Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Amannn bırak şu dengesizi

Amannn bırak şu dengesizi
 

patron


"Amannn bırak şu dengesizi" " Ne yaptığı belli olmaz, dengesizin teki"

Denge ile kurulan bu cümlelere hayatınızın bir dönemi tanık olmuşsunuzdur. Ya siz başkası için kurmuşsunuzdur, ya da sizin için söylenmiştir. Hayatımızda DENGE neden bu kadar önemli?

TDK Sözlüğünde birçok tanımı var, işte onlardan birkaçı;

1. Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hâli, muvazene, balansEkonomik hayatın uyumlu düzeni  

2. Ekonomik hayatın uyumlu düzeni 

3. fizik Birbirini ortadan kaldıran güçlerin sonucu olan durma hâli 

İş hayatında da "devrilmeden durma hali" çok önemli. O dengeyi kaçırdığınızda tepetaklak gidersiniz mazallah! Size çelme atanların ayak hareketlerini  kolayca atlatabilmek için dengeyi korumak mühim. Fiziik açısından tanım, tam da benim anlatmak istediğim durum; "Durma hali"  Malesef o kadar çok hırslar ve hesaplar giriyor ki işin içine iş ortamında, birbirini ortadan kaldırıyor sonunda güçler ve bu denge mi, dengesizlik mi bilinmeyen durum ortaya çıkıyor. Seni beğenmeyen bir patronun varsa örneğin, kuş tutsan yaranamayan bir personelsen, "durma hali" ne geçmek için can atarsın.

İyi patron kimdir diye soracak olursanız bana.Kolay bir tanım yapabilirim. Bir insanın  temiz kalpli, iyi aile babası, sosyal olması, iyi bir yönetici olması için yeterli değil. İyi yönetici, öncelikle; personelinin arkasında her koşulda duran, iş disiplini olan, iş konusunda vizyon sahibi, sana sorun değil, çözüm üretebilecek kapasitede olan, patron olduğununun altını çizme gereği duymadan, saygı duymanı başarandır. Bunun yanına güleryüzü, hoşsohbeti, iyi kalpli olması da eklenirse işte, o patronla her koşulda zevkle çalışılır. Güzel iş çıkar, iş verimin artar, huzurlu bir ortamda çalışmanın zevkine varırsın.

Kötü patron kimdir? Hiç bir şeyi beğenmeyen, her işte bir kusur bulan, iki ayağını bir pabuca sokan, o bıraksa 15 dakikada yapacağın işi, onun "acele,acele" dediği için stresten yarım saatte bile bitirememene sebep olan, insani duygulardan mahrum olan, izin istediğinde bin dereden su getiren, sana çaktırarak veya çaktırmadan amirlik taslayandır.

İş hayatında, bir cambaz gibi ip üzerinde yürüyüp de hep dengede olmak, size, çalışma arkadaşlarınıza ve patronunuza bağlıdır.

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..