Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Akp iktidar yorgunu

Akp iktidar yorgunu
 

Başbakan seçim vaatlerini ardı ardına açılıyor. O anlatıyor, vatandaş olarak biz anlamakta zorluk çekiyoruz. 

Başbakan ileri demokrasi diyor, anayasanın değiştirilmesinden söz ediyor. Ama neyi değiştirip de yerine neyi koyacaklarını söylemiyor. Açıklamaların içinde beni heyecanlandıran, gelecek adına umutlandıran bir şeyler arıyorum, ama ne yazık ki bulamıyorum. 

*** 

Biliyorsunuz; Başbakan daha önce dokuz yıllık iktidarı dönemini çıraklık ve kalfalık dönemi olarak ilan edip ülkenin dokuz yıldır acemi yöneticiler tarafından acemice yönetildiğini itiraf etmişti. Aynı Başbakan güya CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek için Kemal Bey’in SSK Genel Müdürlüğü dönemine gönderme yapıyor ve o dönemde SSK’nın sürekli zarar eden bir kurum olduğunu iddia ediyor. Doğrusu Kemal Kılıçdaroğlu hakkında olumlu kanaatlerim vardı ama Tayyip Bey’in bu iddialarından sonra bu olumlu kanaatlerim daha da güçlendi. 

Sevgili okuyucu, ben bildim bileli bu SSK zarar etmiştir. Kılıçdaroğlu’ndan önce de zarar etmiştir, Kılıçdaroğlu’ndan sonra da zarar etmeye devam etmiştir. Sonunda bütün sosyal güvenlik kurumları tek çatı altında birleştirilip Sosyal Güvenlik Kurumu adını almıştır ama zarar etmeye de devam etmektedir. Çünkü zaten sosyal kurumlar kar etme amacıyla kurulmaz ama özellikle bizim ülkemizde bunların zarar etmemeleri mümkün değildir. 

Bu ülkede 38 yaşındaki insanlar emekli edildi. Bu ülkede bir kişi prim ödedi, on kişiye bakıldı. Dünyada eşi benzeri olmayan popülist politikalar uygulandı, elbette ki bu kurumlar zarar edecek. SSK her zaman giderleri gelirlerinden çok fazla bir kurum olmuştur. Bürokratlar tarafından yönetiliyor gibi görünse de kurumla ilgili belirleyici kararlar hep siyasetçiler tarafından verilmiştir. 

*** 

Efendim, önce zarar etmenin tarifini, daha doğrusu açıklamasını yapalım. Eğer bir kurumun gelirleri giderlerini karşılayamıyorsa, bunun sonucu olarak da borçlar giderek artıyorsa o kurum zarar ediyor demektir. 

Dokuz yıllık AKP iktidarı döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sürekli zarar etmiştir. Gelirleri giderlerini karşılayamamış ve ülkenin borcu dokuz senede iki kat artmıştır. Üstelik bu durumun tek sorumlusu AKP Hükümeti ve o hükümetin başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendileri ülkeyi neredeyse tek başlarına yönetmişlerdir. Çünkü yine kendi ifadeleriyle yanlış yapan bakanlarını “kapının önüne koyacağını” ifade etmiştir. Bir 23 Nisan günü sembolik olarak makamını devrettiği minik öğrenciye “artık başbakan sensin, istediğini asar, istediğini kesersin” diyerek kullandığı yetkilerin sınırsızlığını ifade etmiştir. 

İşte böylesine sonsuz yetkilerle ülkeyi yöneten başbakanımızın sanırım çıraklık ve kalfalık devreleri uzun sürdüğü için ülkemizin başka ülkelere olan borcu dokuz yılda ikiye katlanırken doksan yılda meydana getirebildiğimiz mal varlıklarımız da özelleştirme adı altında satılmıştır. 

Bütün bunlar ortadayken Tayyip Bey’in Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı “beceriksiz bürokrat, SSK’yı zarar ettirdi” iddiaları AKP’nin Kılıçdaroğlu’nda gerçekten de dile getirebileceği bir kusur bulamadığını akla getiriyor. 

*** 

Başta da söyledim; Başbakan’ın açıklamaları beni heyecanlandırmıyor. Bütün içtenliğimle söylüyorum, sokaktaki diğer insanları da pek heyecanlandırmıyor. 

Bakınız, Türkiye’nin temel sorunları olan üretim zafiyeti, cari açık, istihdam gibi konularda tek bir çözüm sunabildi mi? 

Sanırım AKP iktidar yorgunu. 

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..