Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Ankara rüzgarı

Ankara rüzgarı
 

Mustafa Balbay biraz önce “Süremizi aştık ama umarım haddimizi aşmamışızdır” diye bitirdi programını. ART Avrasya televizyonunda saat 11’de başlayan Ankara Rüzgarı programı Balbay'ın bu sözleriyle biterken programın son dakikalarında okunan izleyici mesajlarını hayretle dinledim.

Ankara Rüzgarı programına Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay katılıyorlar ve haftanın gündemini konuşuyorlar. Bu hafta yine siyasi gündemdeki konular konuşulduktan sonra izleyicilerden gelen sorular ve görüşlere sıra geldi. Okuyucu görüşlerinin çoğu televizyonun yayınının kesilmesiyle ilgiliydi. İstanbul’dan, Ege’den, Karadeniz’den, Sincan’dan, ülkemizin birçok yerinden gelen “Yayın başladığında uyduda yalnızca sizin kanal bozuluyor”, “Bizim burada yayını kesitler”, “Kanaltürk’ü kesmişlerdi şimdi de Avrasya’yı kestiler” şeklinde ve çok sayıda mesajı okudular. Adlarıyla gönderenler vardı, adlarının okunmasını istemeyenleri okumadılar.

Bu mesajları okuyanlar iki önemli gazeteci Çölaşan ve Balbay. Batı demokrasilerinde iki tanınmış gazeteci canlı yayında çıkıp, “yayınımız kesiliyor” deseler yer yerinden oynar, havalı bir adı olan skandal olarak uzun süre gündemde kalır.

Bizde bu haberler skandallar yaratmadığı için özgürlüklerimiz kısıtlı oluyor ve demokrasimiz hep güdük kalıyor. Bu izleyici mesajları bugün televizyon haberlerinin başında, yarın yalnızca Çölaşan ve Balbay’ın sütunlarında değil gazetelerin manşetlerinde olmalıdır. Hatta birileri çıksın ve “Çölaşan ve Balbay yalan söylüyor” desin ama bunu yazsınlar, Çölaşan ve Balbay'da kanıtlasınlar doğru söylediklerini. Biz biliriz Çölaşan’ın ve Balbay’ın kanıtı olmadan birşeyler söylemeyeceğini, başkaları da öğrensin.

Ülkemizin medyası için bir sınavdır bu yayın, bakalım sınavda başarılı olacak mı?

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..