Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Ameliyatsız Estetik

Ameliyatsız Estetikte Yaş Sınırı

Teknolojinin ilerlemesi ve ameliyat olmaktan korkan bir çok kişinin başarılı sonuçlar ile yüz güldüren ameliyatsız estetik işlemleri ve yaş sınırları ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Ameliyatsız Estetik Ameliyatsız yüz germe (Hifu), Ameliyatsız yanak İnceltme (V-Line), Rf (Radyofrekans) Altın iğne, Medikal cilt bakımı, botoks ve dolgular olarak sıralayabiliriz.

Ameliyatsız yüz germe (Hifu)

Ultrasonik Cilt Sıkılaştırma (HIFU); Yüz, boyun ve çeşitli vücut bölgelerinde ciddi cilt sıkılaştırma ve kaldırma etkilerini gerçekleştiren ameliyatsız etkili bir estetik tedavidir. Kaş, boyun ve yüz kaldırma, nazolabial kat azaltma ve cilt sıkılaştırılması ve gençleştirilmesi için kullanılmaktadır. Ameliyatsız yüz germe uygulaması 30 ile 65 yaş arası yapılabilir. Ancak yapılan estetik müdahale olduğu için ve insan hayatında zorunlu bir müdahale olmadığı için her estetik müdahalede olduğu gibi ameliyatsız yüz germe uygulamasında da içi kalp pili olan, hamile, cilt hastalığı olan, cilt ile ilgili ağır ilaç kullanan, ciltte enfeksiyon bulanan kişilere yapılmamaktadır.

Ameliyatsız yanak İnceltme (V-Line)

Yanağı tombul gösteren yağ yastıkçıklarına ağız içinden ameliyatsız radyofrekans teknolojisi ile yapılan başarılı bir tedavidir. Bu uygulamanın en iyi yanı hasta işlemden önce veya sonrasında herhangi bir zahmete girmeksizin ağrı, sızı, herhangi bir anestezi kullanılmaz diş fırçalama gibi hayal edebilirsiniz her yanak için 15 dakika süren bu keyifli uygulama için yüz güldüren etkili bir müdahale diyebiliriz. 18 yaşını doldurmuş ciddi sağlık sorunu olmayan her hastaya yapılabilir.

Rf (Radyofrekans) Altın iğne

Altın İğne Radyofrekans; cildi sıkılaştıran, kırışıklıkların görünümünü azaltan ve cildinizin dokusunu iyileştiren yenilikçi bir kozmetik tedavidir. Cildin gençleşmesini, sıkılaşmasını, toparlanmasını, kırışıklık ve izlerin giderilmesini, sivilce iz tedavisini ve vücut çatlak tedavisini sağlamaktadır. Altın iğne uygulaması diğer lazer uygulamalarına göre belli dönemlerde yapılma şartı gerekmemektedir. Dört mevsim rahatlıkla uygulanabilmektedir. Altın iğne uygulaması için 18 yaşınızın dolmuş olması yeterlidir hatta 18 yaş altı aile izni olan kişilere yapılabilir. Ancak hastanın istek ve taleplerinin değerlendirilmesi yani muayene bulguları son derece önemlidir. Hasta 18 yaşından küçük ancak sadece kendisinin görebildiği kırışıklık ve çatlaklarının olduğunu söylüyor ise yapılmaz. Ancak ergenlik döneminde aşırı sivilce veya sivilce izi şikayeti ile yapılması gereken bir uygulama ise aile izni yeterli olacaktır.

Medikal Cilt Bakımı

Cildin ihtiyacı olan tüm bakımların tek seansta uygulanmasını sağlamaktadır. Cildin derinlemesine temizlenmesini, peeling uygulamalarını, yoğun nemlendirmeyi, göz çevresi bakımını, antioksidan korumayı, vitamin desteklerini ve gençlik ışığı led terapisini içeren bir bakımdır. Tüm cilt tiplerine rahatça uygulanmaktadır. Evde yapılan veya bazı mağazalardan alınan krem veya cilt temizleme ürünleri günümüzde hem erkek hem kadınların tercih ettiği cilt bakımı ürünleri kullanılmaktadır. Ancak cilt ve cilt altına gerekli olan vitaminleri iletilmesi bu bakımı diğer bakımların yanı sıra her ay 1 kez yapılması gerektiğini söylememiz doğru olacaktır bu konuda profesyonel destek almanız ciltdinizin yeniliği ve tazeliği için gerekli olan unsurlardandır. 18 yaşını doldurmuş her hasta için uygulanabilir .

Dolgu Uygulaması

Vücudumuzun yaşlandıkça azalan hacmi, cilt altı erimeler ve oluşan derin kırışıklıkların tedavisinde kullanıldığımız bir diğer uygulama ise dolgu uygulamalarıdır. Dolgular etki sürelerine ya da içerdikleri maddelere göre çeşitli sınıflara ayrılırlar. Etki sürelerine göre ayırıcak olursak; kısa, uzun süreli ve kalıcı olarak 3 sınıftırlar. 18 Yaşını doldurmuş şikayetleri dolgu ile giderebilecek her ciddi sağlık sorunu olman kişilere uygulanabilir.

Botoks

Botox vücudun çoğu bölgesine uygulanabilir. Kaz ayakları dediğimiz göz çevresi, alındaki ve kaş arasındaki, özellikle yaz aylarında terleme problemi olanlar için çok tercih edilen koltuk altı terleme botoxu yapılabilmektedir. 18 Yaşını doldurmuş şikayetleri dolgu ile giderebilecek her ciddi sağlık sorunu olman kişilere uygulanabilir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/category/ameliyatsiz-estetik/amp/

https://www.tasklinik.com/altin-igne-radyofrekans/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..