Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

10.dalgaya karşı askerin yarattığı dalga

Ergenekon diye bir örgütün olduğu savıyla sürdürülen soruşturma kapsamında, 10. dalga sonucunda askerdeki hareketliliği gördük.

Devletin üst düzeyinde randevular randevuları kovaladı. Öyle anlaşılıyor ki asker, son gözaltılara karşı aşırı tepki duymuştu. Bunu derhal, hükümet başı ve devlet başı ile paylaştılar.

Bu pekala, halkı korkutucu ve yargıya etki edici bir yaklaşımdır ve doğru değildir. Tepki gösterilen şey yanlış bile olsa, bir yanlışa doğru tepki vereceksin. Haklı bile olsan, yanlışa yanlış tepki verme hakkın olamaz.

Bence askerin, bu "Ne oluyoruz?" denecek hareketi pek hakettiği tepkiyi görmedi.

Bir tepkiyi haketmeliydi. Neden? Çünkü, yanlışı baban bile yapsa eleştireceksin. Son dönemlerde askerin yıpratılmaya çalışılması filan sözkonusu oluyor olabilir. Bu doğru bile olsa, bazı askerler haksız yere gözaltına alınsa bile, doğru doğrudur yanlış yanlıştır. Kim neden çekindi de tepki göstermedi allah bilir.

Asker ne yapmalıdır? Hukuksal olarak sınırlar nedir bilemiyorum, ancak, kendi hukuku içinde yapabileceği herşeyi yapmalıdır. Kendi askeri mahkemelerinde resen araştırmalar açmalıdır, bilgileri ve sonuçları kurumlarla ve halka paylaşmalıdır. Suçlu olup olmadığını bilmediği üyelerinin gözaltına alınmasıyla, ani devlet dalgası yaratmamalıdır.

Daha ötesi buna hakkı yoktur.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..