Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

AKP ne demek istedi?

AKP ne demek istedi?
 

Kaynak:Milliyet.com.tr


Haberi duymuşsunuzdur, İstanbul’da YGS sınavlarının yapıldığı merkezlerde AKP gençlik kolları stand kurmuş ve bir adet kek + bir adet meyve suyu + 1 adet demokrasi açılımı kitapçığı hediye etmiş öğrenci ve velilere…

Başka illerde de bu uygulama yapıldı mı, henüz bilmiyoruz, lakin Ataşehir Prof. Dr. Faik Somer Anadolu Lisesi’nde yapılan bu uygulamaya bazı veliler tepki vermişler, bazı veliler ise savununca ortam gerilmiş ve polisin müdahalesi söz konusu olmuş, ki böylelikle bizler de durumdan haberdar olduk!

http://www.milliyet.com.tr/ygs-de-gerginlik/turkiye/sondakika/11.04.2010/1223593/default.htm

AKP politikasının bedava bir şeyler vererek ikna etmesine aslında pek bir alışığız; bakınız: 3 paket makarna, bir ton kömür, elektriği olmayan köylere çamaşır, bulaşık makinesi, falan… Haa, bu arada bedavadan atmalar, tutmalar da var, o da ayrı mesele, neyse…

Hani diyorum ki, bir kek ve bir meyve suyu verdi, “Ahh, ne düşünceli bir parti” denilsin istendi, hani yani iyi tarafından bakılırsa, hoş kim kimin ne olduğunu biliyor ya, neyse, yani diyelim ki öyle…

Yanına bir de demokrasi açılımı kitapçığı eklenmiş!...

Haaa!...

Bir mesaj var demek ki şimdi burada!

Peki… Ne demek istemiştir AKP sınava giren, yaşı tam da on sekize dayanan, yani tam da ilk seçimlerde ilk kez oy kullanacak olanlara? Ve de onları bekleyen velilerine?

Şu olabilir mi mesela: Aha da bu kek ve meyve suyunu ahan da kitapçığın üzerinde amblemi bulunan partiye oy vermezseniz zor bulursunuz bir daha! Aklınızı başınıza devşirin ha!...

Ya da; Sınav mınav bahane, yaklaş bize, hayatını garantile!

Yoksa, istediğin kadar başarılı ol, bilmem ne üniversitesinden ilk beşten de mezun olsan ben iş vermedikten sonra sana ne yazar!

Bakınız veliler, sınava giren çocuklarınızı nasıl okutacaksınız? Gördüğünüz gibi biz başınızdayız! Kek bizden, meyve suyu cabası, eh artık bir zahmet de oyunuzu bize atarsınız! Yanında bir ton kömür, 3 paket makarna da bizden olsun hadi! Bak, kızdırmayın, o üç paket makarnaya size kırk takla attırırım! Başınızda biz varız, öpün elimizi ve Allah şükredin!

******

Şimdi merak ettim bakın, hangi marka kek ve meyve suyuydu? Ödemesini kim nereden yaptı?

******

Karıştırıla karıştırıla bir haller olduk, ülke çalkalanıyor, tüm kavramlar karışıyor, mesela; demokrasi adı altında otokrasi yaşanıyor, edep, etik yerle yeksan!

Aklı başında gençler bu yüzden hedef oluyor: Potansiyel seçmenler ve saçlarından, yakalarından yakalanmazlarsa Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için emek harcayacaklar!

Gülgün Karaoğlu

Nisan, 12/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..