Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Amerikan Green Card Piyangosu

Amerikan Green Card Piyangosu
 

Kendiniz Başvurun İçiniz Rahat Etsin.


Heryıl ABD'ye göçmen olarak gitmek için tüm dünyadan milyonlarca insan başvuruda bulunmakta. Bu başvurular sonucunda heryıl tüm dünyadan 55.000 kişi göçmen olarak alınmakta. Türkiye'den de bir kaç bin kişi bu kapsamda ABD'ye göçmenlik kazanmakta. 

Bu ülkemizde ve İngilizce'nin yaygın olmadığı ve kendi başına internet üzerinden başvuruda bulamayacak durumda olan insanların yoğun yaşadığı ülkelerde sektör oluşturmuş durumda. Bir çok gazete ilanında veya internet ilanında bu şirketler sizin adınıza başvuru yapıp yolladığını söylüyor.

Bu hizmetleri içinde sizden para alıyorlar tabi. Bazıları kendilerini direk başvuru mercii olarak göstermekte, sitelerini sanki ABD'nin resmi başvuru yeriymiş gibi yapmakta ve bu işlerden dünyanın parasını kazanmaktadır.

İngilizce biliyorsanız bu başvuruları kendiniz ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Üstelik sizin adınınıza başvuru yapılıp yapılmadığı tereddünde olmadan. Sadece yapmanız gereken ABD'nin resmi başvuruları açtığı tarihleri takip etmeniz yeterli. Genelde resmi başvurular heryıl  Ekim ayında yapılmaktadır.

Yapmanız gereken üzerinde rotüş olmayan, photoshop'la oynanmamış orjinal yeterince ışık almış verilen ülçülerde ki resimlerle başvuru yapmanız. Her yıl kurallar değiştirilmekle birlikte başvuru için en az Lise mezunu olmanız gerekmekte.

Bu başvuruları yapmanız göçmenlik çekilişini kazanacağınız anlamına gelmiyor. Elektronik ortamda yapıldığı iddia edilen bu çekiliş sonucunda kazanırsanız size ABD para vermiyor, siz kendiniz oraya gitmeyi finanse etmek durumundasınız. Bu göçmenlik kazanmayla başlasada size mali bir yük getireceğini bilmeniz gerekmekte zira uçak biletlerinizi, orada yeni yaşamınızı idame ettirecek parayı kendiniz bulmalısınız. Size iş garantiside verilmemekte üstelik İngilizce bilmiyorsanız işiniz daha zor zira bir kursa yazılıp İngilizce öğrenmeniz gerekmekte, sonrasında bir iş bulup çalışabilirsiniz, yapacağınız işe göre dil bilgi seviyenizde önem arzetmekte.

Aşağıda takip edebilmeniz için orjinal ABD resmi göçmenlik sitesinin linkini veriyorum. Buradan duyuru ve başvuruları takip edebilirsiniz.

https://www.dvlottery.state.gov/

İngilizce bilmiyorsanız tavsiyem dil bilen bir tanıdığınız aracılığı ile kendiniz başvurun. Size verilen başvuru kayıt numarasını bir yere not edin, kazanıp kazanmadığınızı daha sonra bu kayıt numarası ile takip edin.

Konuyla alakalı değil ama Türkiye'de nüfus artışı artık istenen seviyede olmayacağı için belli mesleklerden yurt dışından Türkiye'ye göçmen olarak gelmek isteyen ve ülkemizde açığı bulunan Bilgisayar Mühendisleri, Doktorlar, hemşireler vb mesleklerden olanlara kapı aralanmalıdır. Özellikle genç mezunlar Türkiyeye gelebilmelidir bu sayede ülkemizde sürdürülebilir bir sosyal ve ekonomik yaşam sağlanabilir. Zira Başbakanın istediği 3 çocuk sorunun çözmeyecek çünkü kimse sağlamış olduğu yaşam koşullarını zorlayacak bir üç çocuğu büyük kentlerde yapmaz.

UYARI: Kendilerini ABD'da gösteren resmi başvuru merkeziymiş gibi gösteren ve böyle zannedilmesi için gösterişli isim seçen sitelere dikkat edin. Resmi başvuruyu ancak .gov uzantılı sitelere yapabilirirsiniz asla .org veya .com uzantılı siteler resmi başvuru yerleri değildir. Tavsiyem asla böyle sitelere değil direk ve aracısız yukarda belirttiğim sitenin heryıl ekim ayında açtığı başvuru dönemlerinde başvurunuzu yapın. Sizler özel şirketlere başvuruda bulunsanız bile onlar sizin adınıza şu anda başvuruda bulunamaz onlar bile başvuruyu sizin adınıza yapacaksa EKİM ayını veya ABD resmi kurumlarının belirttiği tarihi beklemek zorundadırlar.

Neden sizin için aylar sonra başvuruda bulunacak bir aracıya şimdiden para ödeyesiniz ki?

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..