Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ankara'dan politik şifreler, iktidar okumaları...

Ankara'dan politik şifreler, iktidar okumaları...
 

Başbakan Erdoğan


“Dağdaki ölen teröriste ağlamayan insan değildir” sözü ile bu haftanın siyaset gündemini belirleyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in çıkışına Erdoğan sert yanıt verdi. Güven’in açıklamaları üzerine olumlu yaklaşan AKP ileri gelenleri Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını adeta şok yaşayarak izlediler.

 

Diyarbakır açılımı; ‘teröriste ağlamak’ ve puzzle okuması başlıklı yazıda Odatv haberinde  dile getirilen “Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in 14 Haziran 2001 günü dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un masasına “Ergenekon” şemasını getiren kişi olduğu iddia ediliyordu.” iddiasına  yer vermiştim.

 

Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk konuyu geniş bir biçimde işledi.Öztürk, “Da­ha kim­se ‘Er­ge­ne­ko­n’ adı­nı bil­mez­ken Re­cep Gü­ven, ‘ör­güt şe­ma­sı­nı­’ tam 11 yıl ön­ce ha­zır­la­mış, ye­ni gö­re­ve baş­la­yan İs­tih­ba­rat Da­ire­si Baş­ka­nı Sab­ri Uzu­n'’a o şe­ma­yı sun­muş. Ye­tin­me­miş, 2006 yı­lın­da ay­nı şe­ma­yı yi­ne gün­de­me ge­tir­miş.” dediği yazısında 6 yıl İs­tih­ba­rat Da­ire­si Baş­kan­lı­ğı gö­re­vin­de bu­lu­nan Sab­ri Uzu­n’un hayli ilginç ifadelerine yer verdi.

 

Uzun ifadesinde “Emniyet 2006 yı­lı­nın Ocak ya da Şu­bat ayın­da Er­ge­ne­kon ko­nu­su yi­ne gün­de­me gel­di­ğin­de, Baş­ba­ka­n’­ın im­za­sıy­la bü­tün bu bil­gi­le­ri Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Hil­mi Öz­kö­k’­ün adı­na ya­zıl­ma­sı­nı is­te­dim. Hat­ta, üst ma­kam­lar­dan giz­li iş yap­ma­nın yan­lış ola­ca­ğı­nı ağır bir ifa­dey­le şu­be mü­dü­rü­ne söy­le­dim.


Şim­di an­lı­yo­rum ki, şu an­da gün­dem­de olan Er­ge­ne­kon ope­ras­yo­nu­nu, be­ni iğ­fal et­miş ol­sa­lar­dı, o ta­rih­te ya­pa­cak­lar­mış. Ben oyu­na gel­me­di­ğim için o ta­rih­te ya­pa­ma­dı­lar.”(Saygı Öztürk’ün yazısı için buraya tıklayınız)

***

Önceki yazıda ‘Türkiye garip bir ülke’ derken düşüncelerimi doğrusu Emniyet Müdürü Recep Güven’in kendiliğinden konuş(a)mayacağı, gerçeğinden hareketle “..kartların yeniden dağıtıldığı masada yeni senaryoların tasarlandığı, hayata geçirileceği öngörüsünde bulunmak için komplo teorisyeni olmaya gerek yok.” diye  işlemiştim.

 

Emniyet Müdürü Recep Güven’in açıklamalarına Başbakan Erdoğan tarafından TBMM’de AKP Grup Toplantı salonundan verilen yanıttan sonra tıpkı Mit Müsteşarı krizinde olduğu gibi bir “çatışma”dan söz etmek olası.

 

Erdoğan’ın  “cemaate yakın korumalarının” yerine yenilerinin getirilme operasyonu üzerine yürütülen spekülasyonlardan sonra “çatışma” komplo teorisi olarak algılanmamalı. Mit Müsteşarı Hakan Fidan’a sahip çıkan Erdoğan’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürüne TBMM’den yanıt vermesi ilginç. Üstelik Erdoğan’ın “cemaatin oyu” üzerine anket yaptırdığı ve sonucun %3 gibi çıkması üzerine “tasfiyeye” hız verdiği Ankara kulislerinde konuşulurken...

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..