Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '10

 
Kategori
Otomobil
 

Alınası bir araç… (Mını Countryman)

Alınası bir araç… (Mını Countryman)
 

Dünya’da artık otomobil literatürüne adını yazdırmış olan Mını markası son yıllarda yaptığı ataklar ile gençlerin gözdesi olmayı başarıyor. Son olarak araba severlerin merakla beklediği ilk dört kapılı versiyonu olan Mını Countryman modelini tanıttı. Bu yazımda Mını Countryman hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşacağım.

***

Nereden çıktı bu 4 kapılı Mını ?

Günümüz teknolojinde ve tüketici taleplerindeki ihtiyacı karşılamak, diğer rakiplerine müşteri kaybettirmemek ve yapabildikleri göstermek amacıyla köklü firmalar böyle girişimlerde bulunuyor. Avrupa’dan bir örnek vermek gerekirse Volkswagen’in Pick-up segmentindeki Amarok modeli Alman Mühendisler “Biz yapabileceğimizi göstermek için yaptık” demeleri olayı özetliyor. Fakat Mini markası köklü bir değişiklik içinde olduğunu bize ilk Clubman modelinde göstermişti. Mini Clubman’da 3. bir yan kapı daha vardı. 4 kapılı model ise Porsche Panamera’nın talep görmesinden olacak ki Mini markası da düşündüğü projesini hayata geçirdi.

***

Mini bir değerleme yapalım…

Aracın boyutları diğer modellerine göre oldukça büyümüş. Tavan yüksekliğinden aks uzunluğuna kadar kendini belli eder bir ölçüde büyüme gözlemleniyor. Mını Cooper ile Mını Countryman yan yana geldiğinde sanki bir crossover gibi duruyor. O kadar büyük değil tabii ki burada belirtmek istediğim boyutlarındaki büyüklük oranı, 4 kişi artık rahatlıkla Countryman ile yolculuk edebilir. Dış görünüş bakımından oldukça zengin ve sportif görünüm sergiliyor. Tipik Mını farları ve tasarımı önden ve arkadan fark edilirken profildeki görünüşünde 4 kapı rötuşlarını fark etmek mümkün. Diğer modellere göre yüksek tavan ve 2. yan kapıların arkasına uzanan ve bagaj kısmı olduğunu belli eden cam aracın 4 kapılı olduğunu ve buradayım dediğini bizde hatırlatıyor.

***

Teknik veriler ve teknolojisi

Sportiflik ve hırçınlığından hiçbir şey kaybetmeyen Mını, Countryman modeli ile adeta bir ilki gerçekleştirmenin yanında ilk 4 kapılı modelindeki başarısıyla tarihe damgasını vuracak bir model ile piyasaya giriyor. Teknik olarak biraz değinmek gerekirse araç 1452 kilogram ağırlığında (3252 Pound) Countryman S modeli 181ps Twin Turbo motoru ile kullanıcısına performans bakımından memnun ettirecek. 2001 yılında BMW ortaklığını iyi değerlendiren Mını markası bunu 4 kapılı modelinde de göstermiş. BMW mühendisleri tarafından geliştirilen Valvetronıc (Supap zamanlayıcı) teknolojisini kullanmış. 0-100 km hızlanması ise Countryman S düz vitesli modelde 7.0 saniye, otomatik 7.3 saniyede çıkarken, Countryman S ALL4 ( 4 tekerden çekiş teknolojisi) modelinde 7.7 saniyede 100 km hıza ulaşıyor.

***

Son söz; Alman ortaklığını Mını markası çok iyi bir şekilde değerlendiriyor. Bmw teknolojisi ve İngilizlerin klasik tasarımına gelişen çağdaş tasarımda karışınca ortaya alınası bir Mını Countryman çıkıyor.

Konuda ismi geçen Marka ve Modellerle ilgili yazılarım;


· Mını Cooper Efsanesi: http://blog.milliyet.com.tr/Mini_Cooper_efsanesi/Blog/?BlogNo=220568


· Japonlara Alman lider geliyor “Amarok”: http://blog.milliyet.com.tr/Japonlara_Alman_lider_geliyor__Amarok_/Blog/?BlogNo=229549


· Otomobil kategorisi yazılarım: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=1620936&KategoriNo=23


S&S (Her Zaman Önde)

SAMET SERBEST

http://twitter.com/SAMETSERBEST

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..