Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (11)

Alo orda mısın (11)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--10-/Blog/?BlogNo=111245

 

Nazan'ın, ailesinin ısrarı üzerine doktora gitmekten başka çaresi kalmamıştı. Hamile olmadığı ortaya çıktığında neler olacağını düşünmek bile istemiyordu. İsteksizce hazırlanmaya başladı. Bir taraftan da hamile olmadığı ortaya çıktığında, “test yanlış sonuç vermiş olmalı” masalına annesi inanacak mıydı onu düşünüyordu. Üstelik inanması bile olayı çözmeyecekti.

Böyle ne kadar oyalandı farkına varamadı annesinin sesiyle irkildi. “Nazan hazır mısın hadi çıkalım artık!”

“Hazırım anne” dedi ve annesinin yanına geldi. Babası hala tek kelime etmiyordu. Annesi babasına dönerek, “biz çıkıyoruz işimiz bitince biryere takılmadan döneriz” dedi. Babası kapıya kadar onları geçirdi ve “güle güle dikkat edin kendinize” diyerek uğurladı.

Annesi araba kullanırken Nazan mırıldanırcasına, “korkuyorum anne” dedi. Annesi, “korkmana gerek yok ben yanında olacağım” dedi. Bir süre sonra doktorun yanındaydılar. Doktor güleryüzlü hoş bir kadındı. Nazan'a, “önce senden tahlil isteyeceğim” dedi. İstenilen tahlil yapıldıktan sonra anne kız meraklı bir bekleyiş için girdiler.

Doktor, “sonuç negatif çıktı hamile değilsin” dedi. Annesi şaşırmıştı, Nazan’ a dönerek, “hani hamileydin?” diye çıkıştı. Nazan hemen Murat’ın kendisine söylediği gibi, “anne yaptığım test pozitif çıkmıştı” dedi.

Doktor, bu testlerin % 100 güvenli olmadığını anlattı. “Benim yaptığım tahlil güvenilir bir tahlil, endişelenmeyin. İçiniz rahat etsin diye bir de kan testi yapacağım” dedi. Annesi, “evet kan testini de yap içimiz rahatlasın” dedi. Nazan çaresiz kan testini de kabul etti ve sonuç yine negatif çıktı.

Nazan biraz izin isteyerek odadan çıktı ve doktorla annesini başbaşa bıraktı. İki arkadaş bir süre sohbet ederken doktor, “Nazan kesinlikle hamile değil, sanırım o test yanlış sonuç vermiş” diyerek annesini rahatlattı. Sohbet biterken Nazan geldi ve annesi doktor arkadaşından izin isteyerek Nazan'la birlikte oradan ayrıldılar.

Annesi çok şaşırmıştı bir o kadar da sevinmişti. Nazan ise karışık duygular yaşıyordu. Dönüşte annesi, “hamile değilmişsin bu harika, artık evlenmen de gerekmiyor” dedi. Nazan, “anne biz Murat’la birbirimizi seviyoruz” diye ısrar etti.

Annesi birden sertleşti, “şimdi şartlar değişti, son kararı sen değil babanla ben vereceğiz . Önce babanın sonuçları öğrenmesi gerekiyor. Sonra durumu yeniden gözden geçireceğiz. Senin için her şeyin en iyisini istiyoruz kızım, neden anlamıyorsun?” diye çıkıştı.

Nazan başını öne eğdi sustu. Cevap vermedi.

Nazan dondurmayı çok severdi. Annesi, “hadi bu güzel haberi kutlayalım” diyerek Nazan’ı şık bir mekana götürerek birlikte dondurmalarını yediler.

Annesi kuş gibi hafiflemişti ama yine de içinde bir belirsizlik vardı. Kızı hala Murat’la evlenmek istiyordu. Bunun önüne nasıl geçebileceğini ise bilemiyordu. Eve gidip eşine bu haberi vermek ve onun tepkilerini düşüncelerini almak istiyordu.

Arabada ise güzel bir şarkı çalıyordu

'Küçüğüm daha çok küçüğüm/Bu yüzden bütün hatalarım...'

 

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..