Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

AKP ve Alevilik

AKP ve Alevilik
 

Her şeyden önce Sayın Şener'in "Hepimiz Alevi'yiz" sözleri bizi mutlu etmiştir. Zira Alevi inancında ayrım yoktur. İnsanı tanrı bilir. İnsanı sevmeyen tanrıyı sevmez. Buraya kadar sorun yok.

Gel gör ki, bizim inancımıza saygılı olan biri asla AKP'de politika yapmaz. Nedeni ise AKP herkesinde bildiği gibi dini ayrımcılık yapan özellikle mezhep temelinde (Hanefi) inançları öne çıkaran bir siyasi parti. Alevilik'te ise ayrımcılığa asla yer yoktur. İYİLER İYİDİR öz deyişi bizim anlayışımızdır. Alevi inancında etnik köken dil din ayrımı yapılmaz. Tüm dünya insanları kardeştir. Kardeşlerin de birbirlerine haksızlık yapması bu gerçeği değiştirmez. Sayın Şener'in atladığı da tam burda gizli. Alevi "ben Aleviyim" demekle olunmuyor. Olmazsa olmazlarının başında insan olmak gelir. İnsan olmak içinde eline, beline, diline sahip olmakla mümkün. Bizi birileri siyaseten oy deposu olarak görse de biz asla siyasilerin oyuncağı olmayız. Hatalarımız olsa da hatadan dönmemiz zor olmaz. Birileri çıkıp bizim adımıza politikaya soyunuyorsa bizler biliriz ki o da ayrımcılık yapıyordur. Tüm coğrafyada yaşayan herkesin sorununa çözüm üreten polikalar bizden oy alır. Yalnız unutulmaması gereken asla bir inanç biçiminin kurallarının tartışıldığı bir yaşam biçimi bizlerce kabul görmez. Çağdaş Cumhuriyet ilke ve inkilaplarına uygun bir yaşam. Bizlerden bu konuda kimse ödün beklememeli.

Her kim ki başka inanç tanım diyorsa ve de o inanç gereğini yapmıyorsa takiye yapıyor demektir. Tüm dinlere saygılı olmak başka şey, o dinden olmak başka şeydir. Bir insanın hangi inanıştan olmasından çok onun insana saygısıdır bizi ilgilendiren. Bizim inanışımıza göre haksızlık en büyük günahtır. Günümüz dünyasında yönetimde olup haksızlık yapmamak ta pek olanaklı görünmemektedir. O halde Alevi inancında olanların toplum yönetimine talip olmaları yaşam felsefelerine aykırıdır. Bu nedenledir ki, Aleviler etnik köken ve dini inanışa dayalı partilere yakın değillerdir. Hele Sayın Şener'in AKP'sine asla yakın değiliz. Bizde ulema yerine bilim adamları, bilimsel kurumlar öndedir. Şarabın sağlığa yararı varsa onun helalına haramına bakmayız. Bize göre yararlı olmayan her şey haramdır.

Sayın Şener'e diyeceğimiz "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol." Bize takiye yapmak isteyenler yalnızca kendilerini kandırır. Ülkemizi vede ulusumuzu daha çağdaş, daha bilime uygun yönetirse bize o yakındır.

Bu günlerde Alevi toplumunu oy deposu gören tüm siyasi partilere duyurulur.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..