Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dilek Doğaner Bütünsel Yaşam Koçu

http://blog.milliyet.com.tr/dilekdoganer

16 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Ankara sevginin de Başkenti

Ankara sevginin de Başkenti
 

KAYBETTİĞİMİZ SEVGİ DOLU TÜM CANLAR NURLAR İÇİNDE YATIN


Değerli okuyucularım sevgi köşemden sevgi dolu yüreklere merhabalar. Günlerdir süren suskunluğumu bugün güzel bir paylaşım için sonlandırdım. Susmak bazen söylenmesi gereken her şeyi anlatır Dilek'im bide aynı durumdayız der dediğiniz duyar gibiyim. Ülkece hepimizin yüreğini derinden yaralayan zor günlerden geçiyoruz. Ülkemiz kalbinden bir kez daha yara aldı. Verdiğimiz kayıplar büyük. Çoğu gençlerimiz emek emek büyüttüğümüz, yudum yudum beslediğimiz gurur, onur, sevgi kaynağımız geleceğimiz, yarınlarımız çocuklarımız, insanlarımız. Ankara'da ve ülkemizin diğer bölgelerinde kaybettiğimiz tüm canlar için saygıyla eğiliyor, yolculuklarının nurlar içinde olmasını Rabbimden diliyorum. Rabbim hepimize sabır versin.

Değerli dostlar hepimizin içinin acıması burkulması bir olmamızın bir yansıması. Ne kadar çok sayıda farklılığımız olsa da özümüzde hepimiz biriz ve hepimiz tek kaynaktan besleniyoruz. Bu yüzden bir yürek acıdı mı hepimizin yüreği bir şekilde acıyor, sızlıyor. Benzer biçimde elde edilen başarı, galibiyet, iyi uygulamalar, güzel işler, yardımlar sonucunda erişilen mutluluk duygusu; duyduğumuzda, gördüğümüzde hepimizin yüreğini ısıtıyor, neşelendiriyor, o güzel duygu tüm bedenimizi sarıyor. Değerli okuyucular bedeni ve ruhu besleyen duygular bu güzel duygular, sevgiyi hissettiren duygular. Lütfen hepimizi zorlayan bugünlerde beddualar, kötü sözler söylemeyelim, karanlığı çağrıştıracak söylemlerde bulunmayalım profillerimizi karartmayalım ,bunlar sadece ve sadece karanlık, iyi olmayan enerjiler olarak bize tekrar geri döner. Biz aydınlığı sevgiyi seçerek yaralarımızı saralım ki önümüzdeki günler bizler, ülkemiz, dünyamız için ışığa, sevgiye vesile olsun.

Değerli dostlarım değerli hocamız Prof. Dr. Nilhan Sezgin'nin önerdiği çok güzel bir çalışmayı değerli hocamız Saffet Güler bizlerle paylaştı. Bende sizlerle aşağıda paylaşmak istiyorum. Birlik duygumuzu hatırlamaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde ne kadar çok katılım olursa o kadar büyük ve güzel bir enerji yaratacağız.

Sevginin, hoşgörünün, birliğin, birlikteliğin, barışın, mutluluğun olduğu bir dünyada "YAŞA"mak dileğiyle, sevgiyle kalın.

"Sevgili Dostlar,

İçinde bulunduğumuz bu zorlayıcı zaman dilimi, yüreğimize odaklanarak sevgi enerjisini güçlendirme zamanı. Uzun açıklamalara gerek yok, Türkiye’nin kalbinde açılan üçüncü yarayı hepimiz içimizde hissediyoruz. Bu yaraları sarmak için en kısa yol, birlikte sevgi enerjisini Alana yönlendirmek. Yapabileceğimiz en basit, aynı zamanda en etkili yöntemi sizlerle paylaşıyorum. Arzu edenler 7 gün boyunca, saat 19.00- 20.00 arası aşağıdaki basit çalışmaya katılabilirler. (Çalışmanın aynı zaman dilimi içinde olması etkisini arttırmaktadır). Rahat ve rahatsız edilmeyeceğiz bir ortamda olmaya çalışın. (Kalabalık içindeyseniz, yavaşça gözünüzü kapatıp tüm bedeninizin çevresine pırıl pırıl bir Kristal küre yerleştirin ve zihniniz gözünde bunu duyumsayıp, hissedin ya da sadece onun içinde olduğunuzu düşünün).

İçinizden “Bu çalışmanın kendim ve bütünün en yüksek hayrına gerçekleşmesini diliyorum” deyin.

Zihninizin gözünde sizi çok mutlu eden bir anınızı ya da çok sevdiğiniz birinizi düşünün, hayal edin ya da sadece hissedin

Yavaşça ellerinizi kalbiniz üstüne yerleştirin.

O anda kalbinize dolan sevgiye odaklanın.

Bunu iyice duyumsayıp, hissedip ya da sadece düşünün.

Bu sevginin kalbinizden size en uygun şekilde yansımasına izin verin. (Işık, renk duygu olarak duyumsayabilirsiniz).

Bu duyumu yakaladığınızda kalbinizden yayılmasına izin verin ve dalga dalga Türkiye’nin üzerini kaplayıp Ankara’da odaklanmasına izin verin (dilerseniz önünüze bir Türkiye haritası da koyabilir ve ellerinizi o harita üzerine koyabilirsiniz).

İçinizden şunu söyleyin “Yüreğimdeki tüm koşulsuz sevginin Ankara ve Ülkeme yayılmasına niyet ediyorum”

Size en uygun süreyle bu duygu, düşünce, hissediş hali içinde kalın.

Bittiğini hissettiğinizde, derin bir nefes alın ve dilerseniz “bu çalışmanın bütünün en yüksek hayrına olması dileğiyle” diyerek ellerinizi açıp evrene yollayın.

Yavaşça elleriniz, kollarınız, ayak ve bacaklarınızı hareket ettirin.

Hiç acele etmeden gözlerinizi önce yere bakarak yavaşça açın.

Pek çok bilimsel araştırma ve deney, aynı anda deneyimlenen ortak duygu durumunun etkisinin çok daha güçlü olduğunu desteklemektedir. Birlikte Dünya, Türkiye ve her birimiz için daha güçlü bir sevgi, barış ve insancıl koşulları içeren gerçekleri yaratmak dileğiyle Prof. Dr. Nilhan Sezgin"

 

 
Toplam blog
: 15
: 293
Kayıt tarihi
: 18.01.16
 
 

Hayat her zaman insana gülümser, yeter ki sen gülümsemeyi bil. Destan şehir Çanakkale'de dogdum. ..