Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

AKPolis

AKPolis
 

Ankara Polis Koleji'nin 61. dönem mezuniyet töreni okulun bahçesinde yapıldı. 

Törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, milletvekilliğine seçilen eski emniyet genel müdürü Oğuz Kağan Köksal, çok sayıda emniyet mensubu ve öğrencilerin aileleri katıldı. 

İçişleri Bakanı Güneş, törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının yaklaşık 234 bin kişilik iyi eğitilmiş insan gücü, çağın gereklerine uygun yapısı ve teknolojik imkanlarıyla vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması için var gücüyle çalıştığını söyledi. 

Sıcak bir havada yapılan tören öğle saatlerine de rastlayınca öğrenciler arasından bayılanlar oldu. Bayılan öğrencilerin yardımına sağlık görevlileri yetişti. Bazı veliler, öğrencilerin güneşin altında bekletilmesine tepki gösterdi. 

Mezun öğrenciler, polis bandosu eşliğinde yapılan tören geçişinin ardından şapkalarını hep birlikte havaya attı ve "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. Hatırlarsanız bu şarkı AKP’nin 2009 yılında referandum öncesindeki propaganda şarkısıydı. Başbakan bu şarkıyı miting meydanlarında taraftarlarıyla hep bir ağızdan söylemişti günlerce. Mezuniyet töreninde Başbakan yoktu ama, geleceğin komiser yardımcısı-emniyet müdürü polis adayları, hep bir ağızdan söyledikleri bu şarkıyla onun kulağını çınlatmış olmalılar... 

Her yıl geleneksel olarak kendi marşlarını söyleyen öğrenciler, bu kez her nedense bu şarkıyı seçmişlerdi! Başbakan'ın meydanlarda siyaset adına söylediği şarkı bir anda mezun öğrencilerin mezuniyet şarkısı oldu... Beraberlik içinde söylenen şarkı, önceden organize olunduğunu gösteriyordu. 

Muhtemelen bir sonraki mezunlar ; “Aynı Yoldan Geçmişiz biz, Aynı sudan içmişiz biz, Yazımız bir kışımız bir, Aynı dağın yeliyiz biz ” şarkısını söyleyecektir… 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..