Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '19

 
Kategori
Siyaset
 

Akşener İlerliyor

Meral Akşener, ülkücülüğün sadece vatan bayrak millet söylemlerinin politika malzemesi olarak kullanmaktan ibaret olmadığını ve söylemlerin malzeme olmaktan çıkartılıp ülke savunmasının emperyal ülkelerinin ülke varlıklarını dolaylı şekilde satın almalarına karşı çıkmak olduğunu ve bu karşı çıkmanın vatan bayrak millet söylemlerinin icraata dönüştürme biçimi olduğunu İYİ Parti'sini kurduktan bu yana gerek seçmenine gerekse ülkücü camia'nın tümüne siyasi duruşuyla anlatmaya çalıştığını görüyoruz.

80 öncesi ülkücü camia 'Bağımsız Türkiye', devrimci camia 'Tam bağımsız Türkiye' sloganlarıyla aslında her iki camianın da ABD emperyalizmine karşı duruş sergiliyor olduklarını bugün daha iyi anlayabiliyor ve görebiliyoruz.

Akşener, geçmişteki ülkücü duruşunu değişen koşullar ve küresel global ekonomi sistemini de göz önünde bulundurarak demokrat ülkücü kimliği ile yoluna devam etmek istediğini 'millet ittifakı' adı altında CHP ile iş birliği yaparak yerel seçimlerdeki çalışmalarımda gördük.

Akşener'in kolay bir lokma olmadığını devletin en tepesinde bulunan isim tarafından görülmüş olacak ki geçtiğimiz günlerde MHP liderini evinde ziyaret ederek bazı telkinlerde bulunmuştur.

Telkin açıkça şu; 'Akşener çıtayı yükseltiyor, geçmişte söylemiş olduğun 'zillet, İp' benzetmelerini unut, ülkücü İYİ partili milletvekillerine çağrıda bulun'..

Bahçeli'nin iki gün öncesindeki çağrısını böyle okumaya çalıştım.

Dikkatiniz çekmiştir, şimdiye kadar seçim veya erken seçim tarihleri Bahçeli tarafından veriliyordu, bu kez Meral hanım Kasım ayını işaret ederek 'seçim' dedi.

Galiba ülkede din eksenli siyaset dönemi yavaş yavaş kapanmak üzere ve laik Atatürk ilkelerine bağlı siyaset kulvarına doğru hızlı adımlarla yürümeye devam edecektir. Hele de Babacan ve Gül yeni parti kurarlarsa daha da renkli olacaktır siyaset kulvarı

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..