Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Amerika'da zafer demokrasinin... Obama Türkiye'de

Amerika'da zafer demokrasinin... Obama Türkiye'de
 

OBAMA TÜRKİYE'DE


Dünyada yer yer çatışma ve savaşların sürdüğü bu dönemde, ABD'de, OBAMA'nın seçimi kazanması oldukça anlamlı...

Amerika halkı, OBAMA'nın demokrasiden yana bir kişi olduğunu biliyordu. Oylarını kullanırken bilinçli bir seçim tercih ettiler. Özelde Amerika'nın, genelde dünyanın karşılaştıkları çatışmaların askeri kuvvetlerle, operasyonlarla ortadan kalkmayacağını biliyorlardı.

Çatışmalara ve savaşlara sebep olan sorunların ancak demokrasi kuralları içinde karşılıklı diyalogla çözümleyeceğine inanmışlardı. Bu bilinç ve inançla OBAMA'ya oylarını verdiler. OBAMA , özellikle 18-20 yaş arası gençlerden büyük destek gördü. Annesinin beyaz, babasının zenci olması ise O'nun için ayrı bir avantaj oldu.İlk kez bir zenci , Amerika'nın başkanı olarak seçilmiş olması hem zencileri sevindirdi hem de ezilen sınıf ve katmanları... Adalet ve eşitlikten yana gençlerin sabaha kadar eğlenmeleri ve de yaşlı zencilerin sevinçten ağlamaları sanırım bütün dünyayı duygulandırdı.

Ve nihayet Obama Türkiye'de. Sanırım Türkiye'nin temel sorunu olan ve çatışmalara sebep olup on binlerce kişinin ölümüne sebep olan Kürt sorunu ele alınacak ; barışçıl bir çözüm öçnerileri ortaya konulacak.. Bu arada
bizdeki sol kırıntılar, bayatlaşmış sloganlara sarılarak Obama'nın Türkiye'ye gelişini protosto edecekler. Amaçları, Türkiye'ye barışın gelmemesidir, diye düşünüyorum.
ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..