siyaset/axsiy02.html )

(25173 sayılı Resmi Gazete - Yayın tarihi:19 Temmuz 2003 Cumartesi)

( http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=248953 )


(7.12.04 – Vakit)

( http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6721 )

(http://www.yenisafak.com.tr/politika/?q=1&c=2&i=48782&Ermeni/Cemaati/se%C3%A7imlerde/Ak/Partiyi/destekleyecek )

(4.4.2004 – Türkiye)

( 27.09.2004 –Vakit)
(31.05.2007 – Posta)

( http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/4716801_p.asp )


http://www.ntvmsnbc.com/news/358890.asp

http://www.milliyet.com.tr/2006/02/04/ekonomi/axeko01.html


http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5449038&tarih=2006-11-16

(Bakınız: Orta Öğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 11. Sınıf, MEB Yayınları, İstanbul-2006, sayfa 65, İslam Düşüncesinde Ameli-Fıkhi Yorumlar)

(Kahramanmaraş mitingi – 2002)

Milli Kütüphane Arşiv Kayıtları

Resmi Gazete

Başbakanlık Resmi Sitesi

Gazete Arşivleri

Kırmızı Koltuk Programı

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..