Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Anlık haller..

Anlık haller..
 

İnsanlar birbirlerinin anlık hallerine aşık olurlar. Bu haller bir anda var olur ve sonrasında da bitiverir. O halin bir anlık olması, onun aslında yanlış anlaşılabilirliğine de imkan tanımaktadır. Bir anlık bir gülümseme ya da bir duruş karşısında verilen bir tepki, o insanı olması gerekenden çok daha hoş gösterebilir. Hoşluğun var edicisi, onu istenen şekilde görme ihtiyacında olandır. Bunu bir anda çekilmiş bir resme benzetebiliriz. Fotoğrafçının yakalamış olduğu poz, o kişinin genel halini ifade etmeyebilir. Kişi resminin çekilmiş olduğu o anın ne öncesinde, ne sonrasında, ne de o anda, yansıtmış olduğu karaktere benzer bir insan olmayabilir.

Anlara aşık olmak, sizi hem yanıltır, hem de karşınızdaki kişinin yanılmanıza karşı verdiği tepkiden dolayı kırılırsınız. Bu sebeple sevdiğiniz kişinin varlığını mümkün olduğunca fazla ayrıntısına dayanarak değerlendirme yapmalı ve anlamalısınız. Aksi halde aşkınız çok kolay ve hızlı bitecektir. Düzelmesi mümkün olmayacak bir aşkı, kendiniz için düzgün hale getirmek istediğinizde, zamanla siz ona uyum sağlamaya başlarsınız. Kendi değerlerinizi bu uğurda yok sayarak, mutsuzluğa doğru yol almaya başlarsınız.

Eğer doğru kişiyi bulursanız, benliğinizdeki her türlü artı ve eksinin sırf sizin mutluluğunuz için yaratılmış olduğunu anlarsınız. Sahip olduğunuz aşkta sevme sebeplerinizi arttırmak, ancak ve ancak sevdiğinizle her açıdan uyum içerisinde olmakla mümkün olacaktır.

Eğer yaşadığınız ilişki içerisinde varolan değerlere rağmen sürekli olarak, gerçekleşememiş kavramların özlemi içerisindeyseniz, o sevgide yeterli mutluluğa ulaşamamışsınız demektir. Dolayısıyla siz kendi içinizde var ettiğiniz bu acıyla, aşkınızı bitirmek zorunda kalırsınız.

İnsan sevgisini sadece beyinde yaşamaz. Aşk en çok nerenizi etkiliyorsa, onu en fazla orayla alakalı yaşarsınız. Sevginin yapısını belirleyen olgu da budur. Bu yüzden aşkın en çok hangi duygunuza hitap ettiği, onun ömrünün uzunluğun ya da kısalığının da bir belirleyicisidir.

Anlık hallerin yıllara dağılan yanılgılarını yaşamamak adına, sevdiğiniz kişi ile uyum içerisinde olup olamayacağınızın ayrımını gözetmeniz, sizi ilerki yaşamınızda, çok daha mutlu bireylere dönüştürecektir.
 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..