Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Android bildirimler gelmiyor sorunu nasıl çözülür?

Android bildirimler gelmiyor sorunu nasıl çözülür?
 

android bildirim sorunu


Gerçekleştirilen yapısal güncellemeler ve Android marketteki hareketlilik nedeniyle oluşan sistemsel bazı problemlerden dolayı telefonunuzda uygulama bildirimlerini temin etmek konusunda uyarılarla karşılaşabiliyorsunuz.

Bazı durumlarda hiç mesaj gelmemiş gibi saatlerce sessiz duran telefonunuz birden ardı ardında 19 defa bildirim sesi çalıp 19 mesajı aynı anda almışsınız gibi bildirim saatini de o an olarak gösterebiliyor.

Bazı durumlarda ise yine hiç mesaj gelmemiş gibi saatlerce sessiz duruyor telefonunuz ancak bildirim geç dahi olsa hiç ulaştırılmıyor. Ancak uygulamaya giriş yaptığınızda bildirimleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Genel itibariyle telefonunuzu kablosuz bağlantı (Wİ-Fİ) ağıyla kullandığınızda karşılaştığınız bu sorun, e-posta ve mesajların anında size ulaştırılması konusunda telefonunuza olan güvenci sarsabiliyor.

İşte bu gibi durumlarda yapabileceklerinizden bahsetmek adına birkaç basit adımdan söz etmek istedik.

Telefonunuzu Sürekli Güç Tasarrufunda Kullanmayın

Sony, Samsung, HTC, Nokia Lumia ve Xiomi gibi telefon üreticileri ürettikleri telefonlarda güç tasarrufu modu da geliştiriyor ve bu uygulama neticesinde telefonunuz tam manasıyla arama yapma, çağrı cevaplama ve sms gönderip temin etmek dışında hiçbir işlevi yerine getirmiyor tüm bu işlemleri arka plandan kaldırmasından dolayı da şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlayabiliyor.

Ancak tam olarak bu noktada arka planda çalışan e-posta ve mesajlaşma uygulamaları da kısıtlanan işlevler listesine dahil oluyor zira telefon açısından düşünülecek olursa bu uygulamalar 3'üncü parti uygulamalar ve sistemin çalışması adına kritik bir önemi yok. Güç tasarruf modu yalnızca daha uzun süre şarj temini için oluşturulmuştur bu nedenle şarjınızın gerçekten ihtiyacınız olduğu anlarda daha uzun süre gitmesini isterseniz ve şarjınız %20'nin altındayken dışarıda bulunuyorsanız etkinleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Arka Plandaki Uygulamaları Kapatmayabilirsiniz

Arka planda çalıştığını gördüğünüz uygulamaları tek tek kapatıyorsunuz ancak bu alışkanlığınız bazı durumlarda size bildirim gelmemesine neden olabilir. Bu işlem telefonunuzun hızlandığını düşünmenize neden olabilir ancak arka planda çalışan bu uygulamaların kapatılması ilgili uygulamanın bazı sistemsel uyarılarla karşılaşmasını ve size bildirim ulaştıramamasına neden olabiliyor.

Bu nedenle bir mesaj bekliyorsanız, ilgili uygulamanın arka planda çalışmasına müsaade etmenizde oldukça fayda var.

Google Cloud Messaging Özelliğini Kontrol Edin (ROOT)

WhatsApp, Facebook, Skype ve benzeri çoğu uygulama size bildirim ulaştırmak için Google Cloud Messaging servisini kullanmaktadır.

Android telefonlarınız ile tam senkronize olan Google Cloud Messaging servisi, telefon ile sürekli bağlantı halindedir ve uygulamanın kendisine ilettiği bildirimleri anında telefonunuza yansıtır.

Genel itibariyle hücresel veri sağlayan telekomünikasyon şirketleri telefonunuza iletilen verileri her 28 dakikada bir sorgular, Wi-Fi bağlantısında ise bu süre 15 dakikadır.

Ancak bu sorgulama sırasında bazı sorunlar yaşanabiliyor ve Google Cloud Messaging ile telefonunuz arasındaki bağlantıda aksaklıklar yaşanmış olabiliyor.

Sorunun çözümü için telefonunuzun root'lu olması gerekiyor. Telefonunuza indireceğiniz Push Notifactions Fixer uygulaması sayesinde telefonunuz için yapılacak hücresel veri ve wi-fi sorgulama sıklığını değiştirebiliyorsunuz.

Push Notifactions Fixer'da belirleyeceğiniz sorgu sıklığı telefonunuz için geçerli olacaktır, tavsiyemiz ise sorgu sıklıklarını "5 minute (dakika)" olarak güncellemeniz yönünde.

Söz konusu güncellemeler çok yüksek ihtimalle sorununuzu çözmeniz adına yararlı olacaktır ancak halen ilgili bildirim sorunlarını yaşamaya devam ederseniz telefonunuzun yazılımsal bir incelemeye sokulması gerekebilir.

 

 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..